A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen               foto: Arve Lauritsen

IMG 2334 Leif

Til hver kamp var Leif kledd i supporterutstyr og med sin kjære six-pence.

Så kom meldingen vi ville slippe å få nå på starten av fotballsesongen. Ranheims høyreving fra Ranheims forrige storhetstid, Leif Lauritsen, hadde forlatt oss. Leif var ingen ungdom ved sin bortgang med sine 93 år på baken, men hodet, interessen og smilet var der til siste slutt.Vi vil aldri glemme "den eldre mannen" komme smilende med den kledelige six-pencen på hans mange turer rundt om på Ranheim.

Som flere andre så startet ikke Leif sin fotballkarriere i Ranheim. Det var i AIF-laget Skjold her på Ranheim det hele startet. Ranheim ble det først etter sammenslåingen av arbeiderlaget Skjold og det borgerlige laget Ranheim. I en samtale jeg hadde med han sent i 2017 fortalte han at det var ei morsom tid både i Skjold og Ranheim på den tida, "Nå blir det like morsomt igjen når vi til våren skal spille i Eliteserien".

Selv hadde jeg - i noen år - gleden av å sitte sammen med Leif på Ranheims hjemmekamper og under bortekampene som ble overført til klubbhuset. Her ble det kommentert, diskutert og fastslått hvem som hadde en god eller dårlig kamp. Flere ganger var han så fortvilt at han sa at det var vi to som skulle sette opp laget før kamp! Jeg kan vel si at Leif var uhyre engasjert i laget og hvordan de framsto i kamp. Ble det seier var han høyt oppe, ved tap deprimert og irritert for at de ikke hadde vinger som kunne drible av en eller to motstandere og legge inn foran mål.

Leif var alltid en blid og hyggelig person, en du likte å møte og slå av en prat med. Han var interessert i oss andre og spurte alltid hvordan det sto til. Han var med i sosiale sammenhenger på den tidligere «Kaffekroken», på mandagskaféen i klubbhuset og på benken i butikken. Selv med sin høye alder hadde han aldri problemer med å delta i samtalene med iver. Han var godt likt av alle og hadde alltid smilet på lur.

Et av de store øyeblikkene jeg har fra mine møter med Leif Lauritsen var da jeg fikk anledning til å prate med han om etterkrigstiden og hans deltakelse i Tysklandsbrigaden. Besøket hjemme hos Greta og Leif ble noen uforglemmelige timer. Leif fortalte at han var bare 22 år da han i 1949 ble en av ungdommene som kom med i Tysklandsbrigaden. Han husket godt den dagen han og de andre gikk om bord i dampskipet «Svalbard» som tok dem ned til Tyskland. Før båtreisen hadde han vært i 3 intense måneder på Hvalsmoen for opplæring og informasjon. Som de andre hadde han vært spent på hvordan de kom til å bli møtt av tyskerne da de kom dit ned.

Flere har sagt at Leif var en hedersmann. Det var han til fulle både i idrettslaget og ikke minst etter sin innsats i Tysklandsbrigaden. I intervjuet jeg gjorde med Leif etter at han ble tildelt forsvarets Hedersmedalje for sin innsats i Tysklandsbrigaden, fortalte han at han tilbrakte sin tysklandstid i brigade 492 og var stasjonert i Neumünster i Schleswig-Holstein.

Hedersmealjen til Leif

Leif får her hedersmedaljen etter sin innsats i Tysklandsbrigaden. Til venstre ser vi Orlogskaptein Håvar Andre Gautvik, Leif i midten og tidligere generalløytnant og etterretningssjef Kjell Granhagen.

I februar 2018 skjedde det noe i selskapslokalene på Lade Forsvarsanlegg. Her var Leif, kona Greta og sønnene Arve og Torleif invitert til denne medaljeseremonien.Leif underslo ikke at han var mektig stolt da den tidligere generalløytnanten og sjef for etterretningstjenesten, Kjell Grandhagen, dekorerte han med hedersmedaljen for innsatsen han gjorde i de fredsbevarende styrkene i 1949. Ved Leifs bortgang er den siste av soldatene fra brigade 492 borte.

Vi har alle mistet en kjær venn, en tidligere driblefant, en ihuga Ranheims-supporter og en ekte Ranheimsbygg som hadde tid for oss alle. Tankene går i dag til kona Greta, sønnene Arve og Torleif, barnebarn og resten av familien. Nå kan du hvile Leif, til tonene av Opus’ uforglemmelige «Life is LEIF».

                                   

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Uavgjort for første gang i år

28-09-2020 Hits:144 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det er av og til jeg undrer på om jeg egner med som en som referer til fotballkamper. Jeg har aldri vært i faget, men har fulgt...

Les mer...

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pres…

24-09-2020 Hits:643 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Byggestart Ranheim Aktivitetshall - pressemelding

Rune Venås er styreleder i Ranheim Idrettslag og ser fram til de skal starte med Ranheim Aktivitetshall Ranheim IL har nå inngått avtale om bygging av ny fleridrettshall, paraidrettssenter og parkeringskjeller...

Les mer...

3 poeng ble med hjem

21-09-2020 Hits:178 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Ingen skal kunne si at Ranheim dro ned til Oslo for å underholde mot Grorud. Denne gang var det lagt vekt på å holde tett bak samtidig...

Les mer...

Det ble fryktelig TUNGT

14-09-2020 Hits:244 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var nok ikke bare jeg som følte det er tungt å være Ranheim-supporter i kveld. Det var så tungt og så ille at det heller ikke...

Les mer...