A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

vaffel 1

Her viser vi et eksemplar av vaflene som har både vaffelører og som har stått lenge i vaffeljernet. - Det er ikke stas å levere slikt til gjestene, sier direktør Asbjørn Olsson. - Nå må de lære, sier han også.

Hver dag dynges vi ned med opplysninger om- og restriksjoner for adferd på grunn av dette coronaviruset. Dette på tross av at vår «allviter» Per Christian Nyquist for lengst har slått fast at dette viruset ikke passer inn her på Ranheim. Det er vi enige i, men hver enkelt av oss må oppføre oss i tråd med det som Folkehelseinstituttet og regjeringen bestemmer. Like fullt må vi ha anledning til å forsøke å muntre oss opp med noe som ikke er så forferdelig trist som det alle nyhetene øser over oss. Litt «kødd» må vi tillate oss.

Vi er i karantene

Ranheimsavisa har bedt avisas medarbeidere og redaktør om å pålegge seg selv en 14 dagers karantene. Redaktøren er delvis permittert og sitter nå i karantene. Situasjonen er også slik for «mandagskaffen» i klubbhuset. Vi ser imidlertid at «sjefskokken» Per Christian ser ut til å håndtere bestemmelsene noe skjødesløst. Han observeres hver dag på vandring til Lavendel eller til Flipper på Grilstad Marina.

Til sitt forsvarer forteller Per Christian at han har ei fortid i Sivilforsvaret hvor han var befal. - Nå er jeg utkalt igjen, sier han og begrunner det med at Sivilforsvaret har behov for hans kompetanse nå når corona-viruset herjer på Ranheim. - Min oppgave er å passe på slik at de som er satt i karantene overholder karantenetiden. Til tider er det dessverre nødvendig å gå hardt til verks for å få folk til å forstå at her må hele landet stå sammen. Når jeg sier at vi må "gå hardt til verks" betyr ikke det at vi starter noe basketak med de som bryter karantenebesemmelsene, men jeg er snar opp med blokka slik at jeg kan skrive ut klekkelige bøter. Nå forstår du kanskje bedre at det ikke er noen lystturer jeg er ute på.

Karantenene i «Vaffelhuset» brytes, men noe kan gjøres

Asbjørn hoved

Det er ikke bare å sprade rundt på Extra Arena når "Vaffelhuset" knirker og det er mye å ta fatt i. Direktøren må stramme opp, sier mange av våre lesere.

Det er kanskje grunn til å anmode direktøren for «Vaffelhuset», Asbjørn Olsson, om å skjerpe inn bestemmelsene overfor sine ansatte. Et tips til direktøren er at både Gerhard og Per Christian bruker sin karantenetid tid til å perfeksjonere seg i vaffelsteking.

Ranheimsavisa kan gjerne røpe at når vafler stekes så skal vaffeljernet påføres tilstrekkelig med vaffelrøre. Det betyr at det skal være røre nok for alle hjertene på en og samme gang.

For å unngå foretakets brente vafler har vi hentet inn informasjon fra Elkjøp som forteller at hvert vaffeljern er utstyrt med to små lys, ett er rødt og det andre er grønt. Det er også påmontert en ledning med støpsel. Støpselet skal stikkes inn i noe som er benevnt som stikkontakt. En slik finner man ofte ved kjøkkenbenken. Elkjøp sier at når støpselet er koblet til kontakten så er det bare å trykke på en knapp som er merket med «on».

Det som da skjer er at den røde lampen tennes og vaffelrøra kan øses i jernet. Her skal det ikke være så mye at vi får store «vaffelører» eller så lite at vi får halve vaffelhjerter. Når lampa går over til å lyse grønt skal vaffelplata være ferdig. Glemmes dette – som det ofte gjør – blir resultatet det vi kan kalle «Afrikanske vafler».

Michelin-stjernene røk på grunn av dette

Vi har omtalt dette tidligere. Vaflenes utseende var det som forhindret at dette «Vaffelhuset» ikke ble tildelt stjerner i 2020. Nå er både tid og mulighet tilstede for at en eventuell Michelin-stjerne kan havne her på Ranheim i 2021.

Ranheimsavisa kan gå så langt at vi sponser en vaffelekspert i opplæringstida. Vi møter trolig noen problemer med smittevernbestemmelsene, men om dette kan være aktuelt sørger vi for at eksperten får smittevernsutstyr. Per Christian har etter det vi erfarer, tatt i bruk sine kunnskaper fra mange år i medisinens tjeneste på apotek. Nå har han laget flere liter med sin egen antibac som er godkjent for bruk i forkant og under vaffelsteking.

Vi kan bare ønske foretaket lykke til!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

TAP mot Sandnes-Ulf

03-08-2020 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg skal ikke si at dette var et «ufortjent» tap. May-Helen lærte meg det etter kampen mot Tromsø; «det finnes ikke ufortjente tap. Det laget som scorer...

Les mer...

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:272 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...