A+ A A-

tekst. Kjell A. Arntzen        foto: ukjent

Frank Lidahl

Frank Lidal lover en skikkelig feiring av idrettslagets 120-år i bydelens tjeneste bygd på Ranheims kjerneverdier. Det starter førstkommende onsdag med fyrverkeri fra Overvik.

Ranheimsavisa har hørt sikre rykter om at Ranheim Fotball (Ranheim Idrettslag) er knyttet tett opp mot festfyrverkeriet fra Overvik onsdag den 17. februar. Hva er da mer naturlig enn å ta en prat med fotballens primus motor her på Ranheim, Frank Lidal. Mitt åpningsspørsmål er: «Skal dere ha noe arrangement på Overvik-området den 17.02.? I tilfelle hvilke og hvem er de åpne for»? Etter å ha stilt det spørsmålet går resten «ferdiginnspilt». Frank fosser av gåre i sin vante entusiastiske stil.

Det starter med fyrverkeri
- Vi vil markere 120 års jubileet på selve jubileumsdagen på en flott måte, men samtidig på en veldig avklart måte som ikke bidrar til folkeansamlinger. Jubileumsfyrverkeriet skytes opp klokka 19:01, symbolsk nok med tanke på stiftelsen av idrettslaget i 1901. Vi er sammen med Overvik og Lund Pyro veldig tydelige på å oppfordre folk til å bli hjemme og se fyrverkeriet fra der de bor, ikke bli fristet til å dra opp til Overvik.

Velkommen til et besøk på Extra Arena
- Mellom klokka 17:00 og 19:00 gir vi folk en mulighet til å komme innom området mellom Klubbhuset og breddebanen. Vi vil være påpasselige med egne verter for å sikre at det ikke kommer for mange samtidig og at avstandsreglene opprettholdes, presiserer Frank.

Jubileumsdrakt er produsert og selges

-          I dette tidsrommet serverer vi pølser, kaffe og mineralvann. Dette har vi fått levert av SpareBank1 og Coca-Cola. Det blir også mulighet til å sikre seg en ordentlig samlegjenstand, fortsetter han. - Vi har nemlig produsert en helt egen jubileumsdrakt i 2021.

-          Det er 120 år siden idrettslaget ble stiftet og det er 100 år siden Ranheim Fotball deltok i seriespill for første gang. Jubileumsdrakten er en hyllest til våre forfedre og er autentisk med den vår beste menn løp ut på banen med i 1921. Prisen er 599,- og det er et begrenset opplag. Drakten kan kjøpes utenfor klubbhuset mellom 17:00 og 19:00 onsdag 17.februar, sier han og smiler fornøyd.

Laget vil spille i jubileumsdrakten
Frank forteller at jubileumsdrakten blir lagets tredjedrakt i år og vil bli benyttet i enkelte bortekamper. Om den skulle bringe lykke og gi bortepoeng vil den nok bli brukt oftere vil vi tro. Frank skyter inn; - Ja, skulle det bli seier allerede første gang den benyttes, vil den nok benyttes enda oftere.

Jubileumsfyrverkeriet

-          Jubileumsdagen avsluttes så med festfyrverkeri klokka 19:01, og slik jeg forstår det er dette et fyrverkeri som Trondheim aldri har sett maken til. Det vil så absolutt yte idrettslaget og alle som har gjort en frivillig jobb gjennom 120 år rettferdighet.

-          Det er selvsagt godkjent hos Trondheim Kommune og andre nødvendige instanser, forutsetningen er at folk er flinke og ikke samler seg oppe på Overvik. Et siste forbehold er naturligvis smittesituasjonen. Dersom smitten skulle eskalere i dagene som kommer vil arrangementet kunne innstilles. Men vi velger å være positive og gleder oss til jubileumsdagen.

Mye annet gjennom året
Gjennom året vil vi gjøre flere andre aktiviteter også som vil henges på idrettslagets jubileum. Blant annet jobbes det med en avklaring på et
historisk kulturarrangement i fabrikken i slutten av april. Frank regner med at dette blir avklart i løpet av ei ukes tid om de får det til. – Jeg kan si såpass som at det vil være et minne for livet for de 200 som rekker å kjøpe seg billett. Så får vi håpe vi får det til og at det ikke blir noen hindringer på oppløpssiden, avslutter Frank. Ranheimsavisa benytter anledningen til å ønske lykke til og gratulerer med dagene som kommer utover i 2021.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:373 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...