A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen               foto: arkiv

Både myndighetene og handelsnæringen ber oss spre den forestående julehandelen så godt som råd er. Så kan det være en god ting å foreta handelen lokalt. Bydelen har flere forretninger som har mye av det du trenger til jul. Jeg ser at hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, Virke, har fått Kvarud Analyse til å finne ut omfanget av årets julehandel. Det kan være nødvendig å ha en viss peiling på hva som kan vente oss nå i desember.

Pandemi og stengte grenser

Covid-19, stengte grenser, smittevernregler og en julehandel som kanskje blir den største noensinne, vil gjøre det helt nødvendig at vi tilpasser vår egen julehandel i den situasjonen vi er inne i.

Når den ovennevnte analysen fra Kvarud Analyse forteller at nordmenn vil handle for 120 milliarder kroner i november og desember så er det alvor. Dette vil være en økning på 10,5 prosent fra julehandelen i 2019. I snitt vil nordmenn bruke hele 11.760 kroner på julehandelen i år, over 1.100 kroner mer enn det vi gjorde i fjor.

Hva sier viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge?

Bjrn Wik Moe 1

Ranheimsbygg og viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo, ser fram til en god og trygg julehandel.

Ranheimsavisa har tatt kontakt med Olderdalingen Bjørn Vik-Mo som er viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge. Jeg åpner med å si: Det er store tall og forventninger til årets julehandel ifølge Virke? - Ja, det er grunn til å tro at dette blir tidenes julehandel, svarer Bjørn Vik-Mo. – Den pandemien vi har vært inne i siden i vår har ført til at folk bruker mindre penger på reiser, uteliv og opplevelser. Når vi i tillegg heller ikke har fått tatt turen over grensen til Sverige så har også grensehandelen uteblitt. Når man er mer hjemme brukes det gjerne mer på mat og drikke, og det er jo lov til å kose seg litt ekstra, sier han med et bredt smil. – Ja, vi tror nok vi går mot tidenes julehandel! Vi ser jo allerede at omsetningen er godt over resultatet for november i 2019.

-          Trenden de siste årene har vært at julehandelen starter allerede i november med Black Friday eller Black Week som de fleste har gått over til i år. Med pandemien hengende over oss ønsker nok mange å være tidlig ute for å unngå kø og trengsel den siste tiden før jul, sier Vik-Mo.

Handlevettregler

Et sentralt spørsmål jeg er nødt å stille er: «Hvordan takler dere smittevernet under den forventede store julehandelen»? – Jo, det kan jeg svare deg på, starter Vik-Mo. – Coop har iverksatt en rekke tiltak som skal gi alle en trygg handel. Jeg kan ta deg med tilbake til påska og til fjellvettreglene. I påska er det stort fokus på nettopp fjellvettreglene. Før jula i år vil det handle seg om «handlevettregler»! Det dreier seg om å holde god avstand, spriting av hender før og etter handelen, unngå å ta på det du ikke skal ha og betal helst med kort eller Coopay. I tillegg kan det være lurt å bruke hele butikkens åpningstid og unngå de perioder når det er mest folk. Kanskje er det nok at bare en i familien drar på handletur?

-          Det er ikke småpenger som brukes på smitteforebygging, fortsetter han. – Fram til nå har vi i Coop brukt over 2 millioner kroner på håndsprit. Vi forventer stort trøkk i desember, så vi vil vi nok sette ut flere håndsprit-stasjoner i butikkene våre. Det vil også bli lagt vekt på ekstra renhold av handlevogner, kurver og andre berøringspunkter. Det kan også være aktuelt at vi i de travleste periodene fram mot jul innfører regulering av antall kunder som kan være inne i butikken på samme tid. Det var noe vi også gjorde i mars og april med godt resultat, avslutter Bjørn Vik-Mo.

Handle lokalt

På mange måter føler jeg på at Ranheim har utviklet seg som en «by i byen». Vi har det meste her på Ranheim. Dagligvaretilbudet er godt dekket, apotek, optiker, treningsinstitutt, bibliotek, kirke, blomsterhandel, restauranter, selskapslokaler, fotografer, eiendomsmegler, legesenter, bank, blikkenslager, begravelsesbyrå og mye mer har vi her. Det er faktisk liten grunn til å dra til sentrum eller andre steder for å få gjort nødvendig handel eller å få utført tjenester.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:323 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:292 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:436 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:478 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...