A+ A A-

tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 3784 Arve 2

Løpsgeneral Arve Lauritsen peker utover dammen. Den blir nok en stor utfordring for de blå endenes tur ned mot fjoren. Vi får stole på at Nydammen kan åpne litt på sine sluser.

Kryss av datoen lørdag 1. oktober! Det er dagen da den første utgaven av Lutelvafestivalen arrangeres. Det er Ranheim Fotball som i samarbeid med Sparebank 1 setter i gang denne festivalen. Her blir det grilling, Fanzone, mulighet til å kjøpe billetter til kampen mot Sandnes-Ulf og det store høydepunktet er «Andeløpet» på elva. Inntektene fra denne dagen går til å delfinansiere samfunnsaktivitetene som går under lagets område, samfunnsansvar.

Ranheimsavisa har vært i kontakt for løpsgeneralen for det store «andeløpet» på Luteleva, Arve Lauritsen. Vi møtes selvfølgelig på arenaen for løpet, nærmere bestemt ved elvebredden ned for bakerikaféen. Det er en opprømt og spent løpsgeneral vi møter.

Andeløpet

-          Det er her det skal foregå, starter Arve og peker i begge retninger i elva. – Vi starter ved brua som går over Lutelva (Vikelva) ved Ranheim barnehage og har målgang ved gangbrua nede ved Ladestien.

IMG 3788 Lutelva siv

De store klasene med siv nedover Lutelva kan være til hinder for andeløpet, men lenser vil bli lagt ut på de mest kritiske stedene. Dette er også startområdet for endenes "store styrkeprøve".

Det er igangsatt salg av 1.500 plastender til 200 kroner per and. Som seg hør og bør er alle endene i blå farge. Det er ikke akkurat noen «andefarge», men det er fotballagets farge. Ei eller flere slike ender kan nå kjøpes av både privatpersoner og firma, fortsetter han. – Dette blir så absolutt en konkurranse på høyeste nivå i andesporten. Det er en konkurranse der de 20 første i mål blir premiert med flotte premier. Ikke blir det bare premiert, men som seg hør og bør blir det en høytidelig premieseremoni etter løpet, stråler løpsgeneralen.

Miljøhensyn

Arve er klar på at det ikke skal være plastavfall i elva eller Strindfjorden etter løpet. – Ved passering av sivene i dammen ved «handlekurva» blir det lagt ut lenser for ikke at endene skal rote seg fast i sivene. Likeså vil vi ha både lenser og godt oppsyn etter endenes spennende løp ned Lutelva. Ingen skal kunne se ei blå and etter at arrangementet er slutt, forsikrer løpsgeneralen.

Arve trenger hjelp

IMG 6182 mlgang

Her ved gangbrua er det målgang for endene. - Her trenger jeg hjelp, sier Arve (foto: Arve Lauritsen

Som alle forstår er det ikke en ens-mannsjobb å få gjennomført dette arrangementet. Arve er nødt til å få hjelp. – Kan jeg regne med at noen fra vaktmannskapet trør hjelpende til? Jeg har behov for folk både til å slippe ut- og ikke minst samle inn endene etter målgang. Så er det sikkert noen vaktoppgaver som må gjøres. Vi er jo ved vann og her må vi passe godt på så det ikke skjer noe. Jeg setter pris på alle positive tilbakemeldinger på dette. Ring meg på telefon 907 26 645.

Liten fart i Lutelva

Mens vi sto ved elvebredden var det lite som tydet på at endene skulle få hjelp av strømmen mot fjorden. Det var blikk stille og lite sig. – Ja, slik det ser ut nå er det tøffe forhold for endene som slåss om å komme først til gangbrua, smiler Arve som fortsetter; - jeg har vært i kontakt med Trondheim kommune med tanke på slike forhold den 1. oktober. En ting er at vi håper på noe regn og høyere vannstand. Det vil trolig hjelpe, men kommunen har nesten lovet meg at de skal slippe mer vann ut fra Nydammen. Om så skjer så blir det garantert større fart i den store skaren av blå ender nedover mot målgang.

Hvordan skal jeg gjenkjenne anda mi?

-          Det blir nok umulig, svarer Arve. - Først hadde vi tenkt å skrive navnet på «eieren» under anda, men det ble egentlig en håpløs jobb som ikke løste problemet. Jeg innrømmer at vi ikke klarer å gjøre din and kjent for deg under løpets gang. Selv om dette ble umulig for oss, har vi klart få til en ordning der endene er nummerert på undersiden. Dette tallet (nummeret) er loggført i vårt dataprogram. Så om du har kjøpt ei and som eksempelvis har fått nummer 22, så er denne anda oppført i vårt datasystem. Hvis din and kommer i mål som nummer 5, så vet vi i arrangementstaben at det er Kjell Arntzens and som har blitt nummer 5 i løpet.

