A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2368 1 kaker

Her er det godsaker for en god del av oss.

Man må kunne si at «Bakgårdsåpningen» i Elvesvingen i går ble en suksess. Suksess for Rosenborg Bakeri og suksess for Ranheim som bydel. Endelig har vi fått en kafé som kaféelskere vil trives med. De som ikke er fullt så kravstore vil nok fortsette å bruke de kaffeplasser de har, men her som ellers: vi gjør det som passer oss best for anledningen. Ranheimsavisa tok turen innom rundt klokka 12 og da var det rimelig fullt inne i kaféen.

Mye lekkert

Det er jo ikke bare kaffen som betyr noe på en kafé. Selv om god kaffe er å foretrekke for de fleste er det man skal ha til kaffen av stor betydning. Her på Rosenborg Bakeri fant vi det som vi finner i bakeriets mange utsalg i Trondheim, - herlig bakverk, nydelige bløtkakestykker og gode brød.

Du kan velge i det store utvalget glassdisken inneholdt. Her var påsmurte rundstykker, bagetter, bløtkakestykker, wienerstenger, hvetebit og mye andre godsaker plassert. Det skal holde hardt for en som er glad i slikt å komme seg forbi uten å ha kjøpt noe. For egen del endte det denne gang i en hvetebit, flott dekorert og farlig god på smak. I dagene som kommer må jeg nok passe på vekta og at beltet ikke må gi plass for nye midjemillimeter.

Fullt med besøkende

Da jeg ankom kaféen fra baksiden var det rimelig fullt der inne. Jeg kom ikke på å telle antall bord, men jeg registrerte at det var mange inne i lokalene. På utsiden plasket regnet ned. Inne i lokalene var det dunkelt, nesten mørkt. Noe skyldes nok at det var tungt og grått ute, men mangelen på lys inne gjorde også sitt.

Etter hvert fikk «sjefen» selv, Heidi Helgesen, levert de bestilte lyspærene som skulle gi godt lys inne. Gardintrapp ble funnet fram og etter hvert så ble det lys. Ikke alt kan være på plass når en «bakgårdsåpning» skal prøves.

Erik Tønne og «Mikke» Karlsen på besøk

Heidi Helgesen kunne fortelle at Ranheims leder, Frank Lidal, allerede hadde vært innom. Hun ville ikke si noe om hva han forsynte seg med, men jeg tror ikke det er et dårlig tips å si at han tok en krembolle?

Jeg må tro at de to spillerne var i en helt annen situasjon. Her ble det intet kjøp, men en rask tur gjennom lokalene før dagens trening. Om Erik og «Mikke» stakk innom etter treningen er usagt. Vel, denne kaféen er ikke laget for at spillerne skal spise seg mett hverken før eller etter trening!

Folk hadde det trivelig

IMG 2371 Heidi

Så kom de første lyspærene på plass i de flotte lampene i kaféen. 

Bordoppsettet var tilpasset smittevernsreglene om avstand og gjestene forholdt seg stort sett til reglene, men vi kan nok bli noe flinkere alle sammen. Om godværet også kunne komme i løpet av ukas siste dager så vil det være skikkelig koselig å sitte ute på baksiden av bygget.

Gjestene hadde det helt tydelig trivelig rundt bordene, samtalene gikk i mange ulike tema og stemningen var god. Godordene om det nye kaféen var også mange. "Her kommer vi nok til å innta kaffen vår flere ganger", var uttalelser vi fikk med oss.

Ranheimsavisa gleder seg med folket over denne tilveksten til det sosiale miljøet i bydelen. Dette blir et treffpunkt for mange, et treffpunkt som vil være stabilt med en eier som Rosenborg Bakeri.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

TAP mot bunnlag!

24-10-2020 Hits:141 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Vi hadde alt å vinne før kampen ble satt i gang. Etter kampen kan vi slå fast at vi slett ikke grep sjansen. Når våre venner på...

Les mer...

Bra med 1-1 mot Lillestrøm

18-10-2020 Hits:162 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det hadde ikke vært noe å si på om Ranheim hadde stukket av med 3 poeng i dagens kamp mot formsterke Lillestrøm. To supersjanser i 1. omgang...

Les mer...

Tap for et av de nederste lagene

11-10-2020 Hits:200 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Ranheim dro på seg et surt hjemmetap for Ullensaker/Kisa i serieomgang 15. Det ble 2-3 til gjestene på Extra Arena. I omgang 20 møtte vi det samme...

Les mer...

Godt å slå Sogndal

03-10-2020 Hits:259 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Godt å slå Sogndal

  tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: RIL Lagets nybakte pappa, Michael Karlsen, sørget for målet som ga oss 3 poeng i kveldens kamp mot Sogndal.  Konfirmasjon i familien betød en omprioritering for mitt...

Les mer...