A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                 foto: hentet fra Coop

Bjrn Wik Moe 1

COOP Midt-Norges viseadminstrerende direktør, Bjørn Vik-Mo, er både Ranheimsbygg og rundhåndet overfor medlemmene nå i januar.

 

Vi har kommet et godt stykke ut i januar og da er det på sin plass å få siste nytt for Coop-medlemmer i «samvikebygda» Ranheim. Kall det gjerne kooperasjonsbygda, det går på det samme. Ranheim har en «samvirkelaghistorie» som ingen andre bydeler i Trondheim har. I redaktørens yngre dager var det et stort antall samvirkelag her på Ranheim.

Jeg kan huske at det var samvirkelag på Reppe, Hansbakken, Dalsminde, i Ranheimsveien, i Olderdalen, på Nedre Charlottenlund og Jakobsli. Det skulle bli syv i alt, ingen over, ingen ved siden. Nå er det tid for å få rede på hva vi kan vente av kjøpeutbytte fra 2021. Det er vel heller ikke den vanskeligste jobben å finne ut av. Det er jo ikke bare Inger og Per Svendsen som er å finne i Olderdalen. Her finner vi også viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo. Jeg tok turen opp Sverre Svendsens vei og banket på.

Vik-Mo åpner og ønsker meg velkommen. Han har vel en viss peiling på hvorfor jeg kommer. – Du skal vel prate med meg om Coop, kjøpeutbytte og hvordan det blir for dere på Ranheim? spør han. Jeg må bare innrømme at han traff blink!

253 millioner i kjøpeutbytte og fordeler i 2021

Hva? Kommer det noe sjokkert fra undertegnede. Sa du 253 millioner? Ja, det stemmer det. Vi har nettopp avsluttet et år hvor vi har hatt veldig stor omsetning og det gjør at våre medlemmer får en stor del av kaka nå i disse dager, svarer Vik-Mo og smiler. – Vi er jo landsdelens største handelsaktør som nå har hele 257.000 medlemmer. Medlemmene er våre eier og de skal ha sitt, fortsetter han. -Hvert år betaler vi ut kjøpeutbytte til våre medlemmer. Utbyttet de får er basert på handelen til det enkelte medlemmet i 2021. Jeg kan vel skyte inn at i løpet av de 5 siste år så har våre medlemmer fått utbetalt noe over 1 milliard, sier han og jeg ser han er stolt.

11,8 millioner til medlemmene på Ranheim

sedler

Coops medlemmer på Ranheim får en samlet sum på 11,8 millioner kroner for sine kjøp i 2021

Av disse millionene må det vel dryppe noe de av oss som er Coop-medlemmer her på Ranheim? spør jeg. – Ja, det skal jeg love deg. En god porsjon av pengene havner på Ranheim. I år går 11,8 millioner kroner inn på konto hos våre medlemmer på Ranheim, svarer han.

-          Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre medlemmer og eiere i Trøndelag og på Helgeland. Hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et stort og godt kjøpeutbytte, sier Vik-Mo.

Omsatte for 8,4 milliarder i 2021

-          De 141 butikkene vi har under våre vinger omsatte til sammen for hele 8,4 milliarder i 2021. Det er omtrent på det nivå vi hadde året før. Både vår administrerende direktør Thorbjørn Skei og jeg vil virkelig hedre våre ansatte som har stått i frontlinjen under pandemien. De har gjennomført omfattende smittevernstiltak og sørget for at folk har følt seg trygge i butikkene. Vi vil også berømme kundene, som er flinke til å følge smittevernstiltakene og vise hensyn til hverandre og de ansatte, legger han til.

Øker kjøpeutbyttet fra januar

Etter det jeg forstår kan det gå mot nok en hyggelig utbetaling for Coop Midt-Norges medlemmene når det skal gjøres opp status for 2022. Fra 1. januar økte nemlig samvirkelaget kjøpeutbyttet sitt fra 2 til 3 prosent.

Etter flere år med sterke resultater har styret i Coop Midt-Norge vedtatt å øke kjøpeutbyttet til 3 prosent fra 01.01.2022.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:171 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...

GÅFOTBALL for Old Boys og Old Girls

23-04-2022 Hits:391 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

GÅFOTBALL for Old Boys og Old Girls

tekst: Kjell A. Arntzen Vår gode venn og en stø Ranheimsupporter kaster fram en utfordring om GÅFOTBALL, Det starter på mandag i Aktivitetshallen. Steinar Rokkones har tipset Ranheimsavisa om at han og...

Les mer...

Herlig med 3 poeng!

19-04-2022 Hits:433 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Herlig med 3 poeng!

tekst og foto:: Kjell A Arntzen En tidligere fotballhelt, Harald Martin Brattbakk, blir godt tatt imot av to ivrige supportere, Anne-Grethe og Jon-Arne   I sommersola på Extra Arena var ca. 800 tilskuere...

Les mer...