A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

fyrverjeri raketter

Dette kan vi se under kveldshimmelen onsdag 17. februar fra klokka 19.01

Nå er det bare å glede seg til onsdag 17. februar klokka 19.01! Bydelsfyrverkeriet som måtte avlyses på nyttårsaften blir nå skutt i været. Anledningen er perfekt, fyrverkeriet vil markere Ranheim Idrettslags 120 år, det markerer fellesskap og vekst for den bydelen vi alle trives i og håp om ei lysere framtid. Covid-19 må denne gang vike for Lund Pyros raketter med de smittevernregler som gjelder. Vi har tatt en prat med «rakettsjef», Morten Lund, før arrangementet.

Noe endret situasjon enn på nyttårsaften

Jeg forteller Morten om noen spørsmål Ranheimsavisa har fått angående arrangementet. Det første spørsmålet er: «hva er blitt endret nå i forhold til det som førte til avlysning på nyttårsaften?

– Innledningsvis må jeg fortelle deg at vi har vært i kontakt med rådmann Morten Wolden om arrangementet på onsdag. Her har vi lagt fram våre planer og våre smitteverntiltak, noen som rådmannen var fornøyd med. Smittesituasjonen er bedre nå enn det den var ved inngangen til 2021, men ingen kan eller skal slå seg til ro med det, starter «vår» Morten. – For oss betyr det at vi ikke skal slakke av på noen av de tiltakene og begrensningene vi hadde gjort klare for nyttårsaften. Det er det faktisk ingen grunn til med det muterte viruset som nå er registrert i Trondheim,

Se fyrverkeriet fra der du bor

-         Jeg skal være helt tydelig på at dere som vil oppleve dette fantastiske fyrverkeriet bør se det hjemmefra. Hele familien kan samles hjemme eller nært hjemmet for å se tidenes fyrverkeri!

-         Om dere mener at utsikten fra egen heim blir for dårlig, så trekk til en plass i området der utsikten er tilfredsstillende. Jeg regner med at fyrverkeriet kan sees over det meste av Ranheim. Husk at det skal brukes munnbind, avstandene skal holdes på meteren og dere skal ikke være for mange i klyngen.

Ikke nødvendig å være på Overvik

Morten Lund sier at det er ingen grunn til å ta turen opp til Overvik. – Vi ønsker egentlig at færrest mulig tar seg opp til utskytningsstedet. Under arrangementet har folket jeg har med meg evig nok med å passe det de skal gjøre, framfor å påse at hundrevis av skuelystne holder de reglene for smittevern som gjelder. Det er faktisk ingen grunn til å komme hit når de fleste kan se det godt fra sin egen bolig, sier han.

Nå har dere god tid til å finne dere en perfekt tilskuerplass i den uka som gjenstår. Over alt vil det gjelde at avstanden til andre holdes, at du bruker munnbind når du står sammen med andre og at du holder deg hjemme om du er syk. Det er plasser nok for alle, stor plass på Vikåsen, Tesli, Grilstad, Humlehaugen, ved fabrikken, Presthus, Ranheimsfjæra, Extra Arena og en rekke andre steder. Det er sjelden du har så mange valg i livet!

Dette koster og flere kan bidra

Lund PyroDet er langt fra kostnadsfritt å arrangere et slikt fyrverkeri. All ære til Lund Pyro og Kolbjørn Selmer for at dette kommer i stand, men det bør være slik at vi andre også kan være med på kostnadene. Dette skal være en form for det Ranheim er så kjent for; - et dugnadsprosjekt.

Så langt har tilskuddene fra bydelens næringsliv og virksomheter latt vente på seg. I følge Morten Lund så er det bare Ranheimsavisa og Ranheimspatrioten som har tatt del i denne dugnadsspleisen. Hver av disse har bidradd med kr. 5.000,-. Det vil være litt ille, og heller ikke tegne et riktig bilde av Ranheim som «dugnadsbygda», om spleisen skulle ende opp med kun Ranheimsavisa og Ranheimspatrioten! De som vil være med kan benytte bankkonto nummer 1503 84 43922.

Jeg våger derfor å utfordre Ranheim Paper & Board, Romantica, Flipper, Extra Grilstad, Rema 1000, Grilstad AS og andre Ranheimsbedrifter til å være med. Av bydelens organisasjoner kan jeg utfordre Ranheim Nærmiljøstiftelse, Ranheim Bydels Museum, ulike sameier og andre foreninger. Tilskuddene trenger ikke å være himmelhøye, men vi kan vise med vår støtte at et slikt fyrverkeri vil vi gjerne ha (fortrinnsvis på nyttårsaften). Dere kan ta kontakt med Morten Lund på telefon 917 69 432 eller send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det er også lov for enkeltpersoner – VIPPS #82707

I det ovenstående har jeg tatt for meg bedrifter og noen organisasjoner. Det jeg glemmer i denne sammenheng er deg og meg! Det er altså fullt mulig at også enkeltpersoner er med på dette. Beløpet trenger ikke være all verden, men såpass at det gir et synlig bevis på at et slikt bydelsefyrverkeri vil vi ha på Ranheim! Vipps kan også brukes for bedrifter og næringer.

Et mer langsiktig mål må være at Trondheim kommune legger opp til offentlige fyrverkeri fra flere bydeler i Trondheim.

På fredag vil dere kunne lese om Ranheim Fotballs planer for arrangementet. Idrettslaget er tett knyttet til fyrverkeriet, men har også mye annet å fortelle for jubileumsåret. Les hva Frank har å fortelle fredag 12. februar.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:374 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...