A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                foto: Juha Perovuo og Sanomat Tampere

Sanomat Tampere

 

Vi leser i Sanomat Tampere at det står bra til med våre venner i Suomi.

Pärkäle, - nå er det noen dager siden jeg har hørt fra de to svirebrødrene i Suomi. I dag er de her igjen på en visitt fra livet i de finske skoger. Jeg har fått denne mailen fra guttene som tydelig er fornøyd med å bli omtalt i Ranheimsavisa. De skriver: «Hei! Raportoimme, että sekä Toivonen että minulla on hyvin suomalaisissa metsissämme. Olemme iloisia, että meitä jälleen mainitaan Ranheimsavisassa».

Her forteller de at de har det bra i de finske skoger og er glad for at Ranheimsavisa omtaler noe av det de driver med. Det er hyggelig å være redaktør når de ofrer noen ord og takker på denne måten. Samtidig skal de vite at vi gleder oss over deres mange episoder og sprell.

Den store svømmekonkurransen

Jeg leser i den finske tidningen «Sanomat Tampere» at det i februar var en stor svømmekonkurranse i Enare sjø. Her stilte selvfølgelig Pekka til start. Han hadde under Toivonens skarpe oppsyn ligget i hardtreningen gjennom vinteren og våren. I tillegg var han jo en av Finlands beste svømmere.

Pekka var i toppform og klar for å vinne denne store konkurransen. Konkurransen startet og Pekka la i vei. Og som forventet; - han tok ledelsen med en gang.

Toivonen som sto og ventet på land var sikker på at all tiden med hardt arbeide han hadde lagt ned for å holde råken oppe så Pekka kunne svømme hele vinteren kom til å bære frukter. Men da svømmerne kom til mål så ha ikke Pekka. Først en halv time etter siste mann kom Pekka svømmende. Han var helt utslitt.

Nakne piker på en øde øy

Ikke før Pekka hadde fått satt foten på land utbrøt en illsint Toivonen: «Hva har ni gjort Pekka? Varfør kommer ni først nu?

Finsk bru Juha Perovuo

Under ryggsvømmingen ble det vanskelig å komme seg under de finske broarna

Pekka svarade: «Nâr jag hadde nått halvvegen simmade jag forbi en ø full av nakna kvinnor. Och da stoppade jag bare! Jag svimmade och svimmade, men det bromsade och de bromsade! Det var jâttesvârt…» Toivonen som hadde forståelse for problemet Pekka hadde utbrøt: «Jammen Pekka då! Varfør svimmade inte Pekka på ryggen då»?

Pekka hadde rukket å bli litt irritert på Toivonen og hans uforstand, og utbrøt irritert: «Jammen broarna, Toivonen, broarna»! Det var trolig ikke lurt å svømme på ryggen for Pekka i denne konkurransen. Det endte med sisteplass for storsvømmeren fra Enare.

Når vi først er ved Enare sjø

Når vi først er ved Finlands største innsjø kan jeg ta med en historie fra Toivonens fisketur ved denne sjøen. Toivonen var ikke av de som visste særlig mye om fisk og fiskeutstyr. Denne gangen hadde han bl.a. glemt fiskeveska.

Dette var dagen da Toivonen sto og pilkefisket fra strandkanten ved Enare sjø. Det var lite fisk å få, men plutselig hogg det i. Han fikk en stor ål på kroken. Så var det fiksevesken da? Nei, den hadde han ikke med. Løsningen ble at han puttet ålen ned i buksene. Senere måtte Toivonen «slå lens», men ikke før han hadde tatt en skikkelig slurk av spriten som var med.

Så var det tid for å «slå lens», men da tok han feil. Toivonen tittet ned på ålen og sa:

-          Nog minst jag at du var lång, och nog minst jag at du var tjock, men dine store svarte øgon kan jag inte komma ihåg!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...