A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: Sølvi Kvam Haeger

IMG 3233 koronoa

Smittevernsreglene ble tatt på alvor. Her er det elever fra Markaplassen ungdomsskole som noterer de som er tilstede.

 

 

Vi ble langt fra overrasket over at Presthus Frivilligsentral og sentralens medspillere klarte jobben under søndagens TV-aksjon. Snarere satt vi igjen stolte over det som ble prestert både i verkstedet, i fjøset og på kjøkkenet under arrangementet på Felleskjøpets anlegg på Presthus. Konserten i verkstedet kronet det hele med ei fantastisk lokal framføring.

Vi blir direkte imponert over den frivillige innsatsen som legges ned på denne viktige dagen, at firmaer som Lydutleie stiller gratis med lyd, lys og rigger scene, er helt utrolig. Det samme må sies om Videomakeriet som sørget for at konserten kunne sees på «Live stream». Også dette firmaet stilte gratis opp.

Glemmes skal heller ikke de som gjorde konserten. Først må de to som ledet oss gjennom konserten, Matilde Haeger og Henrik Wisth, berømmes for den lune og dyktige ledelsen. Dernest selvfølgelig de artistene som stilte gratis opp. Det var kjempebra fra start til mål!

Kjøkken, svele og kaffe

IMG 3230 svele

  Svele- og bollebakerne samlet i hovedlånna og gjør det klart for oss andre.

Vi kan vel ikke være på et slikt arrangement uten at det er mulighet for en kopp kaffe og noe å tygge på? Slik var det ikke på Presthus Gård heller. Den vanlige kjøkkengjengen fra «Språkkaféen» og andre tilstelninger, stilte mer enn velvillig opp for at de besøkende skulle bli tilfredsstilt også på denne måten.

Det ble stekt sveler etter gårdens egen sveleoppskrift. Velsmakende og passe tykke. Svelene herfra smaker vesentlig bedre enn de svelene som serveres på Møreferjene og Fosenferja over til Rørvik. Disse damene er trolig blant landets beste i svelesteking?

Konserten

Konserten startet med Ranheim Barnekor og ble avsluttet av det samme koret. Jeg mener å huske at Ranheimsavisa var tilstede i festsalen på Ranheim skole på den første øvelsen koret hadde. Lite minte korets innsats på søndag om den urolige barnegjengen som Vibeke Akersveen skulle holde styr på da. Nå var det en disiplinert og svært dyktige unge jenter og gutter som framførte korsang av ypperlig kvalitet. Barnas innlevelse i sangen var også helt fantastisk. Som mange ganger tidligere var det vår kjære Ingrid Almås som trakterte pianoet.

Plast i havet

IMG 3259 barnekor

Vi har fått et utmerket barnekor på Ranheim. Nå teller de 50 barn og alle liker å synge.

Rydding av plast i havet var også temaet for årets TV-aksjon. WWF var organisasjonen som ble tildelt årets TV-aksjon som skulle bekjempe plastforsøplingen i havet. Hva var da mer passende enn at barnekoret åpnet med Hogne Rundbergs «Plast i havet». Om dere spør hvordan de kom fra denne oppgaven har jeg ikke annet svar å gi enn, - strålende. Både bølgebevegelser med kropp og armer, pekefingeren som ble rettet mot oss som «forsøplere» og sangen grep de fleste som satt i den koronafylte salen. Bare denne framføringen hadde fortjent en fullsatt sal uten de rådedne smittvernbestemmelsene hengende over oss. Disse var imidlertid svært godt ivaretatt.

Så var det klart for Isabelle Bjørneraas (Eberdean) med egen pianist. Hun viste at dette var en kommende toppartist med kvaliteter. Bent fram var det helt magisk å høre de to. Isabelle skriver sine tekster og melodier selv.

Etter en kort pause var det klart for Amalie Leirvik. Amalie har tidligere deltatt i Idol og gjorde det bra der. Hun sang fantastisk og trakterte pianoet selv. Her venter også en stor karriere? Applausen fra publikum fortalte sitt tydelige språk. – dette likte de.

Strindens Promenadeorkester er store

Trondheim og studentmiljøet i byen kan være stolte av å ha disse musikerne her. Vi kjenner dem fra 17. mai-togene og fra sine musikalske sprell i sentrum. I kjent stil, med sine tvers over stripete skjorter, sorte dressjakker og et stort antall instrumenter, fane og et vaskebrett, kom de marsjerende fram til scenen med sin engasjerende musikk. Hva er musikklivet i Trondheim uten denne muntre gjengen?

De framførte tre nummer i et tempo vi sjelden hører, men som vi setter stor pris på. Applausen og dakapoklappingen var merkbar, men tiden tillot ikke flere nummer fra studentgjengen. Moro at dere kom og bidro i denne konserten.

Så var det Chand

IMG 2397 Chand 2 2

Chand var i strålende form da han framførte sine to låter under konserten. Fortjent applaus til en dyktig artist.

Jeg vil tro at Chand Thorsvik var konsertens store trekkplaster for mange i salen. En fantastisk sanger fra Namsos, byen som har fostret både Terje Tysland, Åge Aleksandersen, DDE, Bjarne og Thomas Brøndbo og mange flere. Chand var i god konsertform denne søndagen og høstet stor applaus da han inntok scenen.

Han startet med ei vise om «byen sin» med en vakker tekst som innehold det meste av det Namsos har å by på. Vi var på Klumpen, ved «Namsin», på Namsenfjorden og i sentrum. For en som har sine farsrøtter i Namsos traff det midt i hjertet.

Det neste nummeret Chand framførte var hans signallåt, Diamanten. En vakker låt og tekst som er ofte å høre både i radio og på konserter. I kjent stil inviterte artisten oss med på å synge refrenget, men her må jeg si vi som satt på benkene i Verkstedet sviktet. Vi klarte å veive med hendene over hodet, men teksten satt ikke helt. Det ble med to låter fra Chand denne gang, men ser fram til å møte han igjen om ikke så alt for lenge.

Barnekoret avsluttet

Ranheim Barnekor rundet av det hele med to sanger. Den første ble framført av de eldste barna (10 åringene) og avsluttet med hele koret. Her var det jenter og gutter fra førskolealder og helt opp til 5. trinn.

Nok en gang ble vi overrasket og imponert. Nå var det sanger som gikk på engelsk. Sammen med Matilde framførte de helt til slutt Glyn Lehmans «I´m the earth». Koret og Vibeke ble selvfølgelig beæret med en kraftig applaus fra publikum.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:158 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...

Det startet så forrykende

21-11-2020 Hits:180 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende med en gedigen dobbelsjanse etter bare 1 minutt spill. Begge forsøkene ble reddet av en HamKam spiller som ofret seg. En ny, stor...

Les mer...

Ga bort 2 poeng mot KFUM

15-11-2020 Hits:221 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det tok omtrent 20 minutter før vi tok del i kampen på Ekebergsletta. En viktig kamp for begge lagene, men særs for Ranheim som fortsatt ønsker å...

Les mer...

Et heldig poeng i Raufoss

07-11-2020 Hits:218 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg våger å si at vi fikk et heldig poeng på Raufoss nå i ettermiddag. Det var Raufoss som kjørte kampen i begge omgangene og bare sporadisk...

Les mer...