A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                         foto: privat og KAA

På mandag kunne dere lese hva noen av Ranheimsavisas lesere ønsket seg for året 2017. I dag og en gang over helga kan dere lese hva andre av våre lesere ønsker seg for 2021 og hvilket håp de har for inneværende år. Verden er jo blitt så rar at man nesten ikke vet hva man skal si, men å håpe kan vi. Ranheimsavisa har vært i kontakt med noen damer, noen herrer og en ungdom for å høre hva de har å si ved inngangen til 2021. Noen av ønskene er de samme for alle disse aldersgruppene og alle er bekymret for situasjonen i USA. Jeg starter med lederen av Forza Ranheim, Thomas Mostervik.

Thomas Mostervik

Thomas mostervik-       Thomas Mostervik er en svoren fotballsupporter. Fremst i rekken av lag ligger Ranhei TF.

         Når du spør meg om hvilke ønsker jeg har for de kommende dagene så er mitt største ønske at vi kommer i gang med vaksineringen raskest mulig. Jeg tror at både dere som leser dette og undertegnede har et inderlig ønske om å komme tilbake til en mer normal hverdag. Det betyr at vaksineringen må skyte fart slik at alle er vaksinert før sommeren! Jeg vil ikke unnlate å si at om vi sammenligner oss med mange andre land rundt om i verden så har vi det veldig bra her i Norge. Dette sier jeg selv om vi her er i Coronakarantene. Dessverre er det nok mange her på berget som også sliter på grunn av situasjonen. Ensomhet, angst, helseangst, økonomiske bekymringer, bortfall av skole, arbeidsplasser og så videre.

Mitt neste spørsmål til Thomas dreier seg om USA og situasjonen der. «Hva tror du om situasjonen i USA og hvilket håp har du for landet»? – Det kan vel knapt bli verre enn det er nå, svarer Thomas. – Jeg får inderlig håpe at innsettelsen av Biden den 20. januar går bra uten opptøyer, død og ødeleggelser. Det er helt utrolig at en person skal få lov til å lage så mye sirkus. Det viser vel hvor splittet dette landet er. Vi får håpe at Biden kan virke samlende i sin periode. Det tror jeg både USA og verden for øvrig trenger.

Sterkere sammen etter Coronaen

-          Jeg forventer at Ranheimsfolk vil stå sterkere sammen etter coronaepidemien, fortsetter Thomas. – Nå er det ikke slik at Ranheimsfolk ikke sto sammen før vi møtte Covid-19, men jeg tror at det vi nå har vært igjennom sammen vil styrke samhørigheten. Jeg føler meg sikker på at vi er blitt bedre kjent og vi vil være mer opptatt av det som skjer på Ranheim. Bydelens forretninger, kaféer, restauranter og de øvrige næringer har på ulike måter lidd under pandemien. Vi skal støtte opp om våre lokale virksomheter i tiden som kommer!

Hva ellers med Ranheim?

-          Langt oppe på min egen ønskeliste for Ranheim står «et nytt samfunnshus», fortsetter Thomas. – Folkets Hus har gjort jobben sin i over 100 år, så nå er det behov for et nytt og tidsmessig samfunnshus. Riv det bestående og bygg nytt. Kanskje kan et nytt samfunnshus bygges på et annet sted? Når det gjelder Ranheim Fotball så ønsker jeg meg en god og skikkelig sesong. Det skal gjerne ende med opprykk, men om det ikke skjer så skal vi være å finne i toppen av tabellen når sesongen er over. I tråd med min interesse for Ranheim Fotball skulle jeg håpe at flere ble med i Forza Ranheim. Vi har plass til mange flere av dere som medlemmer.

Når jeg spør Thomas om han har noen personlige nyttårsforsetter nøler han ikke lenge før han svarer: - Jeg skal banne mindre! Her jobber jeg med å finne alternative kraftuttrykk, avslutter han med et bredt smil.

Laila Risan

IMG 2035

Laila Risan håper på et langt bedre 2021 enn det 2020 var. Hun ønsker også flere medlemmer til Ranheim pensjonistforening,

Laila er fungerende leder i Ranheim Pensjonistforening. Hun er en sprek og aktiv dame i Ranheimssamfunnet, men sliter med en del ryggvondt. – Så når du spør meg hva jeg selv har som ønsker for det nye året så svarer jeg først en mye bedre rygg! Ellers så har jeg vel ingen nyttårsforsetter, men jeg har et inderlig håp om å holde meg frisk og noenlunde rask både til fots og i hodet.

