A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3290 vaffel 2

Perren demonstrerer hvordan han får stekt dobbeltstekte vafler!

Det er langt fra noen overdrivelse å si at det hersker ulike syn på utseende, farge, form og smak på «Mandagskaféens» vafler. De ferdigkjøpte rundstykkene med ost og skinke hører vi lite kommentarer til. Kaffen er heller ikke noe det snakkes nedlatende om. Dette på tross av at den varierer i styrke etter hvem som har mandagens kaffeansvar.

Det som virkelig blir rost i skyene er «Mandagskaféens» håndtering av påbud og anbefalinger nå under koronapandemien. Her har Gerhard Rückert selv følt på ansvaret. Gerhard har tatt det hele og fulle ansvar. Per Nyquist og bestyreren selv, Asbjørn Olsson, er henvist til oppgavene med vaffelrøre, steking, fargelegging av vaflene (med kulørfarge) og administrative oppgaver.

Hovmesteren

Sist mandag tok vi turen innom. Vi ble høflig ønsket velkommen av Gerhard som skjenket kaffe. Med et litt skamfullt blikk spurte han om jeg ville ha vaffel eller rundstykke. Jeg tror han ventet et svar som sa: rundstykke! Av gammel vane og et snev av nysgjerrighet valgte jeg vaffel. Vaflene lå dekket under et rent og dekorativt klede, trolig for at jeg og de andre kunden ikke skulle se hva som skjulte seg i vaffelstabelen?

For meg ble det denne gang en helt blek vaffel som riktignok ble pyntet opp med en liten klatt jordbærsyltetøy på hvert hjerte. Det skal imidlertid sies at de vanlige ørene på vaffelhjertene var klippet bort og passformen var normal!

Perren var vaffelsteker

Mange av oss har vel en eller flere ganger i vårt yrkesaktive liv tenkt at «alle kan ikke blir satt til det man kan». Av frykt for å bli nektet adgang neste mandag tør jeg ikke si at jeg fikk den samme opplevelsen denne gang.

Vaffelsteker var Nyquist. Jeg kunne ikke annet enn å bemerke at den serverte vaffelplaten lignet mistenkelig på en ustekt vaffelrøre, blek som den var. Ganske så elskverdig ble jeg tatt med inn på kjøkkenet (med munnbind) for å se hvordan han nå stekte vafler. Etter det jeg hørte fra Perren er deres vafler gjentatte ganger kåret til bydelens beste. Ikke vet jeg hvem konkurrentene var?

I haugen av ferdigstekte vafler tok det ikke lang tid før vaffelstekeren fant en lignende plate lik den jeg ble servert. Perren måtte kun lette på to vaffelplater før en blek plate dukket opp! – Nå skal du se hvordan vi kan behandle slike bleke vafler om kunden ønsker det. Denne varianten er av den typen vi stekte i Sør-Afrika under Apartheid. Da skulle det meste vært hvitt og blekt, forteller han unnskyldende. - Jeg tar denne vaffelplaten og legger den nøyaktig inn i vaffeljernet som det lå under sin korte steking. På den måten så endres ikke rutene og kantene på vaffelhjertene. Jeg kaller dette for dobbelstekte vafler, akkurat som du i din ungdom handlet dobbeltstekte finbrød, avsluttet han.

Jeg fant forklaringen akseptabel og konstaterte at vaffelplaten endret farge. Den gikk over til en naturlig brun farge som vafler skal ha. For å gjøre meg fornøyd tok han meg med gjennom hele stabelen. Nok en gang kunne jeg se at Norsk Brevskole må fortsette med sine «vaffelkurs».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Hvem avanserer fra 3. runde?

21-09-2021 Hits:122 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Hvem avanserer fra 3. runde?

tekst: Kjell A. Arntzen             foto: fra klubbene   Det brygger opp til storkamp på Extra Arena i kveld. Klokka 18.00 møtes Ranheim og Ålesund til et åpent...

Les mer...

Kjedelig, men 3 poeng

18-09-2021 Hits:169 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det skulle gå hele 92 minutter før vi fikk noe å juble for. På mest uheldig vis satte Robin Bjørnholm-Jatta ballen i eget mål og Ranheim kunne...

Les mer...

Fra ARTIG til TRIST

15-09-2021 Hits:253 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det ble vanskelig å mobilisere energi til å gi et bilde på kampen i Sandnes. Ranheim var ikke til å kjenne igjen fra sist lørdag. Nå var...

Les mer...

Dette var artig!

11-09-2021 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det hadde ikke gått mer enn 4 minutter før den første ballen gikk forbi Steffan Hagerup i «Kisa-målet» og det sto 1-0 til Ranheim. Det var Marcus...

Les mer...