A+ A A-

Jernbanestasjonen

tekst: Kjell Arntzen           foto: ukjent

Et eldre bilde fra tiden da Ranheim stasjon var i aktiv bruk med stor trafikk

Det foreligger store planer for utvikling av Trønderbanen og Bane NORs linjeføring nordover. Det er planlagt for dobbeltsporet jernbane fra Ranheim til Hommelvik, elektrifisering av nåværende banestrekning til Hell og videre på Meråkerbanen, nytt togmateriell og gjenåpning av Ranheim stasjon. Det eneste som man med en viss grad av sikkerhet kan slå fast er at Ranheim stasjon, etter planen, blir gjenåpnet neste år.

Første gang siden 1972

I følge opplysninger fra Bane NOR vil elektrifiseringen av deler av jernbanestrekningen nord for Trondheim være den første jernbanestrekning siden 1972 som blir elektrifisert. Det skal også anskaffes nye elektriske tog til å trafikkere strekningen.

Moderne persontog gir bedre komfort og gir enklere av- og påstigningsforhold. Samtidig vil de nye togene gi plass til langt flere passasjerer enn dagens togmateriell.

Meråkerbanen

Elektrifisering av Meråkerbanen vil gi et langt bedre tilbud for både gods- og persontrafikk mellom Trondheim og Östersund. Svenskene har allerede gjort sin del av jobben, men innsatsen fra Bane NOR og norske politikere henger noe etter.

Det fortelles at man nå har vært inne i en hektisk planleggingsfase helt siden 2017. Etter de foreliggende planer skal prosjektet avsluttes i 2023. Det er veldig mye som tyder på at så tidlig blir det nok ikke! Prosjektet vil koste nær på 4 milliarder kroner.

Nye plattformer på stasjonene

Planene forteller at det i perioden 2019-2021 skal gjennomføres tiltak på stasjonenes plattformer. Her kommer også Ranheim stasjon inn.Tiltakene på stasjonene skal legge til rette for at de nye togene kan innfases i 2021?

For syv av stasjonene vil de arbeidene som starter opp i 2020-2021 være permanente endringer. Det skal bygge 120 meters stasjonslengde slik at alle dørene på de nye togene kan benyttes.

Ranheim stasjon

Ranheimsavisa har fått høre om mange årstall når det gjelder bygging av nye plattformer på Ranheim stasjon. Nå dukker 2021 opp som årstall for at de nye togene kan stoppe på stasjonen. Om jeg skal gjenta Bane NORs tid for gjenåpningen sier de april 2021!

På Ranheim skal det bygges ny plattform til spor 1 og til spor 2. Adkomsten til plattformen for spor 2 (nordgående tog) vil gå etter den eksisterende gangveien under jernbanebroa vest for stasjonen.

Så får vi se om det er hold i det Bane NOR nå forteller?

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:133 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:243 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...

Et laaangt gjesp

09-06-2020 Hits:352 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var en treningskamp som ble spilt på Lerkendal i kveld. For å si det mildt; - det var ei svært dårlig treningsøkt. Rosenborg fikk et mål...

Les mer...

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:835 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...