A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen           foto: arkiv

sol

Sola gjør hverdagen bedre for oss alle!

Det er tyngre å søke stoff etter hvert som dagene går med Covid-19 hengende over seg. Livet må gå videre, men for tiden går det sakte videre. Vaksinen som er lovet til landet lar vente på seg, utsatt pga. produksjonsvansker og/eller misforståelser? Jeg ser ingen annen utvei enn at vi fortsatt må smøre oss med tålmodighet, følge de regler som FHI, regjeringen og kommunen setter. Uten at vi alle – eller i minste fall – de fleste av oss bruker munnbind der det er påbudt, holder avstandsreglene, holder oss inne når vi er syke, så kan vi få leve lengre med dette viruset, mutasjonene og utryggheten dette fører med seg. Alt dette betyr ikke at vi må isolere oss totalt. Vi kan gjerne ta en tur på en kafé som følger smittevernreglene for å kose oss med en kopp kaffe og et kakestykke. Treffer du en bekjent er det fritt fram for å slå av en prat. I så måte er det gledelig at «Bakerikaféen» i Ranheimsfjæra holder åpent med utvidede åpningstider.

«Bakerikaféen» Rosenborg utvider åpningstiden

Et av våre utfluktssteder under pandemien er «Bakeriekaféen» hos Rosenborg Bakeri i Ranheimsfjæra. Etter hvert som smittevernreglene er strammet inn har også de merket at det jevne besøket har uteblitt. – Vel, vi skal ikke klage, sier Heidi Helgesen. – Besøket har vært bra selv under den tunge perioden for oss alle. Nå ser vi imidlertid at lengselen etter å komme seg ut er stigende. Jeg kjenner det på meg at de som kommer til oss føler seg trygge. Her har vi alt på stell med avstander, renhold, app for smittesporing eller notering av navn og telefonnummer. Vi er selvfølgelig i like stor grad som våre gjester, opptatt av at «Bakerikaféen» skal være et trygt sted å besøke.

Utvidet åpningstid

Bakeriet Rosenborg

Fillialen vi har fått i Ranheimsfjæra har nye åpningstider. De ønsker oss velkommen til en kopp kaffe og kaker. Smittevernet er godt ivaretatt.

Nå er det ikke bare for å spre trafikken at åpningstidene er endret og forskjøvet. – Vi er også spurt om å gjøre det mulig for fotballgutta å stikke innom oss etter trening, sier Heidi. – Det har vi nå gjort. Vi har forlenget åpningstiden på ukedagene fram til klokka 20.00. På lørdag og søndag holder vi nå åpent fra klokka 09.00 til 18.00. Med dette slår vi to fluer i ett smekk, vi sprer trafikken, gir tilbud til de som ønsker å ta kveldskaffen her hos oss og gjør det mulig for fotballgutta å spise kveldsmat hos oss etter treningene.

Åpningstidene blir nå:          mandag til fredag      klokka 08.00 – 20.00

                                               lørdag og søndag     klokka 09.00 – 18.00

Ledig for nye oppdrag – Lijo-renhold

Covid-19 har også gitt bydelens næringsliv utfordringer. Ranheimsavisa er gjort kjent med at Jon Einar og Lisbeth Herje på Markaplassen (eiere av Lijo-renhold) gjerne ønsker seg flere kunder. Jon Einar forteller at han syns det er hyggelig at Ranheimsavisa engasjerer seg i bydelens virksomheter, utfordringer og samtidig har et blikk for Ranheims næringsliv. Jeg må gjerne innrømme av vi flere ganger har tatt til orde for at det er viktig å handle lokalt i disse traurige tidene. Gros kjente sitat fra verdensmøtet om klima og miljø i Rio i 1992: «Tenk globalt, handle lokalt» har vi ofte brukt. Gros sitat ble brukt om verdens klimautfordringer, men etter hvert er det strukket til å bli brukt i andre sammenhenger. Ikke minst er det brukt mye i forbindelse med utfordringer som er skapt i kjølvannet av Covid-19. – Selvfølgelig leser Lisbeth og jeg Ranheimsavisa hver dag, sier Jon Einar, - avisa er en naturlig del av vår dag. Jeg har slett ikke noe imot at dere framsnakker firmaet vårt heller, sier han med et smil.

