A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                              foto: Jon-Arne Kambuås

IMG 2392 kirka RMF 2

De fem musikerne fra Ranheim Musikkforening har tatt plass foran kirkedøra. Fane og norske flagg er selvfølgelig på plass.

Koronakrisa klarte ikke å knekke Ranheim Musikkforenings minnemarkering på 8.mai. 75 år etter at freden kom til Norge ble dagen behørig markert og feiret på Ranheim. En del av musikerne i musikkforeningen trosset vær, kulde og vind med feiende musikk både på kirkebakken og ved stasjonsbygningene.

Godt oppmøte i et ufyselig vær

IMG 2398 Olav K

Veteranen Olav Kambuås (95) hadde tatt med seg sønnen Svein Åge til minnemarkeringen.

Plena foran kirka var nyklippet og fin da fem musikanter fra Ranheim Musikkforening tok plass foran kirkedøra. Været tillot ikke å stå lenger fram på kirkebakken. På tross av et ufyselig vær hadde vel 50 personer tatt turen til minnemarkeringen. Selvfølgelig var området pyntet med flere norske flagg, noe som gjorde markeringen mer høytidelig.

Blant disse fant vi også korpsets eldste æresmedlem, 95 årige Olav Kambuås. Han ble opptatt i korpset tidlig på februar i 1946. Den spreke 95-åringen har for lengst lagt instrumentet på hylla, men er stadig å se spaserende rundt om på Ranheim. Han ble også satt pris på i Knut Torsethaugens orientering under markeringen.

Vi fikk høre og synge med i nasjonalsangen. Vel, sangen hørtes ikke særlig godt, men vi kunne se bevegelsene i leppene på flere av de som var møtt fram. De sure vinden dro trolig av gårde med lyden?

Deretter fikk vi høre Elias Blix sin salme «Gud signe vårt dyre fedreland». Etter denne fulgte «Fagert er landet». Selv om det var få musikanter var tonene fra instrumentene godt hørbare for oss som sto i publikumssonene.

Korpsets deltakelse den 8. mai 1945

Musikkforeningens egen Knut Torsethaugen tok oss kort gjennom korpsets historie og dets rolle under frigjøringsdagen for 75 år siden. Han uttrykte glede over at musikkforeningen ved dette jubileet deltok i den største dagen i landetes historie, frigjøringsdagen i 1945.

Han fortalte at etter de hadde spilt noen numre her ved kirka så skulle de bevege seg over til stasjonen. En av grunnene for det var at akkurat der, for 75 år siden, stilte de opp og spilte for mange norske gutter som kom med tog fra fangeleiren på Falstad.

Ved stasjonsbygningen

IMG 2399

Flere musikere og flere folk var det ved stasjonen klokka 17.30.

Ved stasjonsbygningen var det kommet til flere som ville være med på denne markeringen. Jeg telte litt i underkant av 70 personer ved godshuset. Det må man kunne si var et bra oppmøte, forholdene tatt i betraktning.

Her ble korpset supplert med flere musikere. Blant annet kom fire saksofoner til som gjorde musikken mer komplett. Her spilte musikerne flere stykker, noen kjente og noen ukjente. Hvert nummer ble etterfulgt av applaus fra et frossent publikum. På tross av kaldt og grått vær var det ingen som forlot markeringen før «Gammel Jegermarsj» hadde tonet ut og applausen hadde lagt seg.

Takk til Ranheim Musikkforening for en trivelig og minnerik fredags ettermiddag!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:134 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:244 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...

Et laaangt gjesp

09-06-2020 Hits:352 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var en treningskamp som ble spilt på Lerkendal i kveld. For å si det mildt; - det var ei svært dårlig treningsøkt. Rosenborg fikk et mål...

Les mer...

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:835 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...