A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen foto: Per Arne Johnsen

Ranheimsavisa gjør et spesielt unntak. Vi beveger oss inn i områdene Charlottenlund og Brundalen for å avlegge Charlottenlund videregående skole et besøk. Det skulle vi ikke angre på! Dette må da være en av landets flotteste skoler? Ranheimsavisa hadde satt av en time for besøket. Vi ble der i over tre timer.

Rektor Jan Erik Vold ga oss anledning til å gå litt rundt på egen hånd for å se skolen og føle på miljøet. Utrolig fra ende til annen. Vi så at elevene trivdes, det var samtaler og diskusjoner rundt bordene i kantina og ellers. En elev muntret opp med pianospill i «gata», mens andre gikk nervøst omkring og ventet på avgjørelsen i en pågående konkurranse; «fylkesgründercampen». Omtale av denne vil dere finne i en annen artikkel i Ranheimsavisa (på tirsdag?)

Skolebygningen var lagt i retningen nord - sør. «Midtgangen» var som en bred handlegate i en hvilken som helst by eller som om bord på «Color Magic». Her var frisørsalong, butikker, informasjon, spisesteder og myldreområder. Høyt og luftig under taket og et fantastisk område å sprade rundt i. Det var et miljø som må friste skolens studenter og personell til å yte maksimalt. Læringsmiljøet og samspillet mellom student og lærer syntes å være kameratslig og jovialt.
Chlund vg midtgang hoved

 

Vi stakk innom frisørsalongen der vi møtte Fanny Fredriksen Gilstad. Fanny hadde valgt studieretningen «Design og håndverk». Jeg har vel allerede våget å finne meg et yrke som jeg kan tenke meg å starte opp med, sier Fanny. Stell av hår er både utfordrende, kreativt og ikke minst er det moro og givende å oppleve fornøyde kunder når man gjør dem «fin på håret». Jeg er fullstendig klar over at yrket kan være hardt for ben og armer, men så lenge jeg er ung og sprek vil det kanskje ikke være for tøft?

Chlund vg frisør hoved
Fanny har alle muligheter til å bli en dyktig frisør


På vår ferd møtte vi flere fra Ranheim. Dette er jo også en skole for Ranheimsungdom. Kort vei fra bosted til skole, en mengde relevante studieretninger å velge i, og ikke minst, - en splitter ny skole.

Vi slo av en prat med Martin Broli fra Vikåsen. Han hadde tidligere gått på Markaplassen, en skole han hadde bare godt å si om. Uansett, denne skolen er bare helt fantastisk, sier Martin. Han forteller at her føler man seg friere og blir behandlet som en voksen i alle sammenhenger.
Chlund vg morten hoved
Målbevisste Martin Broli er veldig positiv til skolen sin.


Skoledagen er enkelte dager lengre enn det jeg var vant til fra Markaplassen. Vi kan ha dager med skole fra tidlig morgen til ut på ettermiddagen. Tro meg, de lange dagene går så det fyker. Jeg ser klart sammenhengen med god inneluft, behagelige temperaturer, store og lyse lokaler/klasserom og et unikt studiemiljø opp mot vår interesse for skolearbeidet. Du må også få med at vi har dyktige lærere som klart bidrar til skoletrivsel.

Jeg er langt fra alene som Ranheimsbygg her på skolen. Hvor mange vi er fra Ranheim vet jeg ikke, men det er en god del. Det er jo en nærskole også for oss. Det ville være rart om ikke ranheimsungdom ønsker seg til en av de mange studieretninger skolen tilbyr.

Vi har altså både lokaliteter og lærerkrefter som frister til innsats, fortsetter Martin. Jeg er inne i mitt andre år på linjen for studiespesialiserende (allmennfag) og har ett år igjen. Etter jeg er ferdig her på Charlottenlund har jeg lyst til å studere jus. Det krever selvfølgelig at jeg gjør en skikkelig jobb her.