-          Jeg er som alle andre opptatt og berørt av Covid-19. Det er tungt med flere av restriksjonene, men jeg etterlever dem for å få denne pandemien til å gå over. Vi kan kanskje se et lys i tunellen nå med at vaksinen er kommet, men det tar jo så alt for lang tid. Vi er mange som går og venter på vaksinen, men når FHI antyder at det kan ta opp mot 9 måneder før vaksinasjonsprogrammet er gjennomført, så er det grunn til å bli noe matt. Innerst inne så har jeg vel en tro på at de fleste av oss er vaksinert før sommeren tar til.

Jeg kommer ikke unna å spørre Laila om hva hun syns om situasjonen i USA. – Situasjonen i USA viser i alle fall en ting, og det er hvor godt vi har det her i Norge. Den forteller oss mye om hvor skjørt demokratiet kan være. Det er ikke noe vi kan ta for gitt. Hver dag må vi kjempe for vårt folkestyre og vårt demokratiske styresett. De siste dagers hendelser i USA er skremmende. I grunnen er hendelsene helt fjernt fra de forestillinger jeg hadde om landet nordmenn reiste til i forrige århundre. Nå får vi håpe at Biden får samlet dette landet, men det vil ikke være gjort over natten. Han og Kamala Harris får en særs tøff start. Jeg krysser både fingre og tær for at de skal lykkes.

Hva med pensjonistforeningen?

Ranheim Pensjonistforening har som flere av de andre frivillige organisasjonene på Ranheim vært uten aktivitet siden mars 2020. Det alene har sikkert vært tøft for mange eldre. En arena som samlet mange har vært borte uten at dette er erstattet av annet. – Ja, det har både vært tungt og tøft. Både vi som leder foreningen og våre medlemmer savner aktiviteten som pensjonistforeningen iverksetter. Skal vi si det slik; - Vi kaster ut Covid-19 slik at vi kan komme i gang før sommeren? Når vi først snakker om pensjonistforeningen så har jeg et inderlig ønske om at flere slutter seg til. Vi trenger flere, både yngre og eldre, til å være med på å drive foreninga «vårres», avslutter Laila Risan.

Kirsten Beate Saksvik

Kirsten Beate er dama som ofte legger ut vakre bilder fra sine turer i nærområdet. Hun er også en dyktig rimsmed. Noe hun viser med sine mange oppmuntrende rim som gjerne følger med hennes bilder. Jeg tok også turen innom Kirsten Beate for å høre med henne om det var noe som opptok henne nå på starten av et nytt år. Kirsten Beate hadde mye på hjertet. – Jeg må vel først og fremst ønske at smittetallene går kraftig ned både i Trondheim og landet for øvrig, starter hun. Det er jo ille i seg selv at vårt sosiale liv har stått på vent så lenge. Situasjonen har imidlertid krev det, - og vi har klart det! Nå håper jeg det blir fart på vaksineringen slik at vi kan få et pusterom. Jeg lengter etter å få treffe familie og venner uten at jeg må telle antall og velge bort. Nå har vi strevd med dette siden mars i 2020 og mye har vi gått glipp av. Selv savner jeg å få gå på konserter, gå ut og spise en gang i blant, se fotballkamper på banen og juble sammen med publikum på tribunene.

Hva med USA og Trump for deg?

Jeg må spørre deg også om det som skjer i USA nå. – Jeg må ærlig fortelle deg at jeg har hatt vondt av USA i mange år. Særs ille har det vært de 4 siste åra med Donald som president. Nå har jeg en personlig nedtelling til Joe Biden tar over. Håper virkelig at Trump og hans tilhengere ikke finner på noe mer dumt og at det dukker opp nye problemer for Biden og Harris. Mange av Trumps tilhengere tror som Trump på konspirasjonsteorier og kritiserer pressen, kaller sannheter som «fake-news». Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til 20. januar som er dagen for en ny president. Trump skal jeg ikke savne en eneste dag! Tenk at Amerika endelig kan bli fri for denne despoten.

Jeg er redd det vil ta lang tid å bygge opp troen på USA igjen. Det vil være mye for Biden å ta tak i, både innenlands og utenlands. Jeg føler med sikker på at det nye presidentparet vil gjøre det de kan for å «rette opp skuta», men det blir en tøff jobb. Så få vi da endelig håpe at den sittende presidenten holder seg i ro i de siste dagene han har igjen i Det Hvite Hus.

Ranheim er hjemplassen min

-          Når du spør meg hvilke tanker jeg gjør meg for Ranheim så må jeg få åpne for å si; Ranheim er hjemplassen min! Ranheim har en spesiell plass i mitt hjerte. Her er jeg født inn i ei slekt som kom hit på denne lille husmannsplassen i 1884. Bestefar Severin og kona Ingeborg Saksvik «kjøpte» stedet da bestefar startet i jobben på Ranheim Papirfabrikk. Jeg bygde selv i potetåkeren her i 1989. Hvis jeg skal ta Severins briller på så ville jeg se at det har skjedd store forandringer på Ranheim.

