A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: Jon Arve Kvarme

IMG 0509 sykehemmet

Det ble både potet og boller på  sykehjemmet da de inviterte til fest  foto: Kjell O. Johnsen

Det ble en dundrende suksess melder «Patriotens» Kjell Ove Johnsen. Han sikter da til dagen på sykehjemmet der potetåkeren skulle åpnes og poteter graves fram. Kjell Ove stikker innom på et kafebesøk for å fortelle om denne formiddagen på Ranheim helse- og velferdssenter.

Mange barn, eldre og ansatte

potetopptaking 1-         Det ble en fin "Potetferie" på barna som møtte opp ved Ranheim helse- og velferdssenter.

     Det var helt ellevilt, starter han. – Vi hadde invitert Steinar Gangåssæther og hans Aud Mary, Bjørn Øyangen med frue, barn fra Sjøskogbekken barnehage og selvfølgelig beboere og ansatte på sykehjemmet. Det kom også noen fra Jakobsli skole som hadde med seg en av sine lærere. Alt lå faktisk veldig til rette for at dette skulle bli en flott dag. Jeg kan vel samtidig røpe at det ble en skikkelig flott dag for oss alle, sier han med et smil.

-          Her fikk barna plukket med seg fin potet som de sirlig plasserte i papirposer. Potet ble også det også til sykehjemmet så de har utover høsten, forteller Kjell Ove. – Vi har satt potet i 8 rader denne gang i ei bearbeidet jord som vi har fått av Trondheim kommune. Det førte til et langt bedre resultat enn det vi fikk til i fjor, ugresset var borte og potetene var av fin størrelse.

Godt samarbeid med kommunen

Kjell Ove Johnsen forteller at de har et veldig godt samarbeid med den avdelingen i kommunen som tar hånd om byens parkområder. – Kommunen er oss behjelpelig med plenklipping og noe stell av området vi har skapte her ved sykehjemmet, de har gitt oss god jord til potetåkeren og de andre vekstene vi har der. Nå håper jeg at vi får dem til å ordne med en skikkelig solid og nedstøpt juletrefot så vi årlig kan ha et juletre stående i «Eventyrhagen» i juletida.

-          Du må få med deg at her er det lagt ned stor innsats av Jon Arve Kvarme, Sverre Refseth, Jan Ivar Jensen og undertegnede, føyer han til. Noen andre har vært innom fra tid til annen, men i hovedsak er det de jeg nevner som bør framheves nå.

Kaffe, saft og boller

Som seg hør og bør for et slikt arrangement ble det vel servert noe, spør jeg. – Det kan jeg love deg at det ble! Vi dekket på langbord og plasserte barnehagebarn, beboere, ansatte og de andre som hadde møtt fram rundt bordene. Når noe slikt skal skje så stiller både sykehjemmet med godsaker og Heidi Helgesen gir oss 120 boller fra bakeriet. Du kan gjette om det ble populært? Topp suksess og stor stemning. Du kan vel ta med en takk til Sølvi på frivilligsentralen for at vi fikk låne benker og bord fra Presthus.

Hva skal skje framover?

potetopptqaking 2

Ranheimspatrioten ønsker mer enn bare potet på feltet som opparbeides ved sykehjemmet.

Det var jo skissert store drømmer for dette som er kalt «Eventyrhagen». Hvordan ser det ut framover? – Jeg tror vel at de største planene vi hadde for dette nå er lagt bort. Det blir ikke noe scene og tribuner, tror jeg trygt å kunne si. Hele prosjektet blir nedskalert, men noe skal vi få til, innleder Kjell Ove. – Nå konsentrerer vi oss om å få fast dekke på gangveien som fører til det området som potetåkeren ligger i. Her ønsker vi også å få plantet både frukttrær og bærbusker. Vi vil også ha noen utemøbler her slik at beboerne og andre kan sette seg ned. Ei bålpanne kan også være et ønske. Det er jo trivelig å sette seg ned ved et bål med en kopp kaffe og noe å tygge på, sier Kjell Ove og fyrer seg entusiastisk opp.

– Så har jeg et ønske - gjerne et håp - om at kommunen involverer seg mer i det vi holder på med her på sykehjemmet. Håpet mitt er at de involverer seg mer på eierskapsiden slik de gjør på flere av lekeområdene her på Ranheim. De har jo allerede gitt oss en gressklipper for at området skal se fint ut, så kan kommunens videre engasjement være å lage en permanent plass for juletreet og følge opp stellet av området etter hvert som det utvikler seg. Så må jeg få tilføye at vi hele tiden har møtt godvilje fra kommunens ansatte når vi har tatt kontakt. Jo, jeg har tro på at den rette avdelingen i kommunen vil stille opp, avslutter en engasjert leder av Ranheimspatrioten.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:375 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:327 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:307 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...

Akademi eller noe helt annet?

05-10-2022 Hits:432 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Akademi eller noe helt annet?

Innledning: Kjell A. Arntzen   tekst: Otto Ulseth Otto Ulseth ønsker å holde ungdommen i sitt lokale lag sammen med sine kamerater. Ingen vet om en ung gutt blir en god fotballspillere...

Les mer...