A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen       foto: Cecilie Bendiksen

barna 3

Her ser vi tre av de dyktige jentene, fra  venstre ser vi Ingrid Nyrønning Godø, Andrea Wille Waaberg og Thale Bendiksen.

Nå har det vært en periode med en del trist stoff i Ranheimsavisa. Vi har skrevet om død og Putins angrepskrig i Ukraina. Som manna fra himmelen kommer det seilende inn på min mail-boks en hyggelig gladhistorie. Det er en historie vi gjerne deler med dere. Kanskje også andre barn kan gjøre noe tilsvarende eller annet for Redd Barna? Tipset er sådd av Thale, Ingrid og de andre som var med på dette.

Hadde lyst til å gjøre noe

Tahle Bendiksen og Ingrid Nyrønning Gode på hhv. 8 og 10 år hadde veldig lyst til å sette opp en saftbod ved Ladestien i Ranheimsfjæra. Lysten ble til alvor og de dro til med å sette opp sin kiosk på et høvelig sted ved stien. De var fast bestemt på at pengene de fikk inn skulle gå til Redd Barna. Bord og stoler ble ordnet og en reklameplakat ble tegnet. Her skulle alle som spaserte forbi være klar over at her var det verd å stoppe. Saft og Mariekjeks hadde jentene kjøpt inn og storebroren til Thale ble satt til å bake muffins. Det var en oppgave Jonatan likte og kanskje så vi en kommende baker i gutten?

Barn og Redd barna

Her ser vi Ingrid Nyrønnin Godø, Jonatan Bendiksen, Amalie Bendiksen og Thale Benbdiksen

De fikk flere med seg i dette morsomme tiltaket. Både 9-årigene Andrea Wille Waaberg og Jonas Bendiksen. På onsdag ble det en arbeidsdag på 5 timer og på torsdag holdt de på i hele 6 timer. Tanken var at de bare skulle holde på denne onsdagen, men salget gikk så bra at virksomheten måtte fortsette på torsdag. Ingen av dem var redde for å stå på, pengene gikk jo til en god sak i ei vanskelig tid. Redd Barna gjør en stor innsats for å bøte på barns vanskelig kår verden over.

Pauser måtte de ha

Som i arbeidslivet for øvrig inngår det pauser. Det hadde jentene forstått. I pausene var det storebror Jonas og lillesøsteren til Thale som måtte trå til. Det var en pausejobb de tok med glede.

Mange var innom

barna plakat

Hele 2.221 kroner kom inn på barna i Ranheimsfjæra samlet inn til Redd Barna. 

Selv om været var som en normal trøndersk sommerdag så strømmet folk til utsalgsstedet og jentene. Thale og Ingrid forteller at det var mange som kjøpte saft, muffins og Mariekjeks. Noen kjøpte ingen ting, men vippset penger til Redd Barna. Når dagene var over og kiosken stengte så kunne de se at hele 2.221 kroner ble tilført Redd Barnas kasse for hjelp til andre barn som lever under helt andre forhold enn det vi gjør. Det er ikke rart når barna sier: - Vi er veldig stolte over det vi har gjort. Syns det var både morsomt og en givende opplevelse. Tenk at vi kunne overføre over 2.200 kroner til Redd Barna. Det var skikkelig morsomt. I tillegg vet vi at flere av de som besøkte oss vippset direkte til Redd Barna, sier Thale og smiler.

Vi takker barna for den flotte innsatsen!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

1 poeng fra Fredrikstad

14-08-2022 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell Arntyzen De 10 første minuttene av ettermiddagens kamp var Ranheims. Så kom FFK bedre med og overtok føringen og sjansene i omgangene. Oppsummert, kampene sett under ett, så må...

Les mer...

Ingen stor kamp, men 3 poeng

08-08-2022 Hits:181 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Etter kampslutt gikk jeg min vante rute ned fra tribunen. På veien passerte jeg en av en av de fotballkyndige vaktene som Ranheim benytter under kampene. Han ga...

Les mer...

Tafatt, men 3 poeng

31-07-2022 Hits:191 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det startet så forrykende, men det ble noe kleint etter hvert. Erlien kom alene mot Rasmus Sandberg allerede etter 2 minutter. Skuddet satt ikke som det skulle...

Les mer...

3 poeng med hjem fra Oslo

25-07-2022 Hits:175 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst:. Kjell A. Arntzen Det ble en ny kamp der Ranheim hadde stort ballinnehav. I løpet av kampens første kvarter var KFUM nærmest ikke nær ballen. På tross av et sterkt...

Les mer...