Bakerikafeen vil være med

Harald Wallden

Harald Wallden er en av de faste kundene på Bakerikaféen. Det falt seg helt naturlig at han fikk jobben med  plukke ut de 250 kanelbollene Heidi Helgesen ga Ranheimsavisa til arraangement

Kaffestundene vi har på Rosenborg Bakeri i Ranheimsfjæra er udelt positive på mange måter. Her diskuteres valget i Sverige, Ranheims dårlige kamper i det siste, krigen i Ukraina og hva som kan gjøres av positive ting i bydelen vår. Tirsdag fikk jeg se at sjefen selv, Heidi Helgesen, siatt i kafeen med en av sine ansatte. Jeg kunne ikke la anledningen gå fra meg. Tok stegene over gulvet og spurte om jeg kunne forstyrre en stund. Imøtekommende som Heidi alltid er, lot hun meg framføre det jeg hadde. Mitt spørsmål var: «Er det noe bakeriet (du) kan bidra med til Lutelvfestivalen den 1. oktober»? Jeg fortalte hva det skulle dreie seg om mht. aktiviteter, underholdning og andeløpet ned elva.

Etter å ha hørt hva som skulle skje utenfor vinduene hennes, svarte hun kjapt: «Jeg gir Ranheimsavisa 250 kanelboller til servering under andeløpet», Jeg takket og bukket for imøtekommenheten. Nå rigger vi til bord og stiller med folk til denne serveringen. Ellers så lovet hun å bemanne opp slik at de som hadde møtte opp og var lysten på et kafébesøk ble servert både ute og inne. – Dette slutter vi helhjertet opp om sier hun og ønsker Arve og Co lykke til med arrangementet.

Kjøp ei and

Ender kan kjøpes på Vipps nå. Søk opp Vipps #725394 om du har lyst til å kjøpe en eller flere ender til det store andreløpet på Lutelva. Ranheim Fotball vil fortløpende oppdatere arrangementet og klubbens hjemmesider gir etter hvert en oppdatert premieoversikt. Bedrifter og organisasjoner kan kjøpe ender gjennom e-mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vil du vinne ei and?

logo ranheimsavisa

Ranheimsavisa gir ei deltakerand til 30 av de som klikker liker på denne artikkelen eller sender meg en SMS/e-mail til: 970 41 213 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Ranheimsavisa har kjøpt 30 spreke ender som skal delta i endenes store styrkeprøve i Lutelva. Om du vil være med i kampen om ei av disse spreke endene trykker du bare liker på denne artikkelen eller sender meg en SMS /  e-mail.. Vinnerne får beskjed mandag 26. september,

Hønskitbingo

Det er noe du har glemt, Arve, sier jeg og fortsetter: «Hva med den eksklusive hønskitbingoen som Terje Walther og hans høner skulle stå for? – Der sier du noe, svarer Arve. – Det er ikke reven sin skyldt at denne må utsettes. Terje er dessverre borte under arrangementet. Han ville ikke overlate den utsøkte hønskiten hverken til meg eller andre, forståelig nok. En hønskitbingo under en annens ledelse enn Terje, ville vel være mer som «å hoppe etter Wirkola». Dette utsetter vi til nærmere jul, lover løpsgeneral Arve Lauritsen.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Det endte med TAP

03-10-2022 Hits:200 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Etter lørdagens knallsuksess for Ranheim Fotball med LUTELVAFESTIVALEN, klarte ikke Ranheim TF å følge opp suksessen mot tabellnabo Sandnes Ulf i kveld. Etter å ha ledet 1-0...

Les mer...

Det ble tap i Sogndal

17-09-2022 Hits:331 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen På tross av stor framgang fra kampene mot Skeid og Åsane ble det tap på Fosshaugane Campus. Fortjent eller ikke, vi reiser hjem uten poeng. Fortsatt holder...

Les mer...

Uavgjort med noe flaks

11-09-2022 Hits:257 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Det vi håpet skulle bli et vendepunkt etter en periode med 2 sure tap og to uavgjorte kamper ble langt fra det, Helt ærlig så var Åsane nærmere...

Les mer...

Suverene BRANN!

29-08-2022 Hits:393 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Ranheim fikk møte Brann på deres hjemmebane med nær på 9.000 tilskuere på tribunene. Av dem var det så langt vi vet, 3 fra Ranheim. Det ble en...

Les mer...