A+ A A-

tekst: Olav Paulsen        foto: Jon-Arne Kambuås

julefest nisseorkester 2

Paulsenslekta har sitt eget familieorkester som er kledd for juletrefestene.

På tampen av min innsats for Ranheimsavisa kom jeg over et betimelig innslag. Familien Paulsen, en av de største slektene på Ranheim, kan i 2023 feire sitt eget 50-årsjubileum for familiens juletrefester. Stort oppmøte fra slektas mange ledd er en viktig årsak til at disse festene kan se tilbake på denne historien. Den 28. desember 2022 ble den 49. juletrefeste avholdt i Folkets Hus til stor glede for store og små i slekta. Så får Olav Paulsen fortelle litt om dette arrangementet:

Den 28.12.22 var det juletrefest for Paulsenslekta på Folkets Hus, og det var juletrefest nr. 49 av dette slaget. Neste år er det jubileumsår med fest nr. 50, og det skal selvfølgelig markeres.

julenissen

Julenissen kom med poser med smågodt til barna som det fortsatt er en del av i Paulsenslekta.

Det startet med jula 1970, da det ble innkalt til juletrefest for Johanne og Ole Paulsens etterkommere. Den ble avholdt den 10.01.71 på Folkets Hus, og samlet mange deltakere. Det var Einar G. og Odd Paulsen som tok initiatvet.

Johanne og Ole hadde hadde 6 barn, og det ble etter hvert sønnene Oskar og Einar G. med sine etterkommere som førte tradisjonen videre. Det var barnerike familier den gang, og det førte til at rundt 100 personer med stort og smått møttes til denne begivenheten hvert år.

Paulsenslekta er tradisjonelt musikere, og familiorkesteret telte på det meste over 30 stk. Det var altså ikke behov for å leie inn nissorkester, det var de selvforsynt med.

I årenes løp har juletrefesten blitt avlyst fire ganger. I 1973 var det oljekrise og kjøreforbud, i 1974 var det uvær og snøstorm, og i 2020 og 2021 var det koronapandemi.

julefest mat

Det bugner av mat og godsaker på disse juletrefestene

Programmet på juletrefestene følger et tradisjonelt mønster. Det åpnes med en liten konsert av familieorkesteret, deretter overtar nisseorkesteret og det blir gang rundt juletreet. Så følger en kaffepause med avsynging av to tradisjonelle sanger for slekta, og loddsalg som finansierer det hele. Det er også vanlig med musikalske innslag av den ynge garde. Deretter er det leker for barna, med den populære stolleiken bl. a. Så en avsluttende runde rundt juletreet før nissen kommer med poser til barna.

Det må selvfølgelig en.komite til for å få gjennomført dette. Den har i de senere år bestått av Jon-Arne Kambuås, Stig Paulsen og Olav Paulsen, og med Per Otto Paulsen som musikalsk ansvarlig.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimsjenter på hockeylandslag

05-01-2023 Hits:1016 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimