A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen       foto: Morten Lund / Harlad Wallden

Julenissen har vært på besøk, juleribba er fortært og familiene har vært samlet. Nå står vi foran en ny fantastisk begivenhet på Ranheim / Jakobsli, nyttårsfyrverkeriet fra Overvik. Morten Lund som er primus motor for dette, som kan bekreftes som Trondheims flotteste pyroshow, har vi tatt en prat med nå på selveste lille-julaften.

-          Her går det i ett kjør, starter Morten. – Som vanlig jobbes det døgnet rundt her på denne tiden. Jeg kan trygt si at jeg har holdt på slik hele uka som har gått, men er snart i mål med det som skal opp i lufta.

SPLEIS, SPLEIS, SPLEIS

Lund spleis 2Fortsatt avvikles dette bydelsfyrverkeriet uten kommunal støtte. Det er slett ikke rettferdig. Etter det vi forstår får fyrverkeriet fra festningen et betydelig kommunalt bidrag, men altså ikke vårt bydelsfyrverkeri.

Dette baserer seg på en spleis blant bydelens befolkning, næringsliv, organisasjoner og alle som setter pris på dette initiativet fra Morten Lund og hans Lund Pyro.

Her er det så absolutt en jobb å gjøre for bydelens ombudsmann i Trondheim bystyre, Svein Otto Nilsen. Min anmodning til Svein Otto er å ta dette opp med byens politikere og rådmannen. «Vi forlanger penger til Ranheim bydelsfyrverkeri»!

En stor oppskyting

-          Det blir en stor oppskyting som skjer fra skråningen ovenfor Dromedar Kaffebar Overvik, forteller Morten. – Showet har de siste åra ligget på rundt utrolige 250 kg. krutt. Jeg tror nok vi vil havne der i år også.

-          Til nå har vi satt ut rundt 600 rør som vi håper å kunne fylle med krutt, men dette er avhengig av hvor mye vi klarer å samle inn av penger. Vi har et stort behov for at flere støtter oss i år enn tidligere. Også når det gjelder de varene vi må anskaffe har prisene skutt i været, fortsetter han. – Vi har gjort det vi kan for å få presset prisene så langt vi klarer mot leverandørene, men opplever fortsatt en prisøkning opp mot 20%.

Jeg bemerket at vi har hatt en stor befolkningsvekst på Ranheim, så noe flere penger må kunne komme inn til dette fantastiske arrangementet. – Ja, du sier noe der, svarer Morten. – Vi registrer jo at det er utrolig mange som ser på, men som ikke støtter oss med penger. Tenk om alle som ser på kan gi en liten skjerv så kunne vi kanskje komme i mål?

Ranheimsavisa bidrar med 10.000 kroner

Jeg antydet overfor Morten at Ranheimsaivsa ville bidra ed 5.000,- kroner. Etter å ha sett hva dette koster, hva som ligger i forberedelser og arbeid og hva vi til nå har bidratt med, høynet jeg beløpet til 10.000,- og håper flere vil være med.

Utfordringen kan gå til Ranheimspatrioten, til bydelsmuseet, til Ranheim Paper & Board og andre organisasjoner, næringer og privatpersoner om å være med,

For 7. gang

Harald W bilde 2

Dette bildet av fyrverkeri fra Overvik i 2021 tok Harald Wallden fra Ranheimsfjæra. Man trenger ikke å være tett på for å se fyrverkeriet fra Overvik

Årets pyroshow fra Overvik blir denne gang arrangert for 7. gang. Det er blitt en tradisjon. Faktisk er det en like stor tradisjon for oss som oppskytingen fra festningen er. Ranheim har hatt en enorm vekst de senere år, bydelen er stor som en middels norsk by.

Morten forteller videre at showet starter som vanlig klokka 18.00. – Jeg registrerer at det renner inn med henvendelser og forespørsler om det blir fyrverkeri å se fra Overvik også i år. Det tolket jeg som et tydelig tegn på at dette er ettertraktet og populært. For oss er det jo svært hyggelig.

