A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen       foto: Kjell A og Kjell Ove Johnsen

IMG 0642

Slik så det ut langs hele bygningen før frivillige fra Ranheimspatrioten startet trivselstiltaket.

 

Ranheimspatriotens folk har gjort en stor jobb for å skape bedre trivsel for beboerne ved Huntingtonboligene på Ranheim. Også ansatte ved disse boligene og Ranheim helse- og velferdssenter er begeistret og stolt over hvor flott det er blitt.

Det var lørdag og klokka var ikke mer enn ti da jeg satte meg i bilen og kjørte en tur bortom. Lørdag er fridag for de fleste og jeg var usikker på om det var noen som kunne vise meg rundt og fortelle hva som var gjort og som eventuelt skulle gjøres.

IMG 3640 Kjell Ove

Allerede lørdags formiddag var patriotsjefen i gang med jobben ved Huntingtongboligene

Denne uvissheten viste seg å være helt ugrunnet. Da jeg parkerte ved helse- og velferdssenteret og tok bena fatt ned mot boligene, var det første jeg så en kjent skikkelse bøyd over et påbegynt blomsterbed. Patriotsjef Kjell Ove er ikke vant med lørdagsfri. Nå var han i full gang med å luke ugress, fylle på ny jord og plante stauder langs husveggen. «Du er tidlig på´n», hilser jeg han med. – Ja, det er ikke så greit å få sove når jeg vet at det er noe som må gjøres, svarer Kjell Ove Johnsen og fortsetter: - Du ser jo selv hvordan det ser ut her og hva vi nå har startet med. For oss er det ingen lørdag som er fridag. De fleste av oss er jo pensjonister så hvilken ukedag det er har vi ikke lenger klart for oss.

Mange har deltatt

IMG 0659 1

Knutt Solem og Jan Ivar Jensen gjør jorda klar for forbedring og planting.

Selv om Kjell Ove er der alene denne lørdags formiddagen er det mange som har deltatt i jobben. – Ja, det er flere som har tatt et tak i dette arbeidet. Jeg kan nevne Bjørn Øyangen, Knut og Solveig Solem, Jan Ivar Jensen, Alvira Solheimsass, Anna Søldal Larsen og Hedda Hagstrøm. Vi har brukt penger vi har fått fra enekltpersoner til sammen ca. 16.000. Dette har gått med til betaling av 35 sekker blomsterjord, planter til det 20 meter lange bedet du ser foran bygningen og til tre blomsterkasser, forteller han.

Mens vi setter oss ved et av de alt for høye bordene dukker beboer Ola opp. Han tar plass og starter med å kommentere hvor fint det blir utenfor boligen hans og andres.

 

IMG 3642 Ola og KO

Ola og Kjell Ove diskuterer planene framover. Ola forteller at han er fornøyd så langt

– Selv om synet mitt ikke er som ønsket så ser jeg at det plantes og ordnes opp her, sier Ola som takker nei til en kopp kaffe. Han vil bare prate med oss. Det gjør han til gangs. Han forteller om trivselen her, om sine plager og at han er i jobb en dag i uka. Som meg reagerer han også på høyden på bordene. – Selv jeg som er ganske stor har problemer med å nå takk i en kaffekopp som står på bordet. Kjell Ove skyter inn og forklarer: - Bordene er blitt så høye for at beboerne skal kunne bruke rullestolene sine til å komme helt fra til bordet. Det man har bommet på er at man sitter like lavt på benkene rundt bordene. Dette skal vi ordne i løpet av sommeren, sier han som har det klart for seg hvordan det skal gjøres.

Beboere og ansatte følger med

Det mangler ikke noe på de ansattes entusiasme til det arbeidet som nå gjøres. – Trivselen økes med mange prosent ved at det blir så fint utenfor hos oss, sier to av de ansatte som er ute med beboerne denne flotte formiddagen. Ola hører hva de sier og mener at de som bor her også er fornøyde. – Nå er det bare resten igjen, sier Kjell Ove og inviterer også Ranheimsavisa til å være med å lage en koselig innvielse av området. Det blir vi selvfølgelig med på.

IMG 3638 bed

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

1 poeng fra Fredrikstad

14-08-2022 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell Arntyzen De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må...

Les mer...

Ingen stor kamp, men 3 poeng

08-08-2022 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga...

Les mer...

Tafatt, men 3 poeng

31-07-2022 Hits:191 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle...

Les mer...

3 poeng med hjem fra Oslo

25-07-2022 Hits:175 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:. Kjell A. Arntzen Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt...

Les mer...