A+ A A-

Tekst: Kjell A. Arntzen

Bratseth Ole Kristian

Nå er det Ole Kristian Bratseth jeg har snakket med

I Ranheimsavisas runde med presentasjon av menighetens prester møter jeg i dag «Trondhjemmeren» Ole Kristian Bratseth. Han er ansatt som kapellan/ prest i Ranheim og Charlottenlund menighet. Hit kom Ole Kristian i august i fjor. En blid og trivelig gutt som vi ønsker velkommen til Ranheim.

-         Jeg er født og oppvokst i Fossegrenda, altså er jeg en bygutt. Jeg bodde der fram til jeg begynte på Bibelskolen i Grimstad høsten 2009.

Flyttet til Oslo for å studere

Du har vel ikke holdt hus i Grimstad fram til nå, spør jeg. – Nei, det har jeg ikke, svarer han. – Etter ett år på linja Musikk og formidling ved det teologiske menighetsfakultetet som ofte benevnes som MF.

-          Etter å ha fullført en «Cand. theol-grad» fikk jeg jobb som prest i Heimdal menighet. Der jobbet jeg fram til august 2021. Da gjorde jeg som fotballspillere gjør; meldte overgang til Ranheim og Charlottenlund. Dette passet meg veldig fint da det er her på Ranheim jeg bor sammen med kona mi, Eline, og min sønn Daniel. Daniel er ikke den store karen, men 10 måneder har han rukket å bli, sier Ole Kristian og smiler som en stolt småbarnsfar gjerne gjør.

Interessert også i fotball

Jeg spør Ole Kristian om han har noen interesser utenom yrket han har valgt. – Som prest og teolog er det vanskelig å komme unna at jeg har stor interesse for bibelen spesielt. Jeg har også stor interesse for alt som kan gi oss større forståelse av vår virkelighet og som gir svar på de store spørsmålene, forteller han.

-          Jeg kan ikke underslå at fotballinteressen er stor. Selv spilte jeg aktivt til jeg var 20 år, men nå for tiden er det mest på tribunen du finner meg. Er du kommet så langt at du har noen lag som ligger hjertet ditt nært?

-          Åhh bevares, svarer han kjapt. – Det er Rosenborg og Werder Bremen som er lagene mine. Men jeg må innrømme at hjertet blir mer og mer blått-hvitt for hver dag som går. Ranheim betyr altså mer og mer for meg som det gjør for deg har jeg forstått. Vi får håpe at det nå tar slutt med poengtapene og laget begynner å vinne flere kamper på rad, understreker han.

-          Jeg kan også fortelle deg at spilt amerikansk fotball i noen år da jeg bodde i Oslo. Klubben jeg spilte for var Oslo Vikings. Det var ei fin og morsom tid.

Sang og musikk er lidenskap

-          Sang og musikk er også en stor lidenskap for meg. Som jeg fortalte deg så gikk jeg på linjen «musikk og formidling» på bibelskolen i Grimstad. Her ble det mye sang og jeg deltok også i skolens gospelkor. Det gjør også sokneprest Skule, så vi er i alle fall to i menigheten som er eller har vært innenfor denne sjangeren.

-          Jeg har både før og senere sunget i flere kor. Vokal er mitt hovedinstrument, men jeg spiller også gitar. Nå prøver jeg så godt jeg kan å lære meg piano. Nå må jeg vel innrømme at jeg konsumerer mer musikk enn det jeg utøver. Det trives jeg godt med, avslutter han og smiler

Jeg takker Ole Kristian for praten og ønsker han velkommen til Ranheim og som Ranheimsbygg!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi fyller opp tribunene!

22-06-2022 Hits:142 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi fyller opp tribunene!

tekst: Kjell A. Arntzen På torsdag skal Ranheim møte Nardo FK i cupens 2. runde. Vi må ta turen til Nardo og Nissekollen. Det gleder hvert Ranheims-hjerte at det går bra med...

Les mer...

Gode 3 poeng med hjem

20-06-2022 Hits:143 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse...

Les mer...

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:276 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:322 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...