Jeg må jo få innrømme at vi tross alt legger ned en betydelig mengde ulønnet arbeid hvert eneste år, midt i førjulstida, så det varmer veldig godt å få høre at mange setter pris på det vi steller i stand, sier Morten og viser en ektefølt takknemmelighet.

Under Covid ble det også suksess

-          Både i 2020 og 2021 var vi rammet av de restriksjoner som Covid førte med seg. Vi kjørte da med store luftbomber som ga stor suksess og gode tilbakemeldinger. Tilbakemeldingene på dette var så gode at vi også i år vil kjøre med tilsvarende produkter, fortsetter Morten.

-          Det betyr at det også i år kun vil være effekter som går så høyt at de kan sees godt fra mange steder på Ranheim, Reppe, Vikåsen, Grilstad, Jakobsli og mange andre steder. Det er jo helt perfekt at ikke alle er nødt til å trenge seg sammen her på Overvik, sier han.

Ikke restriksjoner i år

-          I år har vi jo ikke disse restriksjonene, men vi har en influensaperioden på gang, en hard forkjølelse gående og en ventet oppblomstring av pandemien. Den enkelte må ta hensyn til det. Er du forkjølet eller har feber bør du holde deg unna de store folkemengdene, sier han.

-          Folk har denne gang mulighet til å komme fram til oppskytningsorådet for å se for de som vil det. Tidlig på nyttårsaften vil vi imidlertid sperre av et område på ca. 200 meter fra oppskytingen. Dette blir merket med sperrebånd.

-          For ordens skyld må jeg få opplyse om at an kan passere sperrebåndet og følge stier et stykke fram til klokka 17.30. Etter den tid vil fyrverkeriet bli armert og våre vakter vil sørge for at ingen kommer innenfor, forklarer han.

Vipps og bankoverføringer

I fjor utgjorde vipps fra privatpersoner brorparten av det som kom inn. – Vi ønsker vel at næringslivet gir oss mer bistand enn tidligere. I år har vi forsøkt å tilrettelegge for at flere skal kunne hjelpe oss med å rekruttere. Det har vi gjort ved at lag, foreninger, klubber osv. får 25% av det de klarer å hente inn i sponsorinntekter.

-          Jeg håper det kan vekke interessen blant noen fotballag, basketlag, korps, skigrupper, gågrupper, syforeninger, russegrupper, velforeninger, sameier og andre til å støtte oss og laget eller foreningen.

Kontonummeret som det kan overføres penger til er: 1503.84.43922 (Ranheim Bydelsfyrverkeri). VIPPS til #82707.

Kjempetakk til Kolbjørn og Ole Andreas

Morten dunker borti meg og sier: - Jeg glemte jo å legge til at vi må takke Kolbjørn Selmer som legger alt til rette for Ranheim bydelsfyrverkeri hvert eneste år. Han stiller grunn og maskiner til vår disposisjon. Uff, bra at jeg kom på dette, stønner han og henger på: - Jeg husker med gru på det første året hvor vi bar alt opp bakkene med menneskekraft, fra kaféen og rett opp. Det var et blodslit uten like. Det er jo mange kilo med utstyr og andre store ting som skal håndteres.

-          I dag har vi gårdsbestyrer Ole Andreas Wennberg som yter oss superservice. Han ordner alt for oss før-, underveis og etter arrangementet. Jeg vil gi en ekstra takk til han som sparer mannskapet vårt for masse ekstraarbeid.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimsjenter på hockeylandslag

05-01-2023 Hits:1016 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimsjenter på hockeylandslag

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: Rune Johansen Ranheimsjenta Marthe Kongstorp Johansen etter en kamp for landslaget mot Ungarn   Det hele har gått ganske ubemerket forbi oss. Helt utrolig er det likevel! Vi...

Les mer...

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:537 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:467 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:465 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...