A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen               foto: Knut Kittelsaa

messehagel 2

Det var en stolt prest som kledde seg i den nye stolaen.

Ranheimsavisa har tidligere omtalt at menighetsrådet i Ranheim og Charlottenlund menighet hadde vedtatt å gå til anskaffelse av ny stola og messehagel til Ranheim kirke. De nye liturgiske klærne ble tatt i bruk ved gudstjenesten søndag 5. juli. Vi var invitert til denne gudstjenesten, men måtte dessverre melde avbud. Nå har vi tatt en prat med menighetens kapellan, Wiebke Halvorsrud Hummelgård om det som skjedde denne søndagen.

En flott søndag i Ranheim kirke

Wiebke er overveldet over det som nå har skjedd. Jeg spør henne hvordan søndagen forløp? - Den 5. juli ble det feiret gudstjeneste med både dåp og nattverd og med over femti mennesker tilstede. Det var særs hyggelig at så mange hadde funnet veien til Ranheim kirke til denne festgudstjenesten, sier hun. Koronatiden har jo satt begrensinger for det meste, men dette gikk veldig bra.

-       Den nye grønne stolaen og messehagelen ble tatt i bruk og det var en stolt prest som hadde ikledd seg de nye liturgiske klærne, sier hun og smiler. - Etter prekenen orienterte tidligere menighetsrådslederen Marit Klokkerhaug om prosessen frem til i dag.

-       Den nye og grønne stolaen og messehagelen vil være en flott utsmykning i en allerede vakker kirke. Slik det er nå er de gamle plaggene tydelig slitte. Menigheten har i mange år jobbet med å restaurere og holde kirken på Ranheim vakker. De nye liturgiske klærne vil nok bli brukt de fleste søndagene i løpet av et år og løfte mang en dåp og feststund i Ranheim kirke, fortsetter hun.

Takk til kunstneren og Ranheim Nærmiljøstiftelse

messehagel 3Marit Klokkerhaug takket Ranheim Nærmiljøstiftelse for de 55.000 kronene de hadde gitt i støtte til dette prosjektet. Denne støtten var viktig for å få hele prosjektet i havn.

Kunstneren Karon Josefine Teige Wanvik, som var til stede i gudstjenesten, delte noen tanker rundt symbolene hun valgte: - Utfordringen hun hadde var å finne og utforme de godkjente kristne symboler til en så rikt utsmykket kirke og samtidig ha en kobling til Ranheims-samfunnet. Etter det jeg kan se har hun truffet veldig godt, fortsetter kapellanen.

-       Karon valgte kornaks som hun forbinder med åkrene og jordbrukssamfunnet Ranheim har vært. Korsene på stolaen er i formen tilpasset dem vi finner i kirka. Fiskene er et gammelt kristent symbol og her valgte Karon å avbilde sei som er i sjøen rett nedenfor kirka.

-       Med den strålende gullkransen rundt fiskene tenkte hun på skogen rundt om på Ranheim. Og de to gull-linjene forbi strålekransen symboliserer veiskille og veivalg.

Sommerfuglene

-       Sommerfuglene på baksiden av messehagelen er forvandlingens og oppstandelsens symbol, avslutter hun.

Etter gudstjenesten var alle velkommen til kirkekaffe ute på kirkebakken i en god og varm sommerbris. Der var det mulighet til å snakke sammen, og det var anledning til å ta bilder av kunstneren og de nydelige liturgiske klærne. Det var mange som fant fram sine mobiltelefoner og fotoapparat og gjorde nettopp det.

Gudstjeneste søndag 26. juli

Søndag 26. juli klokka 11.00 er det gudstjeneste med dåp og nattverd i Ranheim kirke. Her vil du trolig se forrettende prest i den nye bekledningen.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Hvorfor så spennende?

31-07-2020 Hits:153 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det...

Les mer...

UFORTJENT TAP

21-07-2020 Hits:230 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen  Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet...

Les mer...

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:254 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:331 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...