A+ A A-

Vi er inne i julemåneden. Det ryddes, vaskes og pyntes i de mange Ranheimshjem og sikkert også i andre hjem. Jula er høytid og gir tid for refleksjoner over ting som skjer, ikke skjer, hvordan jeg har det, hvordan venner og familie har det, - kort sagt det tid for å se nøyere på hverdagen.

Jula roper formelig også på din omtanke overfor de som ikke har det så godt som oss. Fortsatt føler jeg at evnen er der. Jeg gir en skjerv til en hutrende tigger, jeg gir noen kroner til formål som gjør jula hyggeligere for andre. Samtidig forstår jeg at en jul som vi kjenner den, ikke kan bli en realitet for alle. Jeg ser fram til jul, jeg gleder meg til ei jul med familie, slekt og gode venner. Når jeg ser aktiviteten på Ranheim denne helga bygger den godt opp under mine følelser.

Fredag 6 desember klokka 18.30 er det klart for Ranheims-Kvissens juletallerken på Romantica. Her vil 55 venner av kvissen sette seg ved bordene for å innta den tradisjonelle juletallerkenen eller en tallerken med pinnekjøtt med tilbehør.

Fredag 6. desember ca. klokka 20.00 er det klart for finalerunden i Ranheim-Kvissen. Her kjemper fire-fem lag om de beste plassene og tittelen «Kviss-mester 2019». 16 lag er påmeldt til kveldens kviss. Det er plass for ytterligere fire lag.

Etter at denne kvissrunden er ferdig kommer kveldens høydepunkt med premieutdeling for resultatene i 2019. De 11 beste lagene i sammendraget blir premierte.

Lørdag 7. desember mellom klokka 10.00 og 13.45 inviterer Biblioteket i Kulturtribunen til juleverksted i bygningens 3. etasje (Oransjeriet). Her ønskes både store og små velkommen. Det vil bli anledning til kjøp av kaffe og noe å bite i.

Klokka 12.00 kommer musikere fra Ranheim skolemusikkorps for å spille kjente julemelodier. Det kan bli en allsang som høres over store deler av den flotte bydelen vi har.

Søndag 8. desember klokka 09.30 arrangerer Diakoniutvalget i Charlottenlund menighet adventfrokost i Charlottenlund kirke. Det blir også juleverksted for barn.

Søndag 8. desember klokka 11.00 er det familiegudstjeneste i Charlottenlund kirke. Her er det sokneprest Skule Bjørnstad som forretter.

Søndag 8. desember mellom klokka 11.00 og 15.00 holder Ranheim Skiklubb Tjønnstuggu åpen for servering.

Søndag 8. desember mellom klokka 12.00 og 15.00 ønsker vertskapet ved Ranheim Bydels Museum dere velkommen til en hyggelig søndag. Her servers nystekte vafler, nytrukket kaffe og saft for de som ønsker det.

I tillegg får dere anledning til å kjøpe den nye Årboka 2019 for utrolige 150,- kroner. Eldre årbøker er også å få kjøpt til reduserte priser.

Søndag 8. desember klokka 18.00 er det Ranheim Mannskor som inviterer til Adventkonsert i Ranheim kirke. Med seg har de Ranheim Musikkforening og andre gjester. Se egen artikkel om dette.

Søndag 8. desember klokka 18.00 er det Reppe Blandakor som inviterer til sin julekonsert i Charlottenlund kirke. Dette er korets tradisjonelle konsert før hver jul, en konsert som sikkert vil minne vår avdøde artistvenn Anne Grete Preus med en av hennes viser. Se egen artikkel om konserten.

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:520 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1045 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:487 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...

Takk for at du er på lag med Ranheim

08-11-2019 Hits:509 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Frank Bo Lidahl 3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med...

Les mer...