A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen foto: Per Arne Johnsen

Italia har sitt skjeve tårn i Pisa. Ranheim har sitt «skjeve tårn» i søylene under den nye jernbanebrua i Ranheimsveien. Begge søylene er skjeve og det sees tydelig med det blotte øye.

Estetisk er det ikke særlig pent når vi ser hvor flott brukaret er dekket med stein, elvebredden og gangveier er også prydet med flott sprengstein. Det store spørsmålet er allikevel hvor farlig det er med disse skjevhetene?

Ranheimsavisa har vært i kontakt med kommunes prosjektleder på veibyggingen, Olav Solem. Han forteller at jernbanebrua inngikk i prosjektet og at de er klar over skjevhetene i søylene.

Hele veiprosjektet var en stor utfordring. Grunnen var ustabil, det var mye leire og svært vanskelig. Ikke minst var grunnen i områdene rundt jernbanebrua og den nye gangbrua, veldig komplisert, sier Solem. Det er selvfølgelig beklagelig at søylene ble skjeve, men skjevhetene er ikke større enn at de er klart innenfor grensene. Grunnen var dessverre for vanskelig og ustabil til at dette ble hundre posent. Som sagt er skjevheten innenfor det akseptable.

Det er altså ikke noen fare for at vi skal få Nordlandsbanen i hodet når vi passerer under brua? Nei, sier Solem. Hverken i dag eller i framtida vil du risikere det pga søylenes skjevhet. Våre geoteknikere har vurdert dette og sier at det er ingen fare. Om et tog sporer av og ramler ned kan det selvfølgelig ramme deg, men da er det ikke på grunn av skjeve søyler.

Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med at det ble en synlig skjevhet på søylene. De skal jo være loddrette, men som sagt, resultatet ble slik på grunn av de kompliserte forholdene vi møtte i grunnen her, avslutter Solem.

Ranheimsavisa målte skjevheten på søylene. Vi brukte laser og satte den slik at vi fant 90 graders vinkel fra toppen og ned. Den øverste søylen viste 12 cm. avvik på bakkenivå og den nederste målte et avvik på 9 cm. Det forteller at begge søylene heller vel 1 grad. Når du går eller kjører forbi, se skjevheten selv. Ikke være redd sier kommunen.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Uavgjort for første gang i år

28-09-2020 Hits:145 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det er av og til jeg undrer på om jeg egner med som en som referer til fotballkamper. Jeg har aldri vært i faget, men har fulgt...

Les mer...

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pres…

24-09-2020 Hits:643 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pressemelding

Rune Venås er styreleder i Ranheim Idrettslag og ser fram til de skal starte med Ranheim Aktivitetshall Ranheim IL har nå inngått avtale om bygging av ny fleridrettshall, paraidrettssenter og parkeringskjeller...

Les mer...

3 poeng ble med hjem

21-09-2020 Hits:178 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Ingen skal kunne si at Ranheim dro ned til Oslo for å underholde mot Grorud. Denne gang var det lagt vekt på å holde tett bak samtidig...

Les mer...

Det ble fryktelig TUNGT

14-09-2020 Hits:245 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var nok ikke bare jeg som følte det er tungt å være Ranheim-supporter i kveld. Det var så tungt og så ille at det heller ikke...

Les mer...