A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen           foto: arkiv

Kirka intro

På søndag skjer det store ting i Ranheim kirke.

Søndag 5. juli vil den grønne stolaen og messehagelen bli tatt i bruk i Ranheim kirke. Det skjer under gudstjenesten samme dag som starter klokka 11.00. Plaggene er laget av Karon Josefine Teige Wanvik. Det var i fjor vår at Ranheim menighetsråd bestemte seg for å skaffe en ny grønn stola og messehagel til kirka.

Messehagelen var slitt

Etter at den nye kirka ble tatt i bruk i 1933 ble messehagelen gitt i gave fra prosteekteparet Castberg. Den nye kirka var på plass og messehagelen ble tatt i bruk like etter innvielsen. Nå var den så slitt at menighetsrådet så seg nødt til å skaffe en ny.

Stolaen var laget en gang på 1980-tallet og den er også bitt slitt på de åra som har gått. Nå er det altså kommet en ny grønn stola til menigheten. Det er de grønne liturgiske plaggene som brukes mest i løpet av et år.

Flere kunstnere ble invitert

En utsmykningskomite bestående av Vigdis M. Eli, Randi-Grethe Pedersen og kapellan Wiebke H. Hummelgård gikk i gang med å invitere flere kunstnere til befaring i kirka. Allerede i fjor høst hadde det kommet inn to forslag som var spennende nok for komiteen og disse ble så lagt fram for menighetsrådet.

Karon Josefine Teige Wanvik fikk i oppdrag å gå videre med sitt forslag. Behandlingen hos biskopen gikk raskt, og Karon jobbet intenst i flere måneder med sitt arbeide. På grunn av pandemien som råder i verden ble mange andre planer og virksomheter stilt i bero. Det førte imidlertid til at arbeidene ble levert tidligere enn det som var avtalt.

Ranheim Nærmiljøstiftelse støttet prosjektet

Et slikt arbeid som nå er levert til menigheten har en betydelig pris. Her har Ranheim Nærmiljøstiftelse vært rause og bidratt med et godt beløp. Det er noe både menighetsrådet og prestene i kirka er veldig fornøyde med. – Vi er veldig takknemlig for den støttet stiftelsen har gitt oss, sier kapellan Hummelgård.

Overlevert nylig

Mandag 22. juni var det overlevering av de nye liturgiske plaggene i Ranheim kirke. – Vi fikk tatt imot en ny grønn stola og messehagel, nydelig utført og med gull i både trykk og tråd. Grunnfargen står seg veldig godt mot altertavla og den blå veggen i bakgrunnen, sier Hummelgård.

Gudstjenesten den 5. juli

I gudstjenesten den 5. juli vil den nye grønne stolaen og messehagelen bli tatt i bruk. Kunstneren vil også være tilstede for å si noe om valg av symbolene.

Så er vi fortsatt midt inne i koronakrisen med de begrensninger som er satt. Det er gitt tillatelse til at 86 personer kan være i kirka under denne gudstjenesten

Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe og muligheter for å ta bilder. Ranheimsavisa er invitert til denne gudstjenesten, men må dessverre melde avbud. Om det er noen av dere som overværer gudstjenesten og innvielsen av stolaen og messehagelen som vil sende oss noen ord og bilder, ville det vært veldig bra.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:152 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:229 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:331 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...