A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen             foto: flere

A plassamling

Her er det ungdom fra østlandetsom plukker plast i strandområdene. Det ble en del plastsøppel å finne for dem også.

Søndag 18. oktober er dagen for årets TV-aksjon. Det er NRK som står bak og det er verdens største dugnad, både målt i antall frivillige som deltar og det innsamlede beløp delt på befolkningen. Helt siden 1974 har NRK gjennomført denne innsamlingsaksjonen med hjelp av frivillige i hele landet. Det startet med «Flyktning 74» og nå i aksjon nummer 47 er det WWF som er tildelt aksjonen. Årets aksjon skal bekjempe plast i havet og annet søppel som i dag ender opp i naturen. Her på Ranheim er fokuset selvfølgelig det samme, men her er det Presthus Frivilligsentral som står for opplegget, godt hjulpet av frivillige.

Overordnet

De årlige TV-aksjonene bringer inn rundt 200 millioner hvert år. Årets innsamlingsbeløp skal brukes til å rydde plast fra havet. Det opplyses at en fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er en stor del av pengene som kommer inn øremerket til tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Nå er det ikke slik at den plasten som fanges opp i havene ved disse landene forblir der. Nei, plasten følger havstrømmene, brytes ned og forsøpler verdenshavene og havets matproduksjon. Hvem husker vel ikke hvalen som ble funnet her hjemme og som var full av plast?

Arrangementet på Ranheim

Presthus Gård blir arenaen for TV-aksjonen og det som skal arrangeres på Ranheim søndag 18. oktober. Her er senteret for innsamlingsaksjonen, loppemarked, loddsalg og ikke minst en fantastisk konsert med lokale artister. Alle artistene stiller gratis opp for at vi skal få det hyggelig og som flotte ambassadører for TV-aksjonen. Jeg må tillate meg å takke Felleskjøpet som stiller hele anlegget på Presthus gratis til disposisjon for årets TV-aksjon.

A verkstedet

Verkstedet i låven er klargjort for konsert og TV-aksjonen 2020. Elever fra Markaplassen skole har gort en kjempejobb med rengjøringen før søndagens konsert.

Det er allerede gjort et stort forarbeid foran arrangementet. I disse koronatider er selvfølgelig alt rengjort og satt i stand. Lederen i frivilligsentralen forteller at her har elever fra Markaplassen skole gjort en stor innsats. 8 elever fra skolen har deltatt i skoleprosjektet «Innsats for andre». Disse elevene har stått på og gjort klart det fantastiske lokalet som dukket fram på låven i det bygget vi ser plakaten med «Presthus Gård 100 år». Bygningen kalles fortsatt «Verkstedet» og framstår nå som en unik forsamlingssal med et stort potensial. Vi får bare se hva Felleskjøpet bestemmer seg for nå det gjelder den videre bruk av «Verkstedet»?

Det er flere andre som også har deltatt i forarbeidet og som også vil delta på aksjonsdagen. Ranheim Språkkafés deltakere stiller mannsterkt opp og det samme gjør sentralens øvrige frivilligkorps.

Loppis

I fjøset er det loppis mellom klokken 12:00 – 16:00. Der får man før og etter konserten kjøpt sveler, saft, kaffe og skoleboller. Her foregår betalingen via vipps. Også her går alt overskudd til TV-aksjonen.

Konserten starter klokka 13.00

Matilde Kvam Haeger

Matilde Kvam Haeger er dagens konsertmester og propell.

Konserten vil også ha som tema at vi skal ta vare på naturen. – Jeg har selv vært på reise rundt om i verden og sett hvor ille det er enkelte steder. Jeg har bla. dykket i havet utenfor Sørøst-Asia og fikk nærmest sjokk da jeg så hvor mye plast og søppel det var i vannet. Denne aksjonen kan vise om vi klarer å gjøre noe sammen som har betydning for situasjonen som råder i dag, sier Matilde.

Matilde Haeger er primus motor for konserten og arrangementene rundt denne. – Dette blir så flott, sier Matilde med et stort smil om munnen. – Det har vært flott også fram til nå, men det vil toppe seg søndag den 18. Vi har møtt stor velvilje fra artister og de som er med på å sette opp konserten. Alle sammen har vært utrolig hyggelige!

