A+ A A-

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2110 begge

Vi tar ofte en prat når uka starter. Da går det på ukas arbeidsoppgaver og generell prat. Abdullah til venste og Ahmad på den andre benken. Vi følger smittevernreglene.

Ahmad og Abdullah er nå inne i sin fjerde sesong som kirkegårdsarbeidere ved Ranheim kirke. Årets jobb startet onsdag 6 mai med sesongens første klipping og fjerning av den siste resten av fjorårsløv som gjemte seg under snølaget som kom i november 2019. De første dagene ble bitende kalde for de to syrerne, men det bedret seg med godt arbeidstøy og noe høyere temperatur utover mai og juni.

Dette er en jobb vi liker

Begge to har gledet seg voldsomt til å få starte opp igjen her på Ranheim. – Vi så fram til å få starte opp igjen, sier Ahmad og er veldig fornøyd med at de fikk fortsatt tillit til å være ansvarlig for at kirkegården er best mulig stelt. Abdullah er også glad for å være i gang igjen. – På grunn av koronakrisen har jeg vært permittert fra jobben jeg har hatt i vinter. Krisen har ført til at arbeidsplassen har gått konkurs, men jeg har hatt «lønn» fra NAV til jeg fikk starte opp her. Nå er jeg i jobb igjen, og det er mye bedre enn å få lønn for noe jeg ikke gjør.

6145272571 1 gressVi benyttet deler av en godværsdag til å klippe rundt gravstøttene.

Begge liker seg godt på Ranheim. – Her treffer vi mange hyggelige mennesker som er på gravene til sine kjære. Flere av dem slår også av en prat med oss, og noen spør også om hjelp til et eller annet, sier Ahmad. – Vi strekker oss langt for å hjelpe de som ber om hjelp. Både «Aboud» og jeg syns det er trivelig å hjelpe til og ha denne kontakten med lokalbefolkningen.

-          Vi har en flott jobb her på kirkegården gjennom sommeren, skyter Abdullah inn. – Jeg er ikke så dyktig i norsk som Ahmad, men jeg blir bedre for hver dag som går. Det betyr faktisk mye for meg i norskopplæringen å få pratet med folk som kommer hit. Noen ganger kommer jeg nok til kort når jeg skal svare, men da kommer gjerne Ahmad og trer støttende til.

Setter sin ære i å få til en fin kirkegård

IMG 2105 1 Ahmed

Både Ahmad og Abdullah er blitt rene racere på klippemaskinen. Her er det Ahmad som klipper.

De to guttene har hver sin tro. Abdullah er kristen og Ahmad er praktiserende muslim med sin id og ramadan. At de har ulik religion har ingen betydning for samarbeidet og vennskapet mellom dem. De trives kort og godt i hverandres selskap. Jeg har det daglige arbeidsgiveransvaret for begge, og jeg må få si at jeg glir godt inn blant dem.

Begge har solid arbeidserfaring fra sine liv i Syria. Arbeidsmoralen er det lite å utsette på. De står på og gir seg ikke med oppgavene de har før de er godkjent av dem selv og undertegnede. – Folk kommer jo bort til oss og takker for at kirkegården ser så bra ut, sier Ahmad med et bredt smil om munnen. – Det er motiverende for oss og veldig hyggelig. Når det er sagt så har vi begge veldig stor respekt for de som ligger i de gravene som er her på kirkegården. De har vært meg på å bygge det flotte landet som Norge er og vi ønsker å føre arven etter dem videre, sier han.

Hetebølgen tok nær knekken på grøntområdene

Hetebølgen vi hadde over landet de siste fjorten dagene var ikke bare bra for vekstene på kirkegården. Plantene på mange graver var tørket helt bort samtidig som gresset som skulle ha vært grønt skiftet farge til gult og oransje.

Min egen rundtur på kirkegården søndag 28. juni var i så måte deprimerende. Det var ille å se at gresset ikke hadde vokst, men inntatt en gul og vissen farge. Måtte det bare bli noe regn slik at gresset kom tilbake! Jeg ble bønnhørt, for på søndag kveld kom regnet som fortsatte utover mandag. På grunn av situasjonen avlyste vi klippingen på mandag og tok den forsiktig opp igjen på de mest frodige områdene på tirsdag. Nå har vi behov for det regnet vi får og da skal kirkegården igjen framstå slik som guttene ønsker.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:135 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:244 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...

Et laaangt gjesp

09-06-2020 Hits:352 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var en treningskamp som ble spilt på Lerkendal i kveld. For å si det mildt; - det var ei svært dårlig treningsøkt. Rosenborg fikk et mål...

Les mer...

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:835 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...