A+ A A-

tekst: Svein Otto Nilsen    foto: Nan-Evy Strømsvik

Ranheim kirke StrmsvikFra bydelens «ombudsmann», Svein Otto Nilsen, har Ranheimsavisa fått dette innlegget. Svein Otto er bystyremedlem for Pensjonistpartiet i Trondheim og medlem av Ranheim menighetsråd.

Dette innlegget viser ett av Svein Ottos utspill når det gjelder forhold på Ranheim. Jeg gir ordet til ombudsmannen:

Adresseavisen oppslag i 2019

Adresseavisen hadde 21. desember 2019 en orgelsafari i Trondheims kirker og jeg vil følge opp med Ranheim kirke. Det er et faktum at Ranheim kirke må få på plass et nytt orgel i kommende økonomiperiode ellers så kan musikken forsvinne.

Et gammetl orgel
Orgelet er hele 60 år gammelt og plages av dårlig utført vedlikehold over lang tid.

En full restaurering av det gamle orgelet kan ha en kostnadsramme på ca.1 million kroner.

Ranheim og Charlottenlund menighet ble slått sammen til et sogn fra 1 januar 2020. Dette har betydd at Ranheim kirke blir mere brukt ettersom Charlottenlund kirke er i dårlig forfatning. Ny kirke på Jakobsli er planlagt pga tilstanden til Charlottenlund kirke.

Vi kan ikke komme i den situasjon at Ranheim kirke blir uten orgel. Det har vært diskutert flere alternativer vedrørende orgel i Ranheim kirke:

a) Renovering av eksisterende orgel

b) Kjøp av brukt pipeorgel

c) Kjøp av nytt pipeorgel

d) Kjøp av nytt elektronisk orgel.

Orgelkomite

Det er en god del arbeid som må gjøres i forbindelse med dette. For å få en kvalifisert gjennomgang av «orgelsaken» ble det nedsatt en «Orgelkomite».

Orgelkomiteen har drøftet saken svært grundig og anbefalte å investere i et nytt pipeorgel i Ranheim kirke. Dette støttet Ranheim menighetsråd også enstemmig.

Elektrisk orgel istedenfor pipeorgel er vurdert, men orgelkomiteen har anbefalt at som kultur- og kunstkirke bør Ranheim kirke ha et pipeorgel.

Tidsperspektivet på installasjon av et nytt pipeorgel er flere år og kostnader er vurdert til ca. 4 millioner.

Menigheten må ta høyde for å skaffe deler av dette beløpet selv, og en dugnad for å skaffe penger må begynne når Kirkelig fellesråd har gjort sitt endelige vedtak.

Min oppfordring til Ranheimsavisas lesere er: støtt opp om dette når innsamlingen iverksettes.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:374 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:327 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:307 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...

Akademi eller noe helt annet?

05-10-2022 Hits:431 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Akademi eller noe helt annet?

Innledning: Kjell A. Arntzen   tekst: Otto Ulseth Otto Ulseth ønsker å holde ungdommen i sitt lokale lag sammen med sine kamerater. Ingen vet om en ung gutt blir en god fotballspillere...

Les mer...