A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen             foto: Vaksinesetter

IMG 2609

Selv med plakater ble vi også ønsket velkommen til vaksinering!

På tirsdag var det min tur til å få første dose av Covid-19- vaksinen. Typen som ble valgt var ikke AstraZeneca, men den mer trygge Pfizer. Det følte jeg meg bekvem med. Det som skulle fortelles er hvor fantastisk Trondheim kommune, helsearbeidere, frivillige, Securitas og de andre som var stasjonert i den gamle postterminalen gjennomførte dette. Det var bent fram imponerende med presisjon og orden i alle ledd! Jeg kan ikke si annet enn at dette ble en klar sekser på terningen!

En fornøyelse fra start til mål

Dette ble akkurat slik som Harald Walldén sa til meg i forrige uke: «Dette var kommunalt byråkrati på sitt beste». Jeg hadde fått beskjed om time klokka 15.38. Et klokkeslett som togselskapene ofte opererer med når det gjelder avgang fra Tolga eller Lillehammer. Forskjellen var at togene aldri klarer å forholde seg til de oppsatte tider. Ved vaksinasjonsstedet i Trondheim klarer de dette hver dag det settes vaksine!

Jeg ankom stedet klokka 15.15. Det var i god tid før den avtalte timen og de 10 minuttene jeg var bedt om å møte tidligere. Jeg fryktet vel at jeg ikke fikk parkere på stedet, men måtte kjøre rundt området til tiden kom. Slik ble det ikke. Jeg ble høflig tatt imot av to unge gutter som var iført Frivilligsentralenes gule refleksvester. – Når har du time? spurte en av dem ved innkjøringen. Jeg ga de opplysninger han spurte om, og så viste han meg hvor jeg kunne parkere.

Der ble jeg møtt av en mann fra Securitas. Han ville vite det samme, jeg svarte og han geleidet meg bort til en stol jeg skulle sitte og vente på. Etter hvert krøp klokka seg til 15.28 og ti minutter igjen til jeg skulle inn. Da kom den samme Securitas-mannen og viste meg opp til en stol et trappetrinn opp. Etter ei kort ventetid der ble jeg og de andre som hadde time 15.38 geleidet på rekke i 2 meters avstand inn mot det imponerende vaksinasjonslokalet. På turen inn måtte vi innom en ny funksjonær som spurte om navn og fødselsnummer. Da hun fikk disse opplysningene kvitterte den unge kvinnen med å gi meg en lapp som viste at jeg skulle sitte i «bås» D-1 for vaksine. Så langt hadde ingen tid gått til spille og ikke noe feilskjær hadde skjedd!

Vaksinen

Inne i den store salen, hvor de tidligere hadde sortert post, var det nå rigget til et stort antall «båser» avskjermet fra hverandre. Det måtte vel være rundt 100 båser i det store rommet. Dessverre var det noen båser som sto tomme. Årsaken til det ble fortalt å være at folk som hadde fått time hadde varslet om at de dro på påskeferie!

De som satte vaksinene hadde hvert sitt hjulbord ved enden av hver rad. En vaksinesetter på hver side. På bordet hadde de desinfeksjonsmidler, bomullsdotter, plaster og den etterlengtede vaksinen i sprøytene. Nå skulle det endelig skje!

IMG 2616

Selv redaktøren var svært fornøyd med det kommunale vaksinasjonsopplegget. Her setter Brit Svegård  Pfizer-vaksinen i overarma. Det var bent fram strålende og trivelig.

Det ble min tur. Medisinlisten ble overlevert henne og hun stilte en del nødvendige spørsmål om jeg hadde overholdt smittevernbestemmelsen, om jeg hadde vært ute og reist og om jeg hadde noen allergier. Hun var fornøyd med svarene og ba meg brette opp ermet i t-skjorten. Hun vasket og gjorde rent der sprøyten skulle settes og der satt den!

Så ubeskjeden som jeg er så spurte jeg om en av helsearbeiderne kunne forevige øyeblikket da vaksinen ble satt på meg. Dette ble tillatt om jeg ikke la det ut på nettet, men vaksinedama ga samtykke da jeg fortalte at det ville bli lagt inn i Ranheimsavisa!

Jeg merket selvfølgelig at det var et nålestikk, men det var likt det jeg har fått ved tidligere vaksiner. Absolutt ikke noe å hyle for!

Det var en obligatorisk sittetid på 20 minutter etter vaksinen. Her ble jeg pålagt 10 minutter ekstra på grunn av inntak av blodtrykksmedisin. Ventetiden benyttet jeg til å la meg beundre av effektiviteten og smilene fra personalet. Vaksinatøren tok jevnlig turen innom båsen til alle og spurte hvordan det gikk.

Du ble ledsaget ut

Når ventetiden var over ble alarmklokken i båsen skrudd av og du ble geleidet ut etter piler i gulvet, avskjermet bane, beholdere med antibac og 2 meters avstand fra hverandre. Ved utgangsdøra ble du møtt av folk fra byens frivilligsentraler (jeg møtte selv på Oddrun Knutsen). Alle ønsket de deg god påske og takket for besøket. Selvfølgelig ble det slik at også jeg takket for et særs hyggelig besøk og det glimrende opplegget de hadde laget!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RANHEIM gatelag

13-04-2021 Hits:437 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Ivar Sandvik Ranheim har siden desember planlagt med oppstart av Gatelag i 2021. Gjennom Fotballstiftelsen, som er paraplyorganisasjonen for alle gatelagene i norske toppklubber, har vi brukt tid på å...

Les mer...

KANONSIGNERING

22-03-2021 Hits:1379 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

KANONSIGNERING

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart! Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at...

Les mer...

Da vi tok pokalen!

10-03-2021 Hits:346 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Da vi tok pokalen!

tekst: Ingvar Auran, 7. klasse ved Ranheim skole 1929 Det var guttekamp mot Freidig i 1929. Kyrres farfar var med, Arvid Gjengstø og Ragnar Guldberg scoret mål. Kyrre Auran har tatt vår...

Les mer...

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...