A+ A A-

Tekst: Nidaros / Ranheimsavisa      foto: Lone Martinsen

Bakeriet Tonje B

Tonje Stene kan blir Årets Trondhjemmer om du stemmer på henne.

Med tillatelse fra avisa NIDAROS presenterer vi deres artikkel om forslaget på Tonje Stene som årets Trondhjemmer. Som fast bruker av Bakerikaféen har jeg tillatt meg å knytte noen lokale kommentarer til Tonje som trivselskaper på Rosenborg Bakeri i Ranheimsfjæra. Nå er hun ikke å treffe så mye på kaféen pga. en forestående fødsel, men hun stikker innom en gang i blant til kafégjestens glede. Hun setter seg ned, slår av en prat og viser stolt fram sin voksende mage. Vi gleder oss på Tonje og samboerens vegne.

Tonje liker ikke oppmerksomhet

Tonje Stene (39) liker ikke oppmerksomhet, men deler det gjerne ut til andre. Nå kan hun bli Årets Trondhjemmer. Til Nidaros sier hun: – Det er sikkert mange som har fortjent dette mye mer enn meg. Hun forteller at hun vurderte å trekke seg da hun fikk vite at hun er en av de ti nominerte til Årets Trondhjemmer.

-          Jeg vet egentlig ikke hva jeg har gjort for å fortjene dette, sier hun. «Hun lyser opp dagen. Hun er alltid hyggelig, er ikke dømmende, tar seg tid til alle og har en herlig smittende latter», heter det i begrunnelsen fra en av hennes stamkunder ved Rosenborg bakeri på Ranheim. - Jeg får jo høre av kunder at jeg tydeligvis er veldig blid og imøtekommende. Det er positivt å høre det, men jeg føler ikke det er nok til å bli Årets Trondhjemmer. Men om andre føler det, er det bare koselig.

Avhengig av å møte folk

Stene har jobbet i Rosenborg Bakeri i 20 år og har vært innom både Byhaven, Cirkus Shopping og Solsiden, før hun altså endte opp på Ranheim hvor hun i fjor åpnet ett nytt bakeri. For Stene handler ikke jobben bare om bakervarer, men mest om kundekontakten.

 

 

Bakeriet Tonje B 2-       Tonje er en utmerket trivselsskaper her på Ranheim. Nå kan hun ble Årets Trondhjemmer!

         Det er mange som kommer innom bare for å ta en prat og si hei. Jeg er veldig glad i å prate med folk og det er mange som trenger å bli sett, sier hun og utdyper: - Det er mange ensomme som ikke har noen å snakke med og som trenger noen som spør hvordan dagen deres har vært. Det har vært mange sånne tilfeller i løpet av mine 20 år, og jeg ser jo at de kommer igjen og igjen fordi de synes det er koselig.

Hun er utdannet konditor, men fant fort ut at det ikke var hennes «greie» og bestemte seg for å prøve seg i butikk. - Der var veldig min greie. Jeg trivdes godt og er blitt stående med dette i 20 år. Jeg blir sikkert stående i 20 år til, sier Tonje Stene og ler. – For å leve er jeg er avhengig av å få møte folk. Jeg klarer ikke stå eller sitte inne på et rom en hel dag.

Opptatt av dem som ikke har det lett

Spesielt er hun opptatt av de som kanskje ikke har det så lett i samfunnet. - Folk som er på kjøret og har vært det lenge, er kanskje ekstra ensomme? Møter jeg disse da prøver jeg å ta meg ekstra tid til dem, sier Stene og forteller at hun gjennom slekt har kjennskap til rusproblematikk. – Jeg har vært gjennom mye selv og er kanskje derfor ekstra åpen for å prate med andre folk, sier hun.

I tillegg til å servere både boller og gode samtaler på Rosenborg Bakeri, har hun fram til hun fikk sin førstefødte, vært frivillig ved Vår Frue Kirke. I tillegg til sønnen som snart fyller tre år, venter hun og samboeren en ny gutt i februar.

Hadde betydd mye

Som nevnt vurderte Stene å trekke seg, men takket ja etter en samtale og oppfordring fra samboeren, forteller den blyge trondhjemmeren. Kunden som nominerte Stene fortalte det til henne etterpå og begrunnet det med at Tonje er så blid og imøtekommende. - Jeg føler egentlig at det er veldig mange som er som meg, sier 39-åringen som hater selvskryt. Hva om du blir kåret til Årets Trondhjemmer, spør Nidaros. - Det hadde betydd veldig mye. Da får jeg bekreftet det folk sier. Det er jo ikke hver dag man får skryt, så det hadde vært hyggelig, sier Stene før hun igjen legger til: - Det er hyggelig å være nominert, men det er sikkert noen som fortjener det mer enn meg.

Tonje Stene er en av ti kandidater til tittelen Årets Trondhjemmer.

Nå er det bare opp til oss som vanker på bakeriet i Ranheimsfjæra å gå inn på avisa Nidaros og gi en stemme til den blide og trivelige jenta, Tonje Stene. Hun er jo nærmest ei Ranheimspi!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimsavisa forlenger med Ranheim Fotb…

23-01-2022 Hits:291 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimsavisa forlenger med Ranheim Fotball

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: Ranheim Fotball Her har Jon-Arne Kambuås og redaktør Kjell Arntzen signert ny Bronseavtale med Ranheim Fotball. Det var to jubileumssigneringer med Jon-Arne for 20. gang og...

Les mer...

Sammen om Ranheim i 2022!

09-01-2022 Hits:367 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sammen om Ranheim i 2022!

tekst: Frank Lidahl / Kjell Arntzen (foto) Den tidligere toppdommeren Thorbjørn Aass, var en av våre lesere som uttaalte seg om sesongen 2021 I desember hadde Ranheimsavisa en serie artikler om hvordan...

Les mer...

Sesongen 2021 gikk ikke som vi ventet - …

13-12-2021 Hits:385 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sesongen 2021 gikk ikke som vi ventet - 5

av: Kjell A. Arntzen   Thomas Mostervik gir jernet i hver eneste Ranheimskamp. Han innrømmer at det ikke alltid hjelper, men som han sier: "Vi gir oss aldri". Vi er nå kommet til...

Les mer...

Sesongen 2021 - Ikke så bra som ventet

10-12-2021 Hits:343 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Sesongen 2021 - Ikke så bra som ventet

Harald Walldén er en blid mann selv om laget ikke klarte det han forventet i 2021-sesongen. Neste mann ut i Ranheimsavisas evalueringsinnhenting fra fotballsesongen 2021 er Harald Walldén. Harald er nok...

Les mer...