A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Vi har lenge visst at Ranheimsavisa leses av ledelsen i AtB. De vil selvfølgelig følge med på det vi skriver om selskapet og deres linje 44. At det skulle gå så langt at vi også er med på AtBs liste over de som skal tilsendes pressemeldinger hadde vi ikke ventet. Hvorvidt det er interessant for oss får tiden vise, men vi har mottatt vår første som slett ikke dreier seg om busstilbudet for Ranheim øst. Det hadde i så fall vært en gedigen overraskelse. Noe nytt har vi fått vite.

Fleksibel transport

Vi har fått vite at styret for AtB har vedtatt at Taxi Midt-Norge, Trønder Taxi og Vy Buss AS har fått tildelt kontraktene for fleksibel transport i Trøndelag fra august 2021. For de av oss som ikke vet hva fleksibel transport innebærer kan jeg fortelle at den reisende selv kan forhåndsbestille en tur fra A til B basert på sitt reisebehov. Det er ikke knyttet opp mot faste rutetider eller faste ruter, men innenfor bestemte soner og åpningstider. Det som kan være interessant for oss på Ranheim og i Trondheim er at det ikke gjelder oss!

For Taxi Midt-Norge gjelder det i Leka, Nærøysund, Grong. Høylandet, Lierne, Namsskogan, Røyrvik, Snåsa, Frosta, Inderøy, Levanger og steder på Fosen. Trønder Taxi skal forestå tilbudet i Meråker, Selbu, Tydal, Stjørdal, Frøya, Hitra, indre Fosen, Osen, Ørland og Åfjord. Vy Buss har blitt tildelt enda fjernere områder. Sikkert godt for disse områdene, men hva om AtB kunne tenke litt mer på Trondheims problemer?

Seniortibud for 67+

AtB forteller bla. i en brosjyre som Trondheim kommune har gitt ut til beboere at det er etablert en skyssordning for seniorer i forbindelse med vaksineringen. Jeg er kjent med at AtB har etablert en prøveordning for dette med en varighet på 2 år. Heller ikke i denne ordningen er Ranheim og østområdene med. Tilbudet gis bare til beboere i områdene Nidarvoll, Fossegrenda, Risvollan, Steinan, Voll, Nardo, Moholt, Tempe, deler av Berg, Tyholt, Rosenborg, Bromstad, Valentinlyst, Persaunet, Leangen og Strindheim. Transporten kan også gå til St. Olav.

Vi på Ranheim må selvfølgelig vente. Charlottenlund, Brundalen, Jakobsli er i samme bås.

Hvorvidt ordningen som gjelder i forbindelse med Covid-19 vaksineringen også vil gjelde for oss har det dessverre ikke lyktes meg å få svar på. Telefonnummeret har de også klokelig unnlatt å opplyse om i brosjyren! For å nå fram opplyser jeg at du må ringe 02867 i et forsøk på å få vite noe.

Mye negativt om AtB

Det er mulig Ranheimsavisa ikke følger godt nok med, men så langt i selskapets historie har jeg ikke registrert noen strøm av positive tilbakemeldinger til ledelsen i AtB. Senest i Adresseavisen den 19. februar får de så hatten passer. Overskriften på innlegget er «AtBs arroganse og fylkeskommunen» og er forfattet av Pensjonistutvalget Fagforbundet Trondheim. Innlegget starter slik: «Vi regner med fylkespolitikerne som har tildelt AtB ansvaret for kollektivtrafikken, følger med i media om hvordan AtB forvalter denne tilliten. Vi regner derfor med at dere har registrert misnøyen, ikke minst med arrogansen, og det som oppfattes som kynisk drift fra oss som lojalt benytter selskapet. Eksempler er at AtB ikke svarer på hvorfor kortlesere er fjernet fra bussene, bøtelegging av passasjerer som ikke har hatt anledning til å betale».

Innsenderne forteller videre at de sendte et brev til styret i AtB den 17. februar 2020. Det er ennå ikke kommet noe svar på henvendelsen! – «Når det hittil ikke har vært signaler fra fylkespolitikerne om AtBs kundebehandling er uakseptabel, finner vi å måtte fremme saken på denne måte. Vi forventer å få svar fra fylkesordfører Tore O. Sandvik som er ansvarlig for at dette skjer».

Ting tar tid i AtB

Brukerrådet for Ranheims østområder har blant mye annet, fremmet et krav om å få endret en bussavgang fra 13.03 fra Ranheim Metrostasjon til Væretrøa til klokka 13.13. Dette ble gjort før jul. Vi fikk beskjed om at dette skulle bli ordnet, men det kunne ikke skje før rundt midten av april! Årsaken var at Tide - som trafikkerer strekningen – ikke hadde turnusdrøftinger med sine ansatte før til våren. Den organiseringen som er valgt med AtB som forvalter av kollektivtilbudet har ikke forhandlingsrett med sjåførene i selskapene som kjører, AtB eier ingen busser, har ingen sjåfører eller noen framtredende kompetanse på dette.

Jeg vil komme tilbake med et referat fra Adresseavisen i en tidlig fase av AtBs inntog i byens kollektivløsning. Her skriver de bl.a. «Hjerner som er i bruk hos AtB gir grunn til å spekulere i funksjonsdyktigheten».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:374 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:528 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:557 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...