A+ A A-

Fabrikken rot 3

av: Kjell Arntzen               foto: diverse

Slik så det ut ved den gamle kontorbygningen ved fabrikken. Slik skal det ikke se ut og de ryddet med en gang de fikk beskjed. Dette bør vel ikke skje igjen?

Før helga må jeg oppsummere noe av det jeg har liggende. Jeg antyder noe i overskriften med at det er mye som kommer fram når snøen forsvinner. Det meste vi ser er rask i form av plast og papir, poser med hundebæsj og hundebæsj uten poser. Noe har selvfølgelig blåst av gårde fra byggeplasser, men det er jaggu mye som folk har kastet fra seg.

Fra fabrikken

Nå i mars har jeg kunnet se mye papirrask på og utenfor området til Ranheim Paper & Board. Spesielt ved metroholdeplassen på Ranheim var det ille. Den 18. mars fikk jeg tilsendt et bilde fra stedet og en henvendelse fra en beboer i Horgsletta. I vedlegget sier han at Ranheim Paper & Board skal ikke trekkes fram negativt. De var snare til å reagere da de fikk henvendelsen fra Horgsletta.

De hadde sett det samme som meg, men de hadde handlet! De meldte fra til fabrikken at det så ille ut ved fabrikkens gjerde. Fabrikken responderte med en gang og neste dag var det satt i gang en stor ryddesjau og i løpet av dagen var alt ryddet! Ros til Ranheim Paper & Board!

Anmodning til alle om å rydde

Innsenderens ønske er at bedrifter, butikker, byggeplasser, offentlige virksomheter som skoler og institusjoner, boligsameier, boligeiere og folk flest tar en ryddesjau nå foran påska.

Det blir jo triveligere for alle når det er rent og ryddig her på Ranheim. Selv kan vi gjøre mye, bl.a. å ta med munnbindet hjem og kast det i restavfallet! De fleste av oss bruker munnbind, men dessverre er det en god del av oss som slenger det i fra seg på fortau og gater!

«Rænsk»

Åshild Krøtøy og ei venninne har stiftet gruppa «Rænsk». Deres oppgave er å plukke opp rask de ser på sine daglige turer. Det hadde vært flott om flere har gjort som de unge damene i «Rænsk». Hvorfor ikke ta en plastpose i lomma når dere går tur? Plasthansker er gjerne en nødvendighet i disse koronatider. Plukk og rensk så blir det en fellesdugnad for et ryddig Ranheim!

Inger Margrethe Moa vant jubileumsdrakt

Amoa 2

Slik kan det se ut på Ranheim på en godværsdag

Ranheimsavisa fikk inn bidrag fra fem eksterne skrivere etter vi ba om noe som kunne publiseres. Alle innleggene ble publisert og ble gjennomgående godt lest. Morsomt for forfatteren og veldig morsomt for oss.

Vi skulle gjerne hatt en oppmerksomhet til alle, men det hadde vi ikke. En RIL-jubileumsdrakt ble trukket blant de som hadde sendt inn sine bidrag. Vinneren ble Inger Margrethe Moa som til daglig er avdelingsleder III ved Jakobsli skole. Nå har hun lovet å bruke jubileumsdrakten når det igjen blir lov å samles på Extra Arena!

Ingen vanlige gudstjenester i påska

De nye smittevernreglene gjør det ikke mulig å avholde vanlige gudstjenester i påska i år. Skule Bjørnstad, som er ledende sokneprest i Ranheim og Charlottenlund menighet, forteller til Ranheimsavisa at de har etablert et tilbud for de som ønsker å søke kirken i påskehøytiden.

På skjærtorsdag er det åpen kirke i Charlottenlund kirke i tiden 14.00 til 16.00. Her blir det mulighet for lystenning, samtale og nattverd. Så vil Anita spille. Langfredag er det åpen kirke i Ranheim kirke. Dette skjer mellom klokka 11.00 og 13.00. Det blir tekstlesning, musikk og mulighet for samtale og lystenning.

1. påskedag er det igjen åpen kirke i Ranheim kirke fra klokka 11.00 til 13.00, Også denne gang er det mulighet for lystenning, nattverd og samtale. Anita vil være der for å spille,

Mal gjerne et egg

Bjørnstad forteller videre at de har lagt opp til individuell påskevandring rundt kirken alle dager. - Det hadde vært hyggelig om det ble malt noen egg hjemme som ble tatt med. Eggene kan henges på treet ved porten mot Ladestien. Porten finner dere nede på kirkegården. Det vil også være mulig å henge på påskekyllinger eller annet dere vil henge på påsketreet vårt, sier Bjørnstad. – Ved påsketreet starter første post i vandringen palmesøndag. Derfra kan du gå opp mot kirken og finne benken på nedsiden. Det er skjærtorsdagsposten. Ved kirkeveggen mot sør finner du langfredagsposten. Ta gjerne med en stein for å legge der. Det blir et symbol på det tunge livet.

Posten for 1. påskedag finner du like rundt hjørnet ved inngangen til kirken. Dette kan bli moro og givende, sier Skule som ønsker alle vel møtt til påskefeiring i menigheten. Samtidig ønsker han oss alle en riktig GOD PÅSKE!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:438 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...

KANONSIGNERING

22-03-2021 Hits:1379 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

KANONSIGNERING

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart! Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at...

Les mer...

Da vi tok pokalen!

10-03-2021 Hits:346 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Da vi tok pokalen!

tekst: Ingvar Auran, 7. klasse ved Ranheim skole 1929 Det var guttekamp mot Freidig i 1929. Kyrres farfar var med, Arvid Gjengstø og Ragnar Guldberg scoret mål. Kyrre Auran har tatt vår...

Les mer...

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...