A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                foto: Ingunn Hagstrøm/Kjell Arntzen

IMG 2157 hh ansatte

Her har Anne-Julie og Trude tatt med seg Nils Roar ut for å se på åkeren som vokser fram.

Det er en stund siden vi har vært innom Ranheim helse- og velferdssenter. Årsaken ligger selvfølgelig i koronakrisen og de begrensninger som er gitt i forbindelse med denne. Ikke har vi fått besøke familie og kjente, ei heller har det fristet stort å komme i kontakt med beboerne der og kanskje påføre dem smitte. I går formiddag var imidlertid tiden inne. Myndighetene har løsnet litt på smittevernreglene så det var OK under visse bestemmelser. Det var den urbane åkeren og beboernes interesse for denne som vakte min interesse.

Det kommer potet, men også ugress!

IMG 9923 helsehus med Odd

Odd Berg peker og forteller Kjell Ove hvor det skal lukes ugress!

Det var mildt sagt en gjengrodd potetåker som møtte meg på onsdag formiddag. Jeg så mer ugress enn jeg så potetplanter. Midt i åkeren så jeg to krumbøyde karer som luket ugress. Det var Per Nyquist og Kjell Ove Johnsen som hadde tatt oppgaven.

Etter hvert som åkeren og potetgraset kom mer til syne kom det også fram en potetåker som jeg - ærlig talt - har sett bedre utgaver av. Her har det nok vært en blanding av dårlig settepotet og «ufaglært» arbeidskraft som har spilt på lag. Kanskje jordsmonnet også har vært på dette laget?

Nå spiller dette for så vidt ingen rolle. Det meste kan det rettes på. En pose god settepotet var på plass, fullgjødsel skulle anskaffes og det skulle «krafses». Både beboere og ansatte var imidlertid strålende fornøyd med det som vokste fram. De kranset åkeren, pekte og ga råd om hva som måtte gjøres.

En kjærkommen trivselsplass

IMG 9932 helsehus 1

Både ansatte og beboerne liker det de ser. Dette blir flott, sier Nelly.

Initiativtakeren for «det grønne prosjektet» er Ingunn Hagstrøm. Hun forteller at både beboerne og de ansatte er glade for at kommunen, Ranheimspatrioten og andre frivillige har sluttet seg helhjertet opp om dette prosjektet. – Både penger og arbeidskraft er kommet fra Ranheimsavisa, Ranheimspatrioten og andre, så jeg ser lyst på framveksten av det området vi har fått til disposisjon.

-          Her skal vi dyrke fram poteter, gulrøtter, jordskokk og urter, sier hun. – Det ser allerede nå ut som at flere av våre beboere er interessert i det som foregår her ute. Du ser jo selv at det er mange som har funnet sin plass rundt åkeren på denne godværsdagen.

Det er tydelig at de ser fram til at dette området skal bli en trivelig plass å være nå utover sommeren. Bord og benker skal anskaffes, og etter hvert vil de kunne høste av det som er sådd og plantet.

Nelly er over 90 år, men følger med

Midt ute i potetåkeren sto den eldre Olderdalsfruen Nelly Svendsen. Med en bredbremmet solhatt var hun kledd for sola og de 27 gradene som temperaturmåleren viste. Nelly hadde sin råd å komme med der hun sto. Hun har nok lært noe selv og noe av sin «gartnernabo» øverst i Olderdalen.

Jordbær i plantekasser

IMG 2160 Nelly

Nelly Svendsen på over 90 år måtte ut for å korrigere.

Kjell Ove Johnsen hadde noen jordbærplanter som skulle omplantes til plantekasser. Disse skulle være en del av helheten dette grønne trivselsområdet skal inneholde. Etter hvert kommer det også noen bærbusker og kanskje et frukttre eller to?

Ingunn forteller at en anleggsgartner er hyret inn for å se på denne muligheten. – Jeg håper dette vil skje med det første så vi får gleden av å være her i det godværet som er spådd utover sommeren. Senere i dag skal vi grille utenfor inngangen til hjemmet slik vi tidvis bruker på slike dager. Det blir nok noe annet når tiden kommer slik at vi kan grille her ved dette området en gang i løpet av sommeren. Her er alt annet enn asfalt og heller, her er det grønt, fint og vi har mer natur tett inn på oss.

En stor jobb

Dette er nok en stor jobb frivilligheten på Ranheim har tatt på seg. I front står Ranheimspatrioten med noen av sine ivrige dugnadsfolk og bak står penger fra frivilligheten, kommunen og næringslivet på Ranheim.

Det er ikke den største jobben frivilligheten har utført på Ranheim, men også dette er en stor og meningsfylt jobb som tjener Ranheimssamfunnet. Over flere år vil både organisasjonen Ranheimspatrioten, Trivelshjemmets ansatte og andre ha ansvar og oppgaver knyttet til dette. Jeg tror at det hele er i de beste hender og Ranheimsavisa ønsker lykke til med dette flotte prosjektet.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:244 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...

Et laaangt gjesp

09-06-2020 Hits:352 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var en treningskamp som ble spilt på Lerkendal i kveld. For å si det mildt; - det var ei svært dårlig treningsøkt. Rosenborg fikk et mål...

Les mer...

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:835 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...