A+ A A-

Min gamle venn fra mine arbeidsår i kirke, kultur og fritid, skogsjef Ole Johan Sætre, sendte meg i dag en rekke visdomsord fra barnemunn. Alle er de verd å dele med Ranheimsavisas lesere. Kanskje dette kan muntre oss noe opp?

Elin på 4 år sier: - Jeg vil ikke begraves når jeg blir gammel for jeg klarer ikke å ligge så lenge under jorda uten å puste. Og så er det så ekkelt å få jord i nesa. Da er det nesten bedre å bo på gammelhjem.

Magne på 7 år: - Hvis du dør så skaper Gud deg om til jord. Da skjønner du ikke bæret.

Kate på 6 år sier dette: - De som tror på Allah er muslinger. I Kina tror jeg de tror på noe annet. Der tror de på drager.

Så til Fredrik som er 9 år: - En misjonær er en mann med hatt og koffert som lesere bibelen i dørsprekken til folk.

Inger Marie 8 år: - Man kan bli frelst eller helfrelst. Det kommer an på hva man gidder!

Hanne er 8 år og forteller: - Når man giftet seg i gamle dager var det fordi staten sa det og presten mente det var best. I dag kan man slenge seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten letter på lokket.

Turid på 7 år: - Når man gifter seg gir man hverandre et taushetsløfte. Hvis man ikke holder det, blir man skilt. Da må man dele på lampene og knivene og som regel blir man ikke enige om hvem som skal ha barna. De som ikke blir enige om det må gå til en børsmegler. Han bestemmer at den ene skal ha barna så får heller den andre et spisebord ekstra.

Regina er 7 år og kommer med denne: - I gamle dager brukte de foldeskjørt. Nå er det gått av moten, men presten bruker det fortsatt rundt halsen.

Mona er 6 år: - Først blir man celle, så blir man barn, så blir man mamma, så blir man bestemor, så blir man oldemor og så blir man tippoldemor. Til slutt blir man gjørme.

Trine Marie var opptatt av arv. Hun er 6 år: - Bestefar fikk en kjæreste da han var 70 år. Hun var innmari lita og sikkert 80 år mindre enn han. Hun arvet skrubbel og bit!

Anne Lise 8 år: - Min farmor ble vrien i overgangsalderen, men hun kom seg igjen en uke før hun døde.

Stine er blitt 9 år og forteller: - Når man er sånn førti eller femti år så slutter damene å legge egg. Det vil si at de ikke lenger kan produsere folk. Hekkingen begynner sånn i fjortenårsalderen og varer helt til middelalderen.

Ellers kommer han med disse:

  • Gamle jomfruer vet ikke hvordan menn skal brukes.
  • Gamle folk kan ikke lenger få barn fordi de har tørket opp innvendig. Babyer må jo ha vann mens de gror. Heldigvis sier nå jeg, for ellers kunne man jo risikere at besteforeldrene fikk massevis av onkler og tanter som kanskje ble yngre og yngre.
  • En bestemor er en dame som hele slekten har kommet ut gjennom. Da er det ikke så rart at om hun blir litt slaskete i skinnet!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:437 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...

KANONSIGNERING

22-03-2021 Hits:1379 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

KANONSIGNERING

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart! Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at...

Les mer...

Da vi tok pokalen!

10-03-2021 Hits:346 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Da vi tok pokalen!

tekst: Ingvar Auran, 7. klasse ved Ranheim skole 1929 Det var guttekamp mot Freidig i 1929. Kyrres farfar var med, Arvid Gjengstø og Ragnar Guldberg scoret mål. Kyrre Auran har tatt vår...

Les mer...

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...