På vår vandring treffer vi også på Erlend Fornes Gundersen fra Vikåsen, Erlend Munkerud også fra Vikåsen, og Olderdalingen Bjørn Hanger. De går i samme klasse og går på studiespesialiserende. De er alle russ til våren og ser fram til det. Erlend Fornes Gundersen og Bjørn Hanger har kommet fra Malvik der de har gått idrettslinjen første året. Erlend Munkerud, har hatt 1 år i USA på High School. Dette året tok han mest for å få litt erfaring med studier utenlands. Han ser ikke bort fra at studiene vil fortsette i USA eller i andre land, etter at han er ferdig med skolen og eventuelt gjennomført sin militærtjeneste her hjemme. Bjørn har planer om å studere i USA etter vgs., og vurderer eventuelt å ta et basisår i idrett ved NIH her i Norge. Da er det studier innenfor bevegelseslære/treningslære som er hans ønske.
Chlund vg tre elever hoved

 

 

 

Tre elever fra Ranheim-området. Fra v. Erlend Munkerud og Erlend Fornes Gundersen og Bjørn Hanger

Erlend Fornes Gundersen vurderer sterkt å ta ett friår fra skole før han bestemmer seg for hva han skal gjøre videre.

Alle tre er enige om at skolen her er helt fantastisk. Det er en super skole som har nesten alt. De forteller at skolen nok er en av landets best utstyrte skoler med undervisningsutstyr og tekniske innretninger som en fenomenal varmestyringssentral. Vi har en aula som er som en fullskala kino- og teatersal. Skulle vi peke på noe som mangler, er det en idrettslinje. Det har vi ikke, men vi har omtrent alt som skal til for å kunne tilby en slik studieretning, sier de alle sammen.

Rektor Jan Erik Vold er stolt over skolen «sin». Noe annet kan han heller ikke være slik den framstår. Her har vi samlet hele den gamle Ringve skole, brorparten av elevene fra den gamle Brundalen videregående og to utdanningslinjer fra Strinda. Totalt er vi 1.250 elever ordinært her på skolen. I dag er det i tillegg 150 elever som kommer fra andre skoler i Sør- og Nord-Trøndelag for å delta på «Fylkesgründer-campen» og 70 hospitanter fra byskolenes 10.klassetrinn. Så tallet i dag er oppe i nær 1.500 elever. I tillegg har vi en stab på 240 ansatte, sier Jan Erik Vold.
Chlund vg kantine hoved
Den store kantina fyltes fort når elevene skulle innta lunsjen.


Vi har hele sju studieretninger på skolen vår. Det er studiespesialiserende (allmenfag), musikk, dans og drama, service og samferdsel, teknikk og industriell produksjon, medier og kommunikasjon, design og håndverk og bygge- og anleggsteknikk. Med andre ord har vi retninger som bør friste elever hit til skolen, avslutter skolens rektor.

Skolen er altså nesten dobbel så stor som Tydal kommune og litt mindre enn Agdenes kommune. Når vi er så mange sier det seg selv at her må vi ha noen kjøreregler, fortsetter rektoren. Vi skal ha skikkelig orden og oppførsel, her på skolen skal vi ta vare på ting og hverandre og enhver form for mobbing er strengt forbudt. Vi skyter inn at det ser da veldig så rent og ryddig ut her, så den delen av kjørereglene ser ut for å være ivaretatt. Harmoni og ivaretakelse lyser ut over hele elevflokken. Her er de nok på rett vei.

Jan Erik har tro på at alle elevene har ett eller annet talent. Skolens oppgave er å utvikle disse talentene. Sammen med elever og andre har vi utarbeidet en visjon for oss ut fra den grunnholdning vi har om enhvers talent. Visjonen sa seg nærmest selv. Det ble «talenter i vekst». Ranheimsavisa er ikke i den minste tvil om at denne visjonen er fullt oppnåelig på Charlottenlund videregående skole. 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Uavgjort for første gang i år

28-09-2020 Hits:144 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det er av og til jeg undrer på om jeg egner med som en som referer til fotballkamper. Jeg har aldri vært i faget, men har fulgt...

Les mer...

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pres…

24-09-2020 Hits:643 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pressemelding

Rune Venås er styreleder i Ranheim Idrettslag og ser fram til de skal starte med Ranheim Aktivitetshall Ranheim IL har nå inngått avtale om bygging av ny fleridrettshall, paraidrettssenter og parkeringskjeller...

Les mer...

3 poeng ble med hjem

21-09-2020 Hits:178 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Ingen skal kunne si at Ranheim dro ned til Oslo for å underholde mot Grorud. Denne gang var det lagt vekt på å holde tett bak samtidig...

Les mer...

Det ble fryktelig TUNGT

14-09-2020 Hits:244 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var nok ikke bare jeg som følte det er tungt å være Ranheim-supporter i kveld. Det var så tungt og så ille at det heller ikke...

Les mer...