A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

coronavirusCovid-19 og restriksjoner er naturligvis ikke en spesiell lokal greie. Når Ranheimsavisa bruker noen ord på pandemien og de nasjonale smittevernregler som gjelder fra midnatt til 25, mars er det fordi vi er på lag med regjeringen, Folkehelseinstituttet (FHI) og lokale myndigheter i bekjempelse av viruset som herjer i store deler av landet. Per dato kan vi her på Ranheim, og i byen for øvrig, vise til lave smittetall over en god periode nå. Det forteller mer enn noe annet at vi i en slik situasjon må være særs forsiktige for å slippe de tilstander de har i Oslo, Viken, på Hugalandet, Ålesund og Bodø for å ha nevnt noen av de steder som sliter voldsomt. I dette skjønner vi godt de klager og sinne som hotell-, restaurant- og turistnæringen framfører. Når landet stenges ned må de næringer og virksomheter som rammes hardt få den kompensasjon som hjelper dem over kneika og i mål.

For å ruste oss for dette har regjeringen etter de råd og drøftinger som har foregått sett seg nødt til å skjerpe reglene. Ingen skal fortelle at det er helt enkelt å følge de bestemmelser som nå vil gjelder fra midnatt til 25. mars og gjennom påska. Noen spesielle tiltakt innføres også for påska, bl.a. reiser fra utlandet og karantenehotell. Vi skal prøve å klargjøre noe av det som gjelder og begynner med de nasjonale reglene:

Nasjonale forskriftsfestede regler

 1. Det blir forbud mot skjenking av alkohol over hele landet.
 2. Det blir forbudt med innendørs organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne. Det er gjort unntak for profesjonelle toppidrettsutøvere.
 3. Treningssentrene kan holde åpent for de som er bosatt i kommunen.
 4. Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende holdes stengt med noen unntak for skolesvømming, svømmekurs og organisert trening for unge under 20 år og toppidrettsutøvere.
 5. Fornøyelsesparker, bingolokaler og lignende underholdningstilbud blir stengt.
 6. Det anbefales at alle planlagte arrangementer avlyses. Om arrangementet ikke kan avlyses eller utsettes gjelder dette:

-          Innendørs tillates 20 personer på arrangementer med faste, tilviste plasser.

-          Utendørs tillates kun 50 personer på arrangementene.

-          I begravelser og bisettelser blir det tillatt med 50 personer når det benyttes faste tilviste plasser.

Råd for påska

 1. En-meteren blir nå til to-meteren. Vi skal holde 2 meters avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæreste eller 1-2 faste kontakter om du bor alene.
 2. Du skal bruke munnbind der det ikke er mulig å holde 2 meters avstand.
 3. Det anbefales at du maks har 2 gjester på besøk. Du skal helst ha de samme over tid.
 4. Alle arrangementer som det ikke er absolutt nødvendig å avholde, bør utsettes.
 5. Sosiale kontakter bør begrenses mest mulig.
 6. Skal du på hytta eller bort fra hjemmet bør du handle i Trondheim.

Reiser

 1. Reiser til utlandet frarådes. Personer som har vært på en unødvendig utenlandsreise (eks. ferie), må oppholde seg på karantenehotell under hele karanteneperioden. Oppholdet må betales av den enkelte (gjelder fra natt til 29.03.).
 2. Du skal unngå unødvendig reise utenlands.
 3. Du kan reise på hytta eller et hotell innenlands. Her bør du unngå å reise kollektivt.
 4. Om du/dere reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør en som en hovedregel følge de anbefalinger som gjelder i den kommunen du/dere bor.

Private sammenkomster og arrangement

 1. Innendørs kan dere være 20 personer med faste tilviste plasser. 

Vi håper at flest mulig (helst alle) vil overholde disse bestemmelsen. Vi er slitne alle sammen, men vi må klare av den siste biten!

Sport:

 • 1
 • 2
Prev Next

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:437 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...

KANONSIGNERING

22-03-2021 Hits:1379 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

KANONSIGNERING

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart! Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at...

Les mer...

Da vi tok pokalen!

10-03-2021 Hits:346 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Da vi tok pokalen!

tekst: Ingvar Auran, 7. klasse ved Ranheim skole 1929 Det var guttekamp mot Freidig i 1929. Kyrres farfar var med, Arvid Gjengstø og Ragnar Guldberg scoret mål. Kyrre Auran har tatt vår...

Les mer...

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...