A+ A A-

IMG 1009 2 vaffel

Hva skal vi tro, - var det oppskriften eller innsparinger i forhold til Covid-19 som resulterte i dette?

Mandagskaféen for tilårskomne menn er igjen åpen etter koronastengningen. Det er ikke like fullt som tidligere, men rundt 20 menn er jevnlig tilstede. De tre av Ranheimsfotballens venner; Asbjørn Olsson, Per «Perren» Nyquist og Gerhard Ruckert har det klart og er veldig pliktoppfyllende når det gjelder Nakstads forordninger om smittevern. Her må alle besøkende skrive inn navn og telefonnummer i en bok, Gerhard er servitør i blå plasthansker, Per og Asbjørn har organisert rommet med 4-mannsbord og den foreskrevne meteren. Så langt, - alt bra! Noe «kødd» må vi imidlertid skrive om i ei tid som er tung for mange:

Produktet svikter

Ranheimsavisa har påtalt vaffelkvaliteten i flere tidligere artikler. Vår bemerkninger er tidvis tatt til etterretning og vaflene har både sett ut og smakt brukbart. Nå har «vaffelgutta» imidlertid gått tilbake til et nivå som er nært det de har vært på den mest bekymrende vaffelkvalitet!

Når dette igjen påpekes er forklaringen sprikende fra de tre. Servitøren, Gerhard, er for så vidt noe ydmyk når har blir konfrontert med at redaktørens vaffel mangler røre på store deler av overflaten. Den er hullete og mangler minst to av platens fire hjerteformer. Han ser med en gang at dette ikke ligner en vaffelplate, men mener at det dessverre har vært noe galt med vaffeljernet under steking av nettopp denne vaffelplata. Galant tilbød han meg ei annen vaffel, men til hans forskrekkelse og min forventning, var den likedan!

Må spare røre under Covid-19

Når jeg ber «Perren» om en forklaring på hvorfor vaflene er slik så bruker han som vanlig lang tid før han trekker konklusjonen. Han klør seg virkelig i hodet før han starter med Jesus og disiplene i Getsemane, er innom Metusalem, Solkongen i Versailles (Ludvig den 14.), skomaker Sivert Jakobsen, kafévert Hilmar Solvold og en arbeidstaker ved Gaute før han ender opp med at de er pålagt å spare vaffelrøre under koronapandemien. Jeg har falt av for lenge siden.

Å hevde at skomaker Jakobsen, Solvold eller en stakkar arbeider ved Gaute har noe med dette å gjøre, går ut over min forstand.

Hva sier direktøren selv?

vaffel 1

Asbørn Olsson ville ha slutt på disse vaflere og laget en ny oppskrift og veilending for steking. Det hjalp ikke stort ved første forsøk.

Jeg våger meg bort til direktøren for foretaket (eller administrerende direktør som han selv benevner seg), Asbjørn Olsson. Han sitter godt plassert ved et av koronabordene i en samtale med tre andre.

Jeg drister meg fram med spørsmålet mitt. Han fnyser og sier: - Ser du ikke at jeg sitter i en alvorlig samtale med noen andre her? Jeg må vel innrømme at jeg ser det, men han er jo tross alt sjefen, og en sjef må kunne svare på en kundes spørsmål.

-          Dessuten så avspaserer jeg nå, fortsetter han. – Men hva var det du skulle spørre om? Jeg gjentar spørsmålet også for han og venter et surt svar. De fikk jeg ikke. Nei, tvert imot han forsøkte å forklare meg det hele. – Jeg har i dag innført ei ny oppskrift for mine medarbeidere (Gerhard og «Perren»). Denne oppskriften går på at de skal fylle røre over alle de fire hjertene på underjernet. Deretter skal de ta det andre delen, den med håndtak, og legge den jevnt over underdelen. Mellom delen skal vaflene da stekes, starter han forklaringen.

-          Når den røde lampen som er fastmontert på vaffeljernet skifter til grønn farge, så skal vaffelplaten være ferdig. De skal da løsne platen fra jernet, klippe bort eventuelle «vaffel-ører» og legge de gyllenbrune vaflene på et serveringsfat. Ingen svarte eller helt bleke vafler skal vi ha for servering.

-          Nå forteller du meg at det ikke har blitt slik! Jeg blir ikke sint, men veldig skuffet, sier han og ser oppriktig lei seg ut. – Jeg har ikke noen god forklaring på at dette har skjedd, men du kan være sikker på at jeg kommer til å ta dette opp på vårt neste personalmøte. Jeg forstår ikke dette, for både Gerhard og «Perren» er jo usedvanlig dyktige vaffelstekere, men de har trolig ikke forstått den nye oppskriften som nå er lansert, slutter han.

De skulle ha lært

IMG 1013

Dagens vaffel hadde ikke riktig utseende, men her har de vireklig sløst med vaffelrøre!

Vi tok oss en tur innom Mandagskaféen også den 12. oktober. Besøket var begrunnet av to saker, den første var selvfølgelig for å se om de hadde lært hvordan vaflene skal stekes og hvordan jernet skal brukes. Det andre var for å høre Svein Maalens oppsummering av søndagens kamp mot Ullensaker-Kisa. Resultatet for vaflene var nedslående. Vaflene var stort sett med færre huller, men vaffelhjørnene var slett ikke som de skal være. Vaflenes utseende var som før direktørens gjenomgang og som de var før koronanedstegningen. Vi måtte nolk en gang sikre oss et bilde av vaflene. Vi får håpe at dette ble det siste vaffelbildet vi har tatt?

Svein Maalen var like skuffet over gårsdagens kamp som det vi gjester var. Det ble en runde på årsaker, fordeling av skyld og hva som måtte endres. Fortsatt er det mange godt kvalifiserte  "trenere" som sitter og drikker kaffe på disse mandagstreffene! Konklusjonen som Svein la fram sluttet alle seg til; "Gårsdagens kamp kan vi ikke gjøre noe med nå. Den tapte vi og mistet 3 poeng. Nå er det Lillestøm og de åtte andre kampene som gjelder. Tar vi nok poeng i de ni kampene som gjenstår så rykker vi opp. Om vi ikke gjør det, - så er vi i OBOS-ligaen også i 2021".

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:163 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...

Det startet så forrykende

21-11-2020 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende med en gedigen dobbelsjanse etter bare 1 minutt spill. Begge forsøkene ble reddet av en HamKam spiller som ofret seg. En ny, stor...

Les mer...

Ga bort 2 poeng mot KFUM

15-11-2020 Hits:221 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det tok omtrent 20 minutter før vi tok del i kampen på Ekebergsletta. En viktig kamp for begge lagene, men særs for Ranheim som fortsatt ønsker å...

Les mer...

Et heldig poeng i Raufoss

07-11-2020 Hits:218 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg våger å si at vi fikk et heldig poeng på Raufoss nå i ettermiddag. Det var Raufoss som kjørte kampen i begge omgangene og bare sporadisk...

Les mer...