A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

Jeg lovte i min forrige artikkel flere innlegg om hvilke håp og ønsker noen i bydelen hadde for året vi er inne i. Nå kommer de innleggene jeg har ventet på, fra ungjenta Matilde Linea Kvam Haeger og jenta som er noen år eldre, men fortsatt kvikk og blid, Elisabeth Holberg. Jeg starter med den yngste:

Matilde Linea Kvam Haeger

MathildeNå, Matilde, hvordan står det med deg så langt i 2021? – Jo, ut fra de forhold som råder så står det vel ganske bra til, men jeg kan ikke si annet enn at hverdagene kan være tunge. Så mitt første og klart største ønske er at hverdagen normaliseres. Vi ser at vaksinen er kommet og at vaksineringen er i gang og vi ser nå en betydelig nedgang i smittetallene. Nå tror jeg ikke vi skal slippe helt opp for at situasjonen ser litt lysere ut. Vi har jo sett hvor fort dette kan snu.

-          Så har jeg et inderlig ønske her på «hjemmebane» at studiene jeg har begynt går bra, men det viktigste av alt er at familien holder seg friske og raske.

Situasjonen i USA

Jeg må spørre deg også like før presidentinnsettelsen i USA om hvordan du ser på situasjonen der? – Huff, må du spørre om det? Jeg skal svare. Jeg syns rett og slett at det er trist å se hva som skjer i USA. Likevel tror jeg på en lysere framtid «over there». Etter at Jo Biden og Kamala Harris får tatt sine posisjoner så tror jeg vi kan håpe på ei lysere framtid. Det skulle gledet meg veldig om det vokser fram et stabilt USA som ikke er så splittet som det er i dag. Jeg er spent på om innsettelsen kan gå i verdige former.

Covid-19

Hvordan ser du på Covid-19 og hva alle disse restriksjonene fører til? – Jeg ser vel på dette viruset som enhver annen. Jeg er utrolig lei! Jeg savner å klemme!

Ranheim

-          Ranheim er for meg et trygt sted, og jeg ønsker det skal fortsette slik i årene som kommer. Jeg tror på et samfunn hvor vi ser hverandre. Om det så bare er å gi et lite smil til den du møter eller engasjerer seg i det som drives her av frivillig aktivetet.

Personlige forsetter, Matilde?

-          Jeg vil jobbe med min tilstedværelse. Kanskje er det en klisje, men nyte de små øyeblikkene. Jeg føler alltid at jeg skal kjappe meg, og det er alltid noe jeg skal rekke å gjøre. Kanskje skal jeg ta livet mer med ro? Rett og slett «kule ned». Da blir kanskje mandagene til noe positivt, avslutter Matilde Linea.

Elisabeth Holberg

ElisabethholbergElisabeth er nok noe år eldre enn det Matilde er. Det kan utgjøre utslag i så mangt, ikke minst lysten til å samtale. Det ble en tøff oppgave for redaktøren å holde følge med den sprudlende damen fra Hittertangen. – Du skal ikke utfordre en dame med den samme skrivekløen som du har, åpner hun. Jeg føler at valget av henne var feil, men rett allikevel. Elisabeth er et meget sosialt menneske og bobler av tanker, både om Ranheim, Covid-19, USA og det meste av det som rører seg rundt om. Jeg starter med det samme spørsmålet som jeg rettet til Matilde, Nå dagen før vi skal se at USA får en ny president og visepresident. «Hvilke ønsker og håp har du for det som skal skje på onsdag»?

-          Når jeg tenker på situasjonen i USA, føler jeg bare oppgitthet og fortvilelse. Jeg frykter bråk og oppstandelse i mange av landets delstater. Jeg håper inderlig at jeg tar feil, men så feil kan jeg ikke ta. Heldigvis er landet så langt nede nå, at det bare må gå oppover videre! Jeg har tro på Biden og Harris, og er letta over at narcissisten Trump straks er historie.  Uheldigvis ikke uten ild og svovel Jeg har et utnavn på slike usle personer som Trump, og han er i mine øyne en UFESK med store bokstaver.(Subject closed).

-          Nå er ikke USA bare Trump, og jeg har blitt glad i landet etter mange fine turer over grensa fra Canada til Washington, Oregon og California. Håper jeg kommer meg tilbake til Canada og USA igjen,og så jeg får ha det som et nyttårsforsett også!. Jeg har dessuten mitt andre hjem i Canada.

Dagene som kommer her hjemme

Det vil jo være naturlig å spørre ei dame som deg, Elisabeth, om det er noe nært du ser for deg nå? Kjapp som hun alltid er kommer svarene raskt og fyldige. - Å få særlig mange ønsker innfridd med alle de nåværende korona- restriksjonene,er ikke så enkelt. De vil heldigvis forhåpentligvis komme når verden åpnes igjen om ikke så veldig lenge. Derfor blir det foreløpig de små gleder jeg setter mest pris på. Jeg gleder meg over det fine januarværet vi har, og at det er mulig å ta fine turer her på Ranheim. Da jeg har en revmatiske diagnose, setter jeg veldig pris på at det er mulig å være ute og gå! Ingen av oss kan ta det som en selvfølge. Heldigvis kan jeg være med på det meste, selv om jeg ikke er så spenstig i kroppen mer. Det kommer vel med alderen også, jeg er jo en aldrende dame, men en aldrende dame som har et ungt hjerte!

