A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen     foto: Coop

Copp direktren

Coopdirektør Torbjørn Skei er svært fornøyd med resultatet for 2020. Nå deles det ut kjøpeutbytte.

Ved hver overgang til nytt år tar Ranheimsavisa en tur innom sin «hovedsponsor» for å høre om ståa og hva «Samvirkelagets medlemmer» kan vente seg av utbytte fra 2020. Vi liker å si at Ranheim er «kooperasjonsbygda» framfor noen i Trondheim, men kanskje har dette jevnet seg bedre ut i de siste årene? Like fullt, her på Ranheim er det mange kooperatører og mange av disse har vært det siden de fargede prosentlappene ble samlet i poser og levert inn på filialen. Vi har tatt en prat med administrerende direktør i Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei.

 

Rekordstort kjøpeutbytte

-         Jeg kan ikke si at vi har merket noen omsetningssvikt på grunn av pandemien som har herjet landsdelen, landet og resten av verden i 2020, starter Skei. – Vi kan notere en sterk omsetningsvekst i fjoråret, noe som gir oss anledning til å betale ut et rekordstort kjøpeutbytte til våre medlemmer. I disse dager utbetales det hele 254 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2020! Det er en økning på hele 55 millioner kroner sammenlignet med 2019.

-         Det er ingen tvil om at Coop Midt-Norge gjennom fjoråret befestet sin posisjon som landsdelens største handelsaktør, fortsetter Skei. – De 142 butikkene vi har omsatte til sammen for 8,4 milliarder kroner. Det er en vekst på 2 milliarder fra 2019. Den store veksten skyldes i all hovedsak to faktorer, fortsetter Skei, som virker storfornøyd med det han forteller. – Det ene er de to fusjonene vi gjorde med Coop Helgeland og Coop Kolvereid. Den andre er den kraftige omsetningsøkningen som kan relateres til Covid-19-pandemien. Dette særlig innenfor dagligvarer og bygggvarer. Det har nok vært mange som har sett mulighet og tid for å pusse opp hus og leiligheter i denne tiden. Nå skal jeg heller ikke glemme at vi har oppgradert en rekke butikker, samt etablert et par helt nye, sier han.

Mindre grensehandlet og utenlandsferier

Det har vel gjort utslag hos dere også at vi ikke har hatt anledning til å dra over grensen til Sverige for handling? spør jeg. – Selvfølgelig merket vi det, svarer Skei. – Pandemien har ført til mindre grensehandlel og utenlandsreiser. Vi har også gått mindre på restauranter og i selskaper. Vi har fått mer hjemmetid og laget mat og hygge i våre egne hjem. For Coop Midt-Norge merkes det at folk har brukt mer penger i dagligvarebutikkene og på å pusse opp både hjemme og på hytta.

-         Ingen av oss kommer unna at 2020 har vært et annerledes og krevende år. For vår del vil jeg virkelig hedre våre ansatte som har stått i frontlinjen under pandemien. De har gjennomført omfattende smittevernstiltak og sørget for at våre kunder har følt seg trygge i butikkene, fortsetter Skei. – Det er imidlertid ikke bare de ansatte som skal berømmes, det skal også kundene! De har vært flinke til å følge smitteverntiltakene, vist hensyn til andre kunder og til våre ansatte. I den senere tid kan jeg også se at munnbindbruken i forretningene er nær på 100%. Det er kjempeflott, understreker han.

7,8 millioner til medlemmer på Ranheim

Jeg regner med at du også har tall på hvor mye som går til Coops medlemmer her på Ranheim? – Selvfølgelig har jeg det, svarer Skei kontant. – Økt omsetning i våre butikker betyr mye mer i kjøpeutbytte for medlemmene. Jeg har selvfølgelig tittet i tallene og kan fortelle deg at hele 7,8 millioner kroner går til våre medlemmer her på Ranheim! Dette kjøpeutbyttet overføres medlemmenes konto i disse dager. Så nå regner jeg med at du ser en god del kooperatører på Extra´n eller Prix´n som har et bredt smil om munnen, avslutter han samtalen og smiler. Jeg takker for praten og ønsker han lykke til i et nytt år som dessverre også starter med Covid-19 pandemien.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:374 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...