LijoDu kan gjenre fortelle meg litt om Lijo sier jeg. – Ja, det kan jeg vel. Vi er et rengjøringsbyrå for bedrifter i Trondheim og har erfaring siden starten i 2000. Arbeidstilsynet har godkjent oss og vi er et offentlig godkjent rengjøringsbyrå som garanterer våre kunder for at de gjør et trygt valg når de velger oss. Vår organisasjon er enkel og direkte slik at våre kunder kommer i god kontakt med oss, starter han. – Med i vår filosofi heter det også at: «Vi tror på at folk som har det bra på jobb, har et bedre liv. Dette skal vi bidra til ved å tilby tjenester som gjør det triveligere på jobb». Jeg spør om de har som mål å vokse og bli størst i byen innen bransjen? – Nei, nei, svarer Lisbeth tvert. – Vi har slett ikke som noe mål å bli byens største rengjøringsbyrå! Det vi ønsker er å være et profesjonelt byrå som utfører kvalitetsrenhold for næringslivet, fortsetter hun. – Du kan gjerne oppfordre interesserte til å ringe oss i dag på telefon 976 99 524! Jeg er sikker på at LiJo vil være noe for enhver bedrift. Våre kunder skal stille høye krav til renhold. Det skjønner våre dyktige medarbeidere og vil gjøre sitt beste for at firmaets kunder skal bli fornøyd.

Jon Einar fortsetter: - Vi er klar over at våre kunder er vår beste reklame. Den reklamen skal vi ikke skusle bort. Vi arbeider med mottoet: «det enkle er ofte det beste». Det er menneskene som utfører arbeidet som er mest avgjørende for kvaliteten. Akkurat det vet jeg våre medarbeidere er helt klar over. Vi ønsker å yte service for våre kunder slik at de kan fokusere mer på ditt sitt eget område. Vi tar vare på miljøet både ute og inne. Så må jeg få legge til, sier Jon Einar: - Vi bruker bare miljøriktige produkter, vi har HMS-ordninger gjennom bedriftshelsetjeneste, våre medarbeidere har taushetsplikt, vi betaler tarifflønn og våre medarbeidere kurses og oppdateres jevnlig, avslutter Jon Einar Herje.

Sola der du bor

tips 2

Vi hører gjerne fra deg om solas tilbakekomst i år. Send en mail til adressen nedenfor.

På mandag publiserte Ranheimsavisa Pers «Januarbrev». Her var temaet sol og lys. Vi hadde med denne artikkelen håpet å få kartlagt når sola kom til ulike steder på Ranheim. Noen datoer kom, men langt fra så mange som vi ønsket. Nå var det heller ikke slik formulert at vi var ute etter noe slikt, men vi håper med denne lille artikkelen å få noen datoer. Kan vi oppfordre lesere fra Reppe, Markaplassen, Væretrøa, Kochhaugen, Overvik, Fossbakken, Grilstad Marina, Grilstadfjæra, Tangen og Teslia til å sende oss datoen for første solobservasjon på våren? Send på mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så snart som mulig, da ville vi vært takknemlige.

Ingen gudstjenester

Jeg har selvfølgelig vært i kontakt med sokneprest Skule Bjørnstad om kirkens aktivitet. Skule Bjørnstad svarer: - Det er ikke noen gudstjenester nå fordi det har vært så usikkert. Charlottenlund kirke vil holde «Åpen kirke» hver torsdag. Tidspunktet for dette er fra klokka 11.00 til 14.00. Her vil det være mulighet for å sitte i stillhet, tenne lys, få en samtale og/eller nattverd. En av menighetens prester og diakon vil være til stede. Jeg vil komme tilbake med nye opplysninger når situasjonen er mer avklart.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:374 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...