Når jeg for tiden bor på Hittertangen, blir det trim i bare det å gå og handle også! Vi mista butikken på hjørnet (Prix’n) for over 7 år siden. Da ble vi henvist til å gå helt utover Grilstadsannan for å skaffe det daglige brød. På den positive siden blir det altså ekstra trim og mange skritt og kilometer tur retur på mobilen! Jeg legger gjerne turen om Flipper før eller etter handleturen. Det fører med seg at jeg får kjenne på sjølufta langt ute i Strindfjorden.
Ekstra morsomt er det om jeg treffer kjente som jeg kan slå av en prat med. Det blir en høytidsstund for meg,

Det er fortsatt et stort savn at Lavendel måtte slutte med kaffeservering. Det var et populært treffsted for pensjonistene her på Ranheim, Det var tidvis trangt om plassen, men koselig var det. I denne coronatiden savner flere enn meg sosiale treffplasser. Ille er det at vi også må begrense hvem og hvor mange vi har omgang med, men det er helt nødvendig om vi skal få stoppet dette utyske av en pandemi. Jeg savner samlingen med «Tirsdagsdamerne» i klubbhuset. Gutta savner Gutteklubben og vaflene på samme sted? Gågruppa, i regi av Frivilligsentralen, er også borte og savnes. Sølvi Kvam ordnet det meste for oss. Tore Rustad og troppfører Helge Hoff er også viktig brikker i dette, Der er det flere spreke eldre på 90+ som deltar!

Ellers savnes de andre sosiale arenaene her på Ranheim, ikke minst museumskafeen på søndager! Pettersenfjæra er også et flott sted å samles når vi er mange! I så måte har vi mye positivt i møte framover våren og sommeren etter vaksinen! Vi står langt fram i køen når det gjelder vår aldersgruppe! Hipp hurra!

Mange tanker og drømmer for Ranheim

Her trenger jeg ikke lede henne inn på noe som helst. – Jeg blir nesten matt når jeg ser at det har foregått en voldtekt på vakre Ranheim. Vi har hissige utbyggere overalt! At folk trenger hus, det forstår selvsagt jeg også. Litt estetisk sans angående utbygginga og omgivelsene hadde ikke skadet! Flere sier at det er utbyggerne som styrer hvordan Ranheim skal se ut i framtiden. Om det er sant så er jeg meget betenkt. Det er jeg ikke alene om. Jeg vet det er flere enn meg som stusser, At infrastrukturen fortsatt mangler. Det er bl.a..lett å se når ATB  deler Ranheim i to, og gjør kollektivtransporten problematisk for resten av innbyggerene. At det ennå ikke er bygd skoler som dekker behovet er også skremmende.

Nå skjer riktignok et under over alle under på Ranheim i april! Toget skal igjen stoppe på Ranheim, og folk får muligheten til å reise både nordover og sørover! Når stoppa det her sist? I 1974? Vel, det har stoppa i alle år, men ikke for på- og avstigning! Nå skal passasjerene få lov å ta toget igjen! Jeg tror det ikke før jeg får se det. Ranheimsfolk er som kjent veldig tålmodige og venter vel gjerne til september med dette? Det skal vi ikke gjøre. Da jeg ikke har bil, begynte jeg å glede meg til en togtur til Storlien, og videre til Østersund! Ikke som nå, å måtte ta bussen til Trondheim for å gå på toget til Storlien der, og via byen tilbake med buss igjen. Ryktet sier imidlertid at det må vi visst fortsatt, da toget til Storlien ikke kommer til å stoppe her på Ranheim. Håper dette er unntaket og ikke regelen. «Jo flere kokker etc.» Ser det er mange selskaper som er involvert i den nye togtransporten, på godt og vondt.
Dette medfører kanskje problemer for de reisende? Sender en tanke til gode gamle NSB, men man skal som kjent ikke gå med ryggen til framtida....

Tilslutt vil jeg oppfordre til å bevare fine trær her på Ranheim. Jeg vil helst glemme den store massakren som kommunen sto bak da de fjerna så og si alle trærne i Hansbakkfjæra.

Jeg pleide å gå på «Heggsafari» der på forsommeren, og sjokket var stort da så og si alle trærne var borte! Sårene sees fortsatt. Jeg håper at det samme ikke skjer med Persberget ,like ved,  med alle de gamle flotte trærne der.
De  flotte trærne og alleen ved Ranheimsgården , Ranheim  Vestre, har også fått hard medfart, Dersom det blir rivning og bygging av et nytt senter der Tregården nå står,  forsvinner nok de siste trærne i alleen der også.
Kirkegårdens flotte bjørke- alle  og de resterende trærne der, bør også for stå. Ikke alle må få dødsdommen, under påskudd av at de er råtne.

Mine nyttårsforsetter
Det må bli å fortsatt ta vare på familie og gode venner, for de gir meg store gleder. Enten det er på hjemmebane, eller på de mange sosiale arenaene her på Ranheim.
Jeg kom fra Hommelvik som 8- åring og begynte i 2. klasse hos Elsa Rønning på Ranheim Skole. Pike- og gutteklassen ble adskilt i 4. klasse, men ingen har greid å skille oss siden. Etter 20 år møttes vi til første jubileumsfest, og det fortsatte helt til 50- årsjubileet gikk av stabelen på Tjønnstuggu i 2012. Både Ola Engen som var guttenes lærer og Elsa Rønning møtte opp! Lærer Engen lever dessverre ikke nå, mens Elsa Rønning fylte 90 i høst, og er fortsatt meget oppegående. Siden har vi årlig møttes 4 ganger på Romantica til klassetreff. Det kommer vi nok til å gjøre i mange år fortsatt! Vi føler oss som søsken, og ser med glede fram til hvert treff. Det siste treffet ble veldig amputert pga koronaen, men vi var likevel 7 som møtte opp på vårt kjære Romantica, Ranheims storstue!

 Jeg ser derfor med stor glede og forventning til det som venter rundt neste sving!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:373 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...