A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen       foto: Kjell Ove Johnsen

IMG 0592 2

Her drar den sterke Bjørnstadblæssen arden foran en av de største "potetbondene" på Ranheim, Arne Kvarme

Det er ikke mange årene siden de fleste av Ranheimsbyggen som hadde et lite jordstykke til disposisjon avviklet sin potetåker. «Storbonden» øverst i Olderdalen, Per Svendsen, har fortsatt sin åker i hevd, men denne er vel nå også nær avvikling? Et sted holder de i alle fall stand, og det er på Ranheim helse- og velferdssenter. Her står Ranheimspatrioten og elever ved Jakobsli skole for potetsetting og potetopptaking.

I forrige uke var folk fra Ranheimspatrioten, 25 elever og 3 lærere fra Jakobsli skole i gang med å gjøre åkeren klar og sette 300 poteter som blir til flere ganger 300 når «potetferien» kommer. Også en del beboere fra hjemmet hadde funnet veien til åkerstykket som de siste årene har gitt dem noe potet.

Potet til sykehjemmet og elevene

IMG 0615 potetNår høsten kommer og potetene skal tas opp, er både «patrioten» og skolens elever på plass. Der er de sammen med noen beboere fra hjemmet som selv minnes de gangene de hadde potetland.

Når poteten skal tas opp til høsten blir det potet både til sykehjemmet og til elevene. Alle elevene får en pose poteter med seg hjem, sikkert til glede for mamma og pappa.

Trivselsstund

Det er ikke bare hardt arbeid som foregår når årets poteter skal ned i jorda. Sjefen for «patriotene», Kjell Ove Johnsen, er klar på at dette også skal være en trivselsstund for de som deltar som arbeidere eller tilskuere. – Ja, vi får mulighet til å kose oss under settingen, sier han. – Heidi på Rosenborg bakeri gir oss rikelig med boller og ansatte ved sykehjemmet lager saft og koker kaffe. Det gjør det så mye hyggeligere at Heidi og ansatte på sykehjemmet gir oss en slik mulighet, avslutter han.

De satt og koste seg da jeg øynet Øivind Bjørnstad, eller «Bjørnstadblæssen» som han ble kalt, som hesten som dro arden til drengen Arne Kvarme. Sammen fikk «Bjørnstadblæssen» og drengen pløyd opp en god del potet-renner. Det ble nok kaffe og vann på ekvipasjen etter at jobben var ferdiggjort.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi fyller opp tribunene!

22-06-2022 Hits:142 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi fyller opp tribunene!

tekst: Kjell A. Arntzen På torsdag skal Ranheim møte Nardo FK i cupens 2. runde. Vi må ta turen til Nardo og Nissekollen. Det gleder hvert Ranheims-hjerte at det går bra med...

Les mer...

Gode 3 poeng med hjem

20-06-2022 Hits:145 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse...

Les mer...

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:277 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:322 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...