A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen           foto: Kristin Skei

Ranheim stasjon ks

Ranheim stasjon bygges, men hvem vet om Nordlandsbanen eller toget til Østersund vil betjene denne stasjonen?

Ranheimsavisa publiserte den 9. november en artikkel om Ranheim stasjon. Jeg følte det slik at artikkelen ga noen nødvendige opplysninger og arbeidet som pågikk og når åpningen kunne forventes. Det artikkelen manglet var svar på mine spørsmål om Nordlandsbanen og toget til Östersund / Stockholm ville ha stopp for av- og påstigning på Ranheim.

Nå har vi brukt en god del tid på å finne ut av dette, men dette har ført til mange undringer. Jeg finner imidlertid ut at min skepsis til konkurranseutsetting av viktige samfunnsoppgaver som personbefordring er ikke egner seg for hverken konkurranseutsetting eller privatisering. Slikt har også svakheter utover det jeg kjente til; - kommunikasjonslinjer mellom de ulike selskapene er ikke tilstedeværende. Så langt vet ingen av de vi har kontaktet om det blir stopp for disse togene på Ranheim!

Vi startet med Bane NOR

Først på november startet jeg søket med å kontakte Bane NOR. Her møtte jeg på en svarvillig prosjektledere i Kristin Skei. Hun kunne svare på en del av mine spørsmål, men hun viste slett ikke noe om Nordlandsbanen og toget over svenskegrensen kom til å stoppe på Ranheim.

Hun ba meg ta kontakt med SJ som skulle trafikkere disse strekningene. Som sagt så gjort, jeg tok kontakt med SJ og stilte dem også de samme spørsmålene.

En hyggelig mannsperson hos SJ (Svensson) svarte meg at det var Norrtåg som trafikkerte Nordlandsbanen. Så jeg måtte ta kontakt med dem.

Hva svarte Norrtåg?

Jeg sendte så følgende mail til Norrtåg:

«Hei! Jeg har fått opplyst av SJ at det er Norrtåg som trafikkerer Nordlandsbanen fra Trondheim til Bodø og toget fra Trondheim til Östersund/Stockholm. Mitt spørsmål er om Nordlandsbanen og toget til Sverige vil stoppe på Ranheim stasjon når den er ferdig og klar i april 2021".

Svaret fra det svenske Tågkompaniet som ifølge SJ skulle drive disse togstrekningene var nedslående. Ut fra mailen ser det ikke ut for at det er Norrtåg eller Tågkompaniet som trafikkerer Nordlandsbanen. Sannsynligvis heller ikke toget mot våre granner i øst? Jeg blir bedt om å kontakte VY!

Tågkompaniet Kundetjánst

«Hej! Du måste kontakta Vy i Norge om detta». (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)

Vy TÅG AB

Centralplan 2

803 11 Gavle

vy.se

VY er kontaktet

VY ble selvfølgelig kontakt samme dag (09.11.) som mailen fra Tågkompaniet lå i mailboksen min. Der hadde de så mye å gjøre at de ikke kunne svare så raskt! Jeg kopierer svaret som foteller at jeg skal få et svar i løpet av sebest seks virkedager. Mandag 16.11. var den sjette virkedagen, men noe svar er ikke kommet.

Nå får jeg melding fra Norrtåg i Sverige at jeg må kontakte VY for å få svar på dette. Så nå går spørsmålet til dere:

* Vil Nordlandsbanen ha stopp for på- og avstigning på Ranheim stasjon etter gjenåpningen?

* Vi toget til Östersund og Stockholm ha på- og avstigning på samme stasjon fra samme tid?

Jeg håper på et snarlig svar som kan meddeles våre lesere.

Vennlig hilsen

Kjell Arntzen

Ranheimsavisa»

"Hei.
Takk for at du tar kontakt med oss! Saksnummeret ditt er #VY0171678.
Svartiden på e-post er for øyeblikket 4-6 virkedager. Gjelder det avbestilling eller andre hastesaker, ta kontakt på telefon 61 05 19 10, eller chat: 
www.vy.no."
Hilsen
Vy kundesenter

Jeg får avslutte artikkelen med å si: Jeg savner allerede det gamle og gode NSB, jeg savner Trondheim Sporvei, Væreringen, Trondheim Trafikkselskap, Team Trafikk AS, Fylkesbilene, Fosenbåtene, Klæburuta og TTs linje 6 til Væretrøa!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:177 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...

Det startet så forrykende

21-11-2020 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende med en gedigen dobbelsjanse etter bare 1 minutt spill. Begge forsøkene ble reddet av en HamKam spiller som ofret seg. En ny, stor...

Les mer...

Ga bort 2 poeng mot KFUM

15-11-2020 Hits:222 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det tok omtrent 20 minutter før vi tok del i kampen på Ekebergsletta. En viktig kamp for begge lagene, men særs for Ranheim som fortsatt ønsker å...

Les mer...

Et heldig poeng i Raufoss

07-11-2020 Hits:219 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg våger å si at vi fikk et heldig poeng på Raufoss nå i ettermiddag. Det var Raufoss som kjørte kampen i begge omgangene og bare sporadisk...

Les mer...