-          Om jeg skal fortelle om alle som bidrar bruker jeg opp spalteplassen på det, smiler hun. – Jeg kan imidlertid røpe at konsertens programleder er ranheimsgutten Henrik Wisth. Han skal være sammen med meg og jeg tror vi skal lose dere gjennom det som kommer. Lydutleie.org stiller med lyd, lys og scene. Videomakeriet sørger for at konserten kan sees på «Live stream».

-          Først ute i konserten er Ranheim Barnekor. Dette koret, som nå har vokst til over 50 barn, skal framføre 3 sanger for oss som sitter i salen og de som sitter hjemme og følger konserten på nettet.

-          Vi får også besøk av to unge vokalister. Det er Isabelle Eberdean som synger til tonene fra en pianist. Vi får også møte vokalisten Amailie Leirvik.

Chand kommer!

Chand

Mange gleder sseg nok til å treffe Chand igjen.

Flere av oss har møtt Chand på tidligere live konserter, opptredener på TV og på et av Hansbakken Velforenings arrangement i Pettersenfjæra. Nå får dere sjansen igjen til å stifte bekjentskap med Chand på Presthus Gård.

-          Så er jeg veldig glad for at Strindens Promenade Orchester vil komme og spille for oss. Denne muntre studentgjengen vet jo å sette liv i folk, fortsetter Matilde. – Det er en musikalsk gjeng som vi alle har sett 17. mai og ved andre begivenheter.

Bare plass til 100 under konserten

Restriksjonene under koronapandemien rammer også denne konserten. – Vi har klart å gjøre plass for 100 personer under konserten. Her setter vi ut godt med vakter som har som oppgave å overvåke de smittevernreglene som gjelder. Så gjelder det her som andre steder; Om du er syk eller føler deg syk, så holder du deg hjemme!

Sikre deg billett på Hoopla

Direkte link til billettene finner du på arrangementet sin Facebook side, eller ved å bruke linken under:

presthusfrivilligsentral.hoopla.no/sales/tvaksjon2020

Loddsalg med flotte gevinster – Du kan også gi en gevinst

Matilde forteller at det er flere enkeltpersoner og firma som har bidratt med gevinster til lotteriet de skal ha på Presthus Gård.

-          Det hadde jo vært kjempeflott om vi gjennom Ranheimsavisa kunne få flere til å gi noe til denne viktige utlodningen. Dess flere gevinster vi har, dess flere lodd kan vi få solgt. Pengene fra loddsalget går uavkortet til TV-aksjonen og vår felles dugnad med WWF om å redusere forsøplingen i havet, sier Matilde som ønsker at det gis respons på denne oppfordringen.

A Strindens

Så kommer den musikkglade gjengen i Strindens Promenadeorkester på besøk.

Firma og enkeltpersoner som ønsker å gi en eller flere gevinster kan sende en SMS til Matilde på 977 38 606. Her forteller dere hva som gis bort og hvor dette kan hentes. Send svar innen fredag 16. oktober.

Jeg kan melde at Ranheimsavisa allerede har gitt lotteriet 3 flotte gevinster. Vi kan gjerne oppfordre andre til å være med på dette. Romantica har allerede respondert med et gavekort på servering i restauranten.

Flere muligheter for å bidra

Det finnes flere muligheter for å bidra. Konserten vil som sagt Live Streames, og man kan betale en sum for å se konserten via skjermen hjemme. Det er også opprettet en Spleis på Presthus Frivilligsentral sin Facebook-side. Direktelink finner du her:

https://spleis.no/130294  

                                                                                                                                                   

Følg arrangementet på Facebook!

Konsert // TV-aksjonen 2020

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En svak forestilling, men det ble 3 poen…

15-05-2021 Hits:207 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En svak forestilling, men det ble 3 poeng

tekst: Kjell A. Arntzen               foto: Ranheim Fotball Ranheimavisa kårer Jakob Tromsdal til Ranheims beste i kveldens kamp mot Grorud. Kanskje var mine forventningene spent for høyt...

Les mer...

Rosenborg mot Ranheim i 2018

05-05-2021 Hits:278 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Rosenborg mot Ranheim i 2018

tekst og foto: Kjell Arntzen / Frank Bo Lidahl Hvem kan glemme dette? Det har gått bare 3 år og en dag siden vi spilte en minnerik og stor fotballkamp mot den...

Les mer...

Fortjent Ranheimseier!

02-05-2021 Hits:515 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fortjent Ranheimseier!

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsavisa tror at Ranheim er i rute! Om Rosenborg er det, - vet vi ikke? Vi hadde så vidt rukket å sette oss ned da Daniel...

Les mer...

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:519 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...