A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3302 elsapark

Slik finner vi el-sparkesykler over store deler av Ranheim og i byen forøvrig. Noen må snart gripe inn for å få kontroll over situasjonen.

Både Oslo, Trondheim og andre norske storbyer har mer enn store problemer med framveksten av el-sparkesykler. Oslo har allerede gått til det skritt å redusere antall slike sykler som skal trafikkere i bygatene. Trondheim innførte fra fredag 17.09. bøtelegging av utleiere eller leietakere. Det skal gjelde for el-sparkesykler som slenges rundt og er til hinder for trafikken på gang- og sykkelveier.

Problemer og farer på rad

Et problem i Trondheim og her på Ranheim er at det ikke er ordnet med godkjente parkeringsområder for slike el-sparkesykler. Det er ennå ikke vedtatt bestemmelser som skal gjelde for å kjøre en slik farkost..

Daglig kan vi se unge som voksne kjøre el-sykkel uten hjelm. Vi observerer også flere på en og samme el-sparkesykkel. Det går heller ikke en dag uten at vi observerer voksne med barn stå på brettet.

Ny tellerekord

Selv har jeg i hele uke 37 foretatt tellinger av forlatte el-sparkesykler på strekningen Extra Grilstad til Horgveien. Ny tellerekord ble satt lørdag 18. september. Da talte jeg hele 22 el-sparkesykler på denne strekningen!

De fleste av disse 22 sto oppreist og greit parkert, men et stort antall sto parkert på tvers over gang- og sykkelfeltet langs Ranheimsveien. Noen lå faktisk henslengt over feltet, noen sågar ute i Ranheimsveien.

Det er på tide at noen tar grep

IMG 3304 el

Denne el-sparkesykkelen møtte jeg mandag formiddag. En annen kan dere se i gangbanene like ved bussen. Dette er ikke annet enn forsøpling av bydelen vår!

Jeg føler at mange irriterer seg over dette. Noen sier til meg; «Nå må noen ta grep for å få dette under kontroll». Dette har Ranheimsavisas tilslutning. Her må kommunens folkevalgte gi klare bestemmelser for hvor mange slike sykler vi skal ha her i byen.

Det må også bestemmes hvor slike el-sparkesykler skal etterlates og hvordan de skal fraktes inn til sentrale leiepunkter. Til hvilke tidspunkt disse sparkesyklene skal kunne brukes er også et viktig tema. Det samme er fastsetting av promillegrense.

Politiet har erfart at det er utstrakt bruk av el-sparkesykler i helgene. Det konstateres at en vesentlig andel av helgebrukerne er beruset. Det representerer en ytterlig fare i trafikken.

Hvem som bestemmer om føreren skal bruke hjelm, hvor mange som kan ha plass på farkosten og hvilken aldersgrense som skal gjelde, vet jeg ikke. Det må også tas tak i dette.

Ulykker kan vi lese om i avisene hver dag. Mange blir hardt kvestet, noen får mindre skader. Et belastet helsevesen får flere skader og hendelser å ta seg av, noe som slett ikke er ønskelig. Det ville ikke være helt unaturlig at utleiebyråene betalte en sum penger til Helse Midt-Norge.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En solid 2. omgang ga 3 poeng

02-10-2021 Hits:199 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen En skuffende svak 1. omgang ble heldigvis glemt etter en helt annen 2. omgang. Ranheim var best i ett og alt, men slapp allikevel inn to mål...

Les mer...

Ranheim trenger dere!

01-10-2021 Hits:265 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen I dag klokka 15.00 braker det løs med en ny kamp i Obos-ligaen. Dette er heller ikke en kamp hvor vi kan ta seieren for gitt. Det...

Les mer...

Nei, nei - dette var ille!

29-09-2021 Hits:230 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Nei, nei - dette var ille!

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Det ble tap mot Grorud! Første omgang i Groruddalen mot bunnlaget Grorud bar ikke preg av å være en kamp Ranheim spilte mot et bunnlag. Her...

Les mer...

Det startet bra, men ---

25-09-2021 Hits:220 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Det startet bra, men ---

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Resultatmessig startet ettermiddagens kamp mot Åsane bra. Ranheim førte kampen fram til halvtimen var gått, men etter det ble det mye ballinnehav for bortelaget. Det...

Les mer...