-          Arbeidsveien hans til fabrikken var langs jernbanesporet. For mange var arbeidsveien langs den gamle Ranheimsveien, over brua forbi kirka, over Vikelva og opp mot Dalen og inn til fabrikken. Jeg våger å si at Ranheim var et sted for arbeidsfolk og de fleste stemte Arbeiderpartiet. Her fikk de bygd seg hus og stiftet bo. Flere av denne generasjonens etterkommere bor fortsatt på Ranheim. Jeg mener å vite at de trives veldig godt her. Nå er

Ranheim under endring. Tomtene er blitt dyre og leilighetene vi har fått i blokker og rekkehus på Grilstad, i Ranheimsfjæra, på Humlehaugen og etter hvert også på Overvik, koster også flere millioner kroner. Jeg aksepterer endring og utvikling av Ranheim, men da bør også all infrastruktur følge med. Det har dessverre ikke vært tilfelle for Ranheim.

Kirsten Beate er lærer ved Ranheim skole. I ett år har hun nå fulgt skolen med til en midlertidig skole på Brøset. Grunnen for det var at elevtallet ved Ranheim skole hadde vokst utover det elevtall som Ranheim var bygd for. Skolen som sto ferdig i 2010 måtte få et tilbygg. Dette er et eksempel på at infrastrukturen ikke holder tritt med utbyggingen. Det samme gjelder for ungdomstrinnet og behovet for ungdomsskole. Mangelen på ledige plasser i ungdomsskolen har ført til byggestopp for flere områder på Ranheim.

Mye flott på Ranheim

-          Det er viktig at vi fortsatt hegner om bydelen vår, fortsetter Kirsten. – Den nylig avholdte fotoutstillingen, Ranheimsjæla, som ble presentert på Flipper forteller om ei bygd med ildsjeler og dugnadsånd. Det er veldig viktig å ta vare på slikt. Vi må skape treffpunkter for eldre og yngre, vi må ha et skolekorps, ei musikkforening, et idrettslag, fotballag og miljø der vi kan treffes på tvers av alder. I disse coronatider har jeg sett at fjæraområdene trekker til seg både gammel og ung. Her ser jeg bål hvor det grilles, jeg ser at folk er ute og går tur, mange har funnet seg et bord i Pettersenfjæra og nyter sin niste og kaffe på termos. Meteren holdes og mange bruker munnbind. Her på Ranheim har vi flotte turområder både ved sjøen og i marka.

Mine personlige ønsker for Ranheim

Barnebarn Kirsten-         Kirsten Beate ønsker seg mye tid med Julia. Her er de to fotografert i jula,

      Ranheim må ta vare på sine særpreg. Et av særpregene vi har er evnen til å ta felles tak gjennom en utviklet dugnadsånd. Ellers så ser jeg fram til at togstasjonen åpnes igjen. Det betyr at det bl.a. blir lettere for oss å komme ut til nabokommunene med Trønderbanen og til Værnes om vi skal ut å reise. Det blir noe annet enn at vi i dag irriterer oss for at toget stopper, men vi får hverken gå på eller av. Jeg ser også fram til at det blir bygd et bydelssenter med butikker og kaféer på Trægårdstomta. Så skulle jeg håpe at AtB tar til fornuften og sørger for at vi får et fungerende kollektivtilbud øst for Ranheim stasjon. Her må det være 20 minutters intervaller i rushtid og ellers 30 minutter mellom hver buss.

-          Så har jeg mine helt personlige forsetter for det nye året: 1. Bruke mye tid på mitt lille barnebarn Julia. 2. Holde meg frisk med å trene mer og gå turer ved sjøen og i marka. 3. Reise til Naxos til sommeren igjen, lese bøker, lytte til musikk og fortsette å skrive!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En svak forestilling, men det ble 3 poen…

15-05-2021 Hits:206 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En svak forestilling, men det ble 3 poeng

tekst: Kjell A. Arntzen               foto: Ranheim Fotball Ranheimavisa kårer Jakob Tromsdal til Ranheims beste i kveldens kamp mot Grorud. Kanskje var mine forventningene spent for høyt...

Les mer...

Rosenborg mot Ranheim i 2018

05-05-2021 Hits:278 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Rosenborg mot Ranheim i 2018

tekst og foto: Kjell Arntzen / Frank Bo Lidahl Hvem kan glemme dette? Det har gått bare 3 år og en dag siden vi spilte en minnerik og stor fotballkamp mot den...

Les mer...

Fortjent Ranheimseier!

02-05-2021 Hits:515 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fortjent Ranheimseier!

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsavisa tror at Ranheim er i rute! Om Rosenborg er det, - vet vi ikke? Vi hadde så vidt rukket å sette oss ned da Daniel...

Les mer...

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:519 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...