A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2834

Ahmad (t.h.) og Abdullah takker for at de fikk jobbe på kirkegården også i år. De takker også alle dere som har vekslet noen ord med dem i sommer.

Lørdag 25. september var siste arbeidsdag fot Abdullah og Ahmad på Ranheim kirkegård i år. Mye skryt og ros har de to syrerne fått for arbeidet de har utført. Mange tilbakemeldinger har også jeg fått på guttenes innsats og stell på kirkegården. I manges øyne framstår vår kirkegård som den best stelte i byen. Det gjenstår bare å takke guttene for nok et år med godt stell av våre gravplasser.

Mange hyggelige tilbakemeldinger

Som en frivillig «daglig leder» for Abdullah og Ahmad er jeg ofte innom kirkegården for å prate med dem, tilvise arbeidsoppgaver eller for å se hvordan det ser ut. Jeg møter alltid to gutter som er glad i jobben sin og som føler stor respekt overfor de som ligger her. – Vi har tatt med oss de tradisjoner vi har fra Syria, blant annet det å vise stor respekt for de som er døde, sier Ahmad. – Vi føler at de som ligger her har vært blant de mange som har gjort Norge til det gode landet vi er så heldige å ha fått opphold i.

På flere av mine runder på kirkegården blir jeg møtt med det samme: «De som jobber her gjør en fantastisk jobb. Jeg er så glad for at jeg har mine her og ikke et annet sted», er ord jeg hører. Både Abdullah og Ahmad opplever det samme. – Det er kjempemoro for oss at folk kommer bort og sier at det ser virkelig fint ut her, sier han. Ahmad som er den beste i av dem i norsk, forteller at han gjerne tar en prat med de som besøker kirkegården. - Noen spør om vi kan hjelpe dem med noe, andre vil bare prate. Jeg har et inntrykk av at de fleste er fornøyde med den jobben Abdullah og jeg gjør her.

Også Erlend Aa som er kirkevergens områdesjef i byens østre deler, er svært fornøyd med det som gjøres på Ranheim kirkegård. – Guttene er både pliktoppfyllende og arbeidsomme, sier han. – Vi har vært heldige som har fått hatt dem her i flere somre og ønsker dem velkommen tilbake neste år. Aa vil selvfølgelig ikke rangere stellet av byens kirkegårder, men er enig i at det ser flott ut på Ranheim.

Abdullah og Ahmad har mye å gjøre

Selv om jobben på kirkegården er over for denne gang har begge mye å gjøre. Abdullah er ansatt ved By-syklene og skal gjennom vinteren sørge for vedlikehold og smøring av vitale deler på syklene. Ahmad studerer for å bli ungdomsarbeider. I skrivende stund er han ute i praksis på en barnehage på Jakobsli. Det er en praksisplass han trives godt med. Jeg både regner med og håper vi får begge tilbake til kirkegården når våren kommer.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En solid 2. omgang ga 3 poeng

02-10-2021 Hits:199 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen En skuffende svak 1. omgang ble heldigvis glemt etter en helt annen 2. omgang. Ranheim var best i ett og alt, men slapp allikevel inn to mål...

Les mer...

Ranheim trenger dere!

01-10-2021 Hits:264 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen I dag klokka 15.00 braker det løs med en ny kamp i Obos-ligaen. Dette er heller ikke en kamp hvor vi kan ta seieren for gitt. Det...

Les mer...

Nei, nei - dette var ille!

29-09-2021 Hits:230 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Nei, nei - dette var ille!

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Det ble tap mot Grorud! Første omgang i Groruddalen mot bunnlaget Grorud bar ikke preg av å være en kamp Ranheim spilte mot et bunnlag. Her...

Les mer...

Det startet bra, men ---

25-09-2021 Hits:220 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Det startet bra, men ---

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Resultatmessig startet ettermiddagens kamp mot Åsane bra. Ranheim førte kampen fram til halvtimen var gått, men etter det ble det mye ballinnehav for bortelaget. Det...

Les mer...