A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Finnland flaggDet finnes all mulig grunn til å skru humøret et par hakk opp etter denne ukas «Debatten» på NRK. Slike dommedagsprofetier skal det ikke være mulig for statskanalen å få sende! Ranheimsavisa har heldigvis ingen medisinske eksperter, men vi lever i vår selverklærte kanantene for å gjøre livet enklere og prøver på å få fram smil og latter. Dette er noe vi alle bør øve på i disse dager. Ranheimsavisa vil få dere til å le med å stjele noe fra Pekka og Toivonen og Unni Lindells «Gamle damer legger ikke egg». Vi håper det faller i smak for noen av dere.

Å sitte værfast

Det er ikke lenge siden ordene «askefast» og «sandfast» ble begreper for oss. «Askefast» kom til etter vulkanutbruddet fra Eyafjalljøkull på Island i 2010 og «Sandfast» fikk vi nå i februar da sandstormen hindret hjemreise for turistene på Granka.

Når det gjelder Pekka og Toivonen så lå de værfast i ei tømmerkoie langt inn i skogen ved Enare sjø. De hadde rikelig med proviant, så de satt inne i koia hele dagen og drakk brennevin.

Uværet ga seg ikke, og etter noen dager var det slutt på brennevinet. Hva skulle de nå gjøre? – Du Pekka, skal vi inte titta i vedboden och se om det finnas nogo att supa der ute? spurte Toivonen. Pekka var enig og de endevendte vedboden før de fant en flaske som det sto «Tresprit» på. – Saaaatan, sa Toivonen. – Det hâr âr det enda att supa her ute!

Det inntraff en liten pause, så sier Pekka: - Men Toivonen, har inte vi sett de mesta?

Litt fra Unni Lindell

Min farmor bukket under: «- I sommer bukket farmor under og svelget masse saltvann. Det skjedde fordi hun padlet med åpen munn».

Min mormor ble glad: «- Mormoren min er veldig pen. Jeg kaller henne for den lille penisen min, og da blir hun så glad».

Det er ikke alltid så lett: «- Bestemor mener alt før jeg rekker å mene noe som helst. Det er ikke lett å se henne i smørøyet og si hva hun mener».

I de neste dagene kommer det noe lystig fra venneparet i Finland og noe fra Unni Lindells bok «Fra barnemunn».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

TAP mot Sandnes-Ulf

03-08-2020 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg skal ikke si at dette var et «ufortjent» tap. May-Helen lærte meg det etter kampen mot Tromsø; «det finnes ikke ufortjente tap. Det laget som scorer...

Les mer...

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:272 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...