A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Finnland flaggDet finnes all mulig grunn til å skru humøret et par hakk opp etter denne ukas «Debatten» på NRK. Slike dommedagsprofetier skal det ikke være mulig for statskanalen å få sende! Ranheimsavisa har heldigvis ingen medisinske eksperter, men vi lever i vår selverklærte kanantene for å gjøre livet enklere og prøver på å få fram smil og latter. Dette er noe vi alle bør øve på i disse dager. Ranheimsavisa vil få dere til å le med å stjele noe fra Pekka og Toivonen og Unni Lindells «Gamle damer legger ikke egg». Vi håper det faller i smak for noen av dere.

Å sitte værfast

Det er ikke lenge siden ordene «askefast» og «sandfast» ble begreper for oss. «Askefast» kom til etter vulkanutbruddet fra Eyafjalljøkull på Island i 2010 og «Sandfast» fikk vi nå i februar da sandstormen hindret hjemreise for turistene på Granka.

Når det gjelder Pekka og Toivonen så lå de værfast i ei tømmerkoie langt inn i skogen ved Enare sjø. De hadde rikelig med proviant, så de satt inne i koia hele dagen og drakk brennevin.

Uværet ga seg ikke, og etter noen dager var det slutt på brennevinet. Hva skulle de nå gjøre? – Du Pekka, skal vi inte titta i vedboden och se om det finnas nogo att supa der ute? spurte Toivonen. Pekka var enig og de endevendte vedboden før de fant en flaske som det sto «Tresprit» på. – Saaaatan, sa Toivonen. – Det hâr âr det enda att supa her ute!

Det inntraff en liten pause, så sier Pekka: - Men Toivonen, har inte vi sett de mesta?

Litt fra Unni Lindell

Min farmor bukket under: «- I sommer bukket farmor under og svelget masse saltvann. Det skjedde fordi hun padlet med åpen munn».

Min mormor ble glad: «- Mormoren min er veldig pen. Jeg kaller henne for den lille penisen min, og da blir hun så glad».

Det er ikke alltid så lett: «- Bestemor mener alt før jeg rekker å mene noe som helst. Det er ikke lett å se henne i smørøyet og si hva hun mener».

I de neste dagene kommer det noe lystig fra venneparet i Finland og noe fra Unni Lindells bok «Fra barnemunn».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:397 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:1763 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:772 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1316 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...