A+ A A-

tekst:: Kjell A. Arntzen     foto: Per E. Johansen

akthallen paraidrettDen 24. februar åpnet Paraidrettssenteret i Trøndelag (forkortet til PIT) i Ranheimsfjæra. Vi har etter hvert fått et variert og flott idrettsanlegg i dette området som bydelen og idrettene fortjener. På PIT er det mulig å prøve ut mange idretter og få god informasjon om de muligheter som nå finnes i Trøndelag.

Ganske så umiddelbart etter at det flotte senteret var åpnet for bruk, strømmet også unge og eldre som ikke er paraidrettsutøvere til senteret. Det fylte opp aktivitetsområdene i 1. etasje med boccia og teppecurling og gjorde seg bruk av lokaler i 2. etasje til «Gåfotball».

I den forbindelse var også Ranheimsavisa også i ekstase og lovte penger til utstyr som kunne brukes av unge og voksne med funksjonsnedsettelse og unge og voksen som ikke er rammet av noe. Vi antydet kjøp av et ekstra bocciasett, evt. et nytt teppe for curling. Før vi visste ordet av det kom tilbakemeldingen om at det allerede var skaffet nytt bocciasett og at de ikke var bruk for nok en bane for teppecurling.

Senteret kan brukes til mye

Akthallen hndball

Håndballkamp i den nye Aktivitetshallen

Prosjektleder for PIT i Trøndelag, Per Einar Johansen, forteller til Ranheimsavisa at senteret så langt har svart til forventningene. – Det er ingen grunn til å tro at den flotte utviklingen vi har hatt vil dabbe av, sier Johansen. – I tillegg til all den aktiviteten som nå kan utføres er det også blitt et sted for kompetanseheving for trenere, ledere, fagpersoner, kroppsøvingslærere, studenter og andre interesserte. Jeg er faktisk stolt over den utviklingen vi har hatt fram til nå.

Hva skal PIT gjøre framover?

Når jeg spør Johansen hva som blir PITs oppgaver framover, svarer han dette: - PIT skal være en sterk bidragsyter til å øke antall barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse til idretten ved å senke terskelen for å utprøve idretter. Videre skal vi nå kunne gjennomføre utprøvingen på et sted.

At vi vil nå være i stand til å følge deltakerne fra utprøving og inn i idrettslagene, er en kjempefordel. Så er jeg ikke i tvil om at vi klarer å heve kompetansen om paraidrett og tilrettelegging i idrettslag, skole og blant fagfolk som daglig jobber i det offentlige og i det private med målgruppene våre.

Hovedsete på Ranheim

-          Selv om Paraidrettssenteret vil ha sitt hovedsete her i Ranheim Aktivitetshall, skal det gjennomføres utprøvingsdager og kompetansehevende tiltak på dagtid/kveldstid mange andre steder i Trøndelag, avslutter Per Einar Johansen

Tilskudd fra Ranheimsavisa

IMG 3429 boccia folk

Boccia i hallen er et samlingspunkt for interesserte på torsdager. Det er sosialt og spennende.

Før vi forlot hverandre fikk jeg anledning til å ta opp igjen det vi lovte i vår. «Selv om det ikke ble noe av kjøpene jeg signaliserte i vår så har vi satt pengene på vent», forteller jeg og fortsetter: «Ranheimsavisa vil overføre 15.000 kroner til PIT så dere kan skaffe utstyr for brukerne etter de behov du ser dukker opp».

Johansen takker og lover at pengene vil bli brukt til utstyr for virksomheten i Aktivitetshallen. – Tusen takk skal du har, smiler han etter en hyggelige samtale og noen kroner ekstra i kassa.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:375 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:327 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:307 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...

Akademi eller noe helt annet?

05-10-2022 Hits:432 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Akademi eller noe helt annet?

Innledning: Kjell A. Arntzen   tekst: Otto Ulseth Otto Ulseth ønsker å holde ungdommen i sitt lokale lag sammen med sine kamerater. Ingen vet om en ung gutt blir en god fotballspillere...

Les mer...