A+ A A-

tekst: Kjell A Arntzen

Jordans flagg

Jordans flagg har vel mange av dere lagt merke til?

Det er gledelig å melde at interessen rundt Anna og Knuts oppdrag i Jordan ble godt mottatt av mange lesere. Oppdraget er interessant og fanger en betimelig stor interesse. Jeg håper vi underveis får høre litt fra de to om livet og jobben de gjør i Jordan. Jeg tror de vil la høre fra seg underveis i oppholdet. Nå fortsetter vi min prat med Knut Kittelsaa:

Området de skal til kan virke litt «skummelt» på oss som følger med på krigshandlingene og uroen som råder i Midt-Østen. Det blir naturlig å stille spørsmålet om de frykter noe der nede? Til det svarer Knut:

-          Jordan er det tryggeste landet i området, med mange spennende turistmål. De fleste har hørt om Petra, et par timer fra Jesu dåpssted. Hovedstaden Amman er en aktiv, moderne millionby. Vi skal nok en del omkring mens vi er det, og siden kirken vi skal arbeide i – Evangelical Lutheran Church in Jordan and the Holy Land - har sitt hovedkontor i Jerusalem, skal vi også dit noen ganger i løpet av oppholdet. Selv om det hele tida skjer mye med de palestinske områdene og mellom dem og Israel, har vi ingen spesiell grunn til å bekymre oss for vårt opphold i området.

klippebyen

Klippebyen Petra er av landets mest besøkte attraksjoner.

Det var godt å høre. Nå får vi bare håpe det er slik mens de er der og lenge etter de er kommet hjem til Ranheim.

90 % av Jordans befolkning er muslimer, men landet har en aktivt inkluderende politikk til kristne kirker og flere av dem har vært i landet lenge. På dåpsstedet er det en katolsk, en russisk ortodoks og en gresk ortodoks kirke i tillegg til den lutherske, og flere er planlagt eller under bygging. Kongen i Jordan, som er en aktivt regjerende regent, ønsker å utvikle turismen i landet, og har gitt tomter til alle disse kirkene.

Har disse trossamfunnene noe felles forum eller samarbeid?

-          Det har i mange år pågått et dialogarbeid mellom kristne og muslimske ledere i området. Det ledes av den norske presten Trond Bakkevig, som jeg har kjent i 50 år. Jeg skal delta på et slikt seminar under det første besøket. Fokuset her er nok ikke bare religiøst, men også på det å leve med den vanskelige politiske situasjonen for palestinerne. Ellers vet vi ikke så mye om samarbeid og felles fora foreløpig.

Knut avslutter med: - Vi gleder oss til å ta imot besøkende fra mange land og gå sammen med dem i et spennende område for bibelhistorien. Det ville være flott om vi kunne bistå med at mennesker får et nærmere og sterkere forhold til bibelens fortellinger og til sin egen omgang med dem.

Samtidig blir det spennende og uvant å bo midt ute i ørkenen, omgitt av en natur som er helt annerledes enn den vi kjenner fra Norge.

Jeg håper vi også får et godt forhold til den palestinske lutherske kirken vi skal utføre tjenesten i, og at vi kan utvikle et godt vennskap med dem. Det er ikke så mye å engste seg for på dette stedet, som fortsatt har militært vakthold. Naturen og klimaet er kanskje de største utfordringene.

De skal bo greit i Jordan

-          Vi skal bo helt greit der nede, sier Knut. Vi skal bo i et hus like ved en kirkebygning som er nesten ny. Den er seks år gammel og har i tillegg til kirkerommet også en forsamlingssal. Utenfor er det et amfi med utsikt over Jordandalen. Det virker som et fint sted å ta imot grupper av besøkende.

-          Selv skal vi bo i et hus like ved kirken, godt innredet og med ekstra gjesterom. Kanskje får vi besøk av venner fra Norge og Ranheim mens vi er der? Det ville jo vært hyggelig! Nærmeste landsby er 8-10 km unna, og det er ca. 20 km til Dødehavet med hoteller og restauranter. Og det er en time med bil til Amman, to til Petra og fire til Aqaba-bukta. På selve dåpsstedet bor det ingen utenom de kirkelige betjeningene. Den russisk-ortodokse kirken driver et gjestehus med overnattingsmulighet og restaurant. De som vil vite mer om stedet kan sjekke nettstedet www.baptismalsite.org

Ranheimsavisa ønsker dere et flott opphold og en god gjerning der nede!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:396 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:1762 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:771 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1314 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...