A+ A A-

Tekst og foto: Jan Vestre, Bydelsnytt

Arntzen Kjell i fjra 1

Å gå en tur i fjæra er mer enn avslappende i disse coronatider. Tankene må dreies om til noe annet som får oss lettere gjennom dette.

Denne artikkelen ble publisert i den nettbaserte avisa BYDELSNYTT. Ranheimsavisa samarbeider noe med Bydelsnytt om stoff som vedrører Ranheim. De bruker stoff fra oss som er interessante for dem og vi bruker stoff fra Bydelsnytt som er interessant for oss på Ranheim. Hvorvidt dette er interessant for Ranheimsavisas lesere vites ikke, men det går på å leve selv om det meste står stille.

Så til BYDELSNYTT

-I krisetider er det ekstra viktig at man ikke mister evnen til å glede seg over de små tingene i hverdagen. En god start kan være å ta små pauser fra alt som heter nyheter og sosiale medier.

Bydelsnytt møter Kjell Arve Arntzen (74) utenfor bydelsmuseet ved den gamle jernbanestasjonen på Ranheim. 74-åringen har planlagt en gåtur ned til Hansbakkfjæra for, som han sier, “lufte topplokket litt”.

-Sitter man hjemme blir det gjerne til at man stadig går inn på nettavisene for å se om det er noe nytt. Jeg har alltid vært en nyhetshungrig person, men nå føler jeg at jeg er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, forteller Arntzen som til daglig driver den lokale nettavisen Ranheimsavisa.

Den siste uken har Arntzen derfor byttet ut de vanlige nyhetssakene med helt andre ting.

Arntzen kjellSelv om det blåser og er surt så er det fullt mulig å gå en tur i fjæra, sier redaktøren

-Vi kjører nå blant annet en serie med noe så banalt som gamle “Pekka og Toivonen”-historier. Tilbakemeldingene fra leserne har så langt vært positive. Folk trenger noe å le av og ikke minst noe som kan få tankene over på noe annet enn koronaviruset.

-Du anbefaler folk å ta pauser fra sosiale medier også?

-Når man ikke lenger kan treffe folk på de vanlige arenaene så er det viktig å finne andre måter å være sosial på. Slik sett er Facebook fantastisk. Men også her dreier det meste seg nå om koronaviruset. Skal man ha en “time-out” så kan det være lurt å logge seg av.

Arntzen forteller at han den siste tiden har lagt merke til en stadig skarpere tone på sosiale medier.

Kjell Arve Arntzen mener det er viktig å ta pauser fra både nyheter og sosiale medier. -Mange er i ferd med å nå et metningspunkt når det gjelder koronaviruset, sier Arntzen.

-Dette har nok sammenheng med usikkerheten som nå rår. Mange sliter med tunge tanker og er bekymret for fremtiden. At man i en slik situasjon kanskje sier ting man egentlig ikke mener er ikke så rart. Det er imidlertid noe som kun er med på å gjøre situasjonen enda vanskeligere.

Arntzen, som selv har vært plaget med angst og depresjon, har dette rådet til folk som nå måtte slite. -Vi må tenke mindre på ting som ligger utenfor egen kontroll og som vi uansett ikke kan gjøre noe med. Fokuser heller på ting i hverdagen som du faktisk kan gjøre noe med.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...