A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2046 Horgv korps

Fra klokka 11.00 spilte ei gruppe fra Ranheim skolemusikkorps for beboerne på Nedre Humlehaugen. Mange hadde møtt fram til denne flotte starten på årets 17. mai.

Mange var vel spente på hvordan denne nasjonaldagens skulle arte seg. Du trodde kanskje at denne dagen nærrmest skulle bli en katastrofe, men det ble den ikke! Det ble en fantastisk dag under de rådende forhold. For undertegnede startet dagen klokka 11.00 med ei gruppe fra Ranheim skolemusikkorps på lekeplassen i Horgveien. Høydepunktene kom på rekke og rad utover dagen.

Mange feststemte på arrangementene

Jeg kunne telle over 100 som hadde møtt fram til skolekorpsets konsert i Horgveien. Balkongene i de omkringliggende blokker og rekkehus var smykket i rødt, hvitt og blått, enten i form av balkongflagg eller i girlandere i Norges farger.

Musikerne var dessverre nødt til å skjule de flotte nye uniformene under en regnkappe, men det hemmet ikke lyden fra instrumentene. Det bor nok mye i skolekorpset vårt om vi skal dømme etter det denne fåtallige gruppen framførte. Slike grupper hadde de på flere steder fra klokka 11.00.

Ganske så fortjent høstet korpsgruppen i Horgveien applaus etter hvert nummer. Flere ga uttrykk for at de skulle vippse over penger til korpset. Det håper jeg virkelig blir en skikkelig sum til korpsets videre utvikling.

Fra Horgveien til Extra Arena

Etter en kort pause gikk turen videre til Extra Arena og superkonserten med Ranheim Musikkforening og Ranheim skolemusikkorps. Korpsene var de første som inntok den grønne matta i år. Tenk at vi, lenge før fotballen begynner å rulle, får oppleve korpsene som spiller de fleste av banen.

Det ble en feiende flott konsert av begge korpsene, med masse frammøtte tilhørere. De fleste bar med seg norske flagg som gjorde opptrinnet til en «ekte 17. mai». Klokka 13.00 presist kom korpsene med «Ja vi elsker» og folket sang med. Sannsynligvis ble det norske koret som sang nasjonalsangen på samme tid, et kor på et par millioner både til lands og til sjøs. Vi så bilder fra oljeplattformer, fra polene, fra Svalbard og andre norskw utposter som tok del i koret. Selv lokalt ble dette en mektig opplevelse

Kanskje skal jeg gi et lite varsko til tilskuerne på Extra Arena; smittevernavstanden ble på langt nær overholdt!

Gardemusikken på TV

Fra Operahusets takflater fikk vi se en fantastisk drill av Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps. Vi har tidligere sett dette korpsets drill og musikkopptredener i flere internasjonale tattooer. Alltid har de imponert noe de også gjorde på 17. mai. Det var rett og slett imponerende de rundt 90 som er med i dette korpset. Nøyaktighet, presisjon, takt og korpsets kunstneriske marsjering er en fryd for øyet. En stor takk til korpset for opplevelsen de ga oss på denne uvanlige nasjonaldagen!

Videre til Grilstad Marina

IMG 2059Flipper pluss

Ei gruppe fra musikkforeningen og en fra skolemusikken sørget for 17. mai-spill utenfor Flipper.

Vi kjørte videre til Grilstad Marina. Kanskje var det mulighet for en 17. mai-lunsj i kafeen? For første gang i historien fant jeg parkeringsplass nærmest Flippers inngangsdør. Ikke nok med det. Det første bordet innenfor døra var også ledig. Det ble en hyggelig time med god mat og drikke før horden kom fra veteranbiltreffet ved Grilstad Fabrikker og korpsmusikk ved Coop Extra. Etter hvert ble det godt fylt opp både inne og ute.

Båtkortesje og korpsmusikk

Fra vinduene på Flipper kunne vi etter hvert se den store båkortesjen som var på vei til marinaen. De skulle være der klokka 14.30, og lenge før det hadde hundrevis av skuelystne tatt plass på moloen og ved Flipper.

I ventetiden spilte en gruppe fra musikkforeningen 17. mai-musikk ved Flipper. Ute på moloen var det Ranheim skolemusikkorps som spilte og framførte drill i sine nye uniformer. Denne gang slapp de å kle seg i regnkapper, nå var det oppholds og en «grei» temperatur.

Ute på sjøen kunne vi se kortesjen fra de rundet Ladehammeren og helt til de nådde fram til Grilstad Marina. I fronten for en båtkortesje som måtte bestå av over 100 båter i ulike fasonger og størrelser, førte Trøndelag brann- og redningstjenestes «Anne Kathrine» an. Et mektig syn foran de flere hundre som ventet. Skolekorpset hilste dem velkommen med tilpasset musikk for anledningen.

Det ble en flott dag

IMG 2068 brannspryta

Brannsprøyta ledet an i den store båtkortesjen. Skøyta hilste de oppmøte med å løsne vannkanonene.

Det ble flagget fra alle flaggstenger og de fleste balkonger. Lite tydet på at dette skulle bli en annerledes dag. Det ble det, men for en dag det ble! Det er grunn for å takke både Ranheim Musikkforening og Ranheim skolemusikkorps for innsatsen. Korpsene gjorde dagen veldig bra for oss alle.

Fortsatt er det mulig å sende noen kroner på vipps til korpsene for jobben de gjorde. Sendt et stort eller passende beløp til følgende Vippskonto:

Ranheim skolemusikkorps             Vipps til: 536771

Ranheim Musikkforening                Vipps til: 103793

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:677 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2093 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:945 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1515 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...