A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2038 snSlik så himmel og vær ut onsdags morgen!

 

Det er fullt tillatt å bli en smule deprimert nå. Når vi hver dag våkner til snøstorm og snødekkede veier og plener så er det lite oppmuntrende. Vi som hadde gledet oss til våren og mai med all den fest denne måneden bruker å gi oss, er frustrerte. Ikke nok med at vi har koronaen å kjempe mot, vi har også værgudene!

Kom, mai, du skjønne, milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai,
hvor gjerne gad jeg i marken gå!

Om Vint’ren kan man have
vel mangt et tidsfordrig;
man kan i sneen trave
– å ja, et lystig liv!
Men når seg lerken svinger
mot sky med liflig slag,
på engen om å springe
– det er en annen sak
!

Om det kunne være slik også i disse dager!

Det går på helsa løs

I løpet av de siste dagene har jeg snakket med mange. Hovedinntrykket fra disse samtalene er at nå «tærer det på». Koronakrisen er så absolutt det verste for de fleste. Jeg hører fra flere at de savner sine på sykehjemmet, de savner venner, barnebarn og de savner skole og jobb. Dette savnet har nå vart i 2 måneder for mange og utsiktene framover er heller ikke helt lyse.

Erna & co har lettet litt på tømmene, men ikke i en slik grad at faren er overhengende for en oppblomstring av smitten. Forutsetningen for dette er at vi fortsatt forholder oss til smittevernreglene med avstand, håndhygiene og størrelsen på forsamlingen vi er med i. Selv tror jeg både regjeringen, opposisjonen og folket vil gjøre sitt for at koronasituasjonen i byen vil forholde seg på et håndterlig nivå. Vi har alle et ansvar for dette!

EU-land åpner opp

At EU-land åpner opp sine grenser for nabolandene har strengt tatt ikke noe å bety i ei så lokal avis som Ranheimsavisa er. Årsaken til at jeg har valgt å ta disse betraktningene med er et hode som hele tiden tenker på hvordan dette skal ende. Så dere som har lest fram til nå kan slutte her om mine tanker er helt uinteressante.

Når det gjelder koronasituasjonen i Europa er jeg redd for at det nå ser ut til å lempes på stenging av grensene mellom store land i Europa. Hvor smart dette er får vi svaret på etter hvert. En ting er imidlertid sikkert; det blir ingen utenlandstur på undertegnede i 2020 selv om Norges grenser åpnes.

Hvilken verden er det vi lever i?

I disse koronatider kommer det enda tydeligere fram hvordan denne verdenen er. Mange store og mektige land styres av folk som slett ikke har vært aktuelle som ledere i Norge eller i de andre nordiske landene. I landet som selv betrakter seg som det mektigste og største av de alle anbefalte presidenten at folket skal innta ulike giftstoffer for å få bukt med koronaen. Det har ikke ført til annet enn dødsfall og sykdom. Dagen etter denne anbefalingen sa han riktignok at det var «en spøk».

I et annet av de store landene er helsesektoren så sprengt at tre leger har «falt» ut fra vinduer og omkommet. I Brasil dør folk som fluer og «sjefen» selv nekter å stenge ned deler av landets virksomhet. Vi snakker om landene som ligger på 1. – 2. og 6. plass i verden når det gjelder smittetilfeller.

Drapene i Kabul

Med i mine verdensbetraktninger er også den brutale nedslaktingen av fødende kvinner i Kabul. Selv de nyfødte kunne ikke spares. Heller ikke de som ventet på at barnet skulle komme!

I denne verden finnes det mennesker som kan framstå som brutale drapsmenn på forsvarsløse kvinner i noe av det som skal være livets lykkeligste stunder. Om det er Al-Qaida, IS eller andre terrorgrupper som utførte dette så er dette helt motbydelig. Jeg skulle gjerne ha brukt sterkere ord på denne hendelsen, med stopper med å spørre: Hvor ille skal det kunne være i verden? Jeg skal heller ikke glemme de mange folkemordene som foregår i andre suspekte land.

Hvem skal ta over i Europa?

Det er ikke tvil om at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er den politikeren som har det største internasjonale blikket i EU. Hun er den politikerne vi fram til nå har kunnet stole på. Hvem skal kunne ta hennes rolle etter at hun nå snart trekker seg tilbake?

Av EUs ledere kan jeg ikke se noen, kanskje med et unntak av Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Kanskje er hun for fersk på dette politiske nivået, men hun har vist gjentatte ganger at også dette er ei dyktig dame.

Vi får vente og se, men det er ikke helt likegyldig hvem som tar over Merkels rolle i EU.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:677 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2094 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:945 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1516 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...