A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen               foto: Arve Lauritsen

IMG 2334 Leif

Til hver kamp var Leif kledd i supporterutstyr og med sin kjære six-pence.

Så kom meldingen vi ville slippe å få nå på starten av fotballsesongen. Ranheims høyreving fra Ranheims forrige storhetstid, Leif Lauritsen, hadde forlatt oss. Leif var ingen ungdom ved sin bortgang med sine 93 år på baken, men hodet, interessen og smilet var der til siste slutt.Vi vil aldri glemme "den eldre mannen" komme smilende med den kledelige six-pencen på hans mange turer rundt om på Ranheim.

Som flere andre så startet ikke Leif sin fotballkarriere i Ranheim. Det var i AIF-laget Skjold her på Ranheim det hele startet. Ranheim ble det først etter sammenslåingen av arbeiderlaget Skjold og det borgerlige laget Ranheim. I en samtale jeg hadde med han sent i 2017 fortalte han at det var ei morsom tid både i Skjold og Ranheim på den tida, "Nå blir det like morsomt igjen når vi til våren skal spille i Eliteserien".

Selv hadde jeg - i noen år - gleden av å sitte sammen med Leif på Ranheims hjemmekamper og under bortekampene som ble overført til klubbhuset. Her ble det kommentert, diskutert og fastslått hvem som hadde en god eller dårlig kamp. Flere ganger var han så fortvilt at han sa at det var vi to som skulle sette opp laget før kamp! Jeg kan vel si at Leif var uhyre engasjert i laget og hvordan de framsto i kamp. Ble det seier var han høyt oppe, ved tap deprimert og irritert for at de ikke hadde vinger som kunne drible av en eller to motstandere og legge inn foran mål.

Leif var alltid en blid og hyggelig person, en du likte å møte og slå av en prat med. Han var interessert i oss andre og spurte alltid hvordan det sto til. Han var med i sosiale sammenhenger på den tidligere «Kaffekroken», på mandagskaféen i klubbhuset og på benken i butikken. Selv med sin høye alder hadde han aldri problemer med å delta i samtalene med iver. Han var godt likt av alle og hadde alltid smilet på lur.

Et av de store øyeblikkene jeg har fra mine møter med Leif Lauritsen var da jeg fikk anledning til å prate med han om etterkrigstiden og hans deltakelse i Tysklandsbrigaden. Besøket hjemme hos Greta og Leif ble noen uforglemmelige timer. Leif fortalte at han var bare 22 år da han i 1949 ble en av ungdommene som kom med i Tysklandsbrigaden. Han husket godt den dagen han og de andre gikk om bord i dampskipet «Svalbard» som tok dem ned til Tyskland. Før båtreisen hadde han vært i 3 intense måneder på Hvalsmoen for opplæring og informasjon. Som de andre hadde han vært spent på hvordan de kom til å bli møtt av tyskerne da de kom dit ned.

Flere har sagt at Leif var en hedersmann. Det var han til fulle både i idrettslaget og ikke minst etter sin innsats i Tysklandsbrigaden. I intervjuet jeg gjorde med Leif etter at han ble tildelt forsvarets Hedersmedalje for sin innsats i Tysklandsbrigaden, fortalte han at han tilbrakte sin tysklandstid i brigade 492 og var stasjonert i Neumünster i Schleswig-Holstein.

Hedersmealjen til Leif

Leif får her hedersmedaljen etter sin innsats i Tysklandsbrigaden. Til venstre ser vi Orlogskaptein Håvar Andre Gautvik, Leif i midten og tidligere generalløytnant og etterretningssjef Kjell Granhagen.

I februar 2018 skjedde det noe i selskapslokalene på Lade Forsvarsanlegg. Her var Leif, kona Greta og sønnene Arve og Torleif invitert til denne medaljeseremonien.Leif underslo ikke at han var mektig stolt da den tidligere generalløytnanten og sjef for etterretningstjenesten, Kjell Grandhagen, dekorerte han med hedersmedaljen for innsatsen han gjorde i de fredsbevarende styrkene i 1949. Ved Leifs bortgang er den siste av soldatene fra brigade 492 borte.

Vi har alle mistet en kjær venn, en tidligere driblefant, en ihuga Ranheims-supporter og en ekte Ranheimsbygg som hadde tid for oss alle. Tankene går i dag til kona Greta, sønnene Arve og Torleif, barnebarn og resten av familien. Nå kan du hvile Leif, til tonene av Opus’ uforglemmelige «Life is LEIF».

                                   

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:152 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:229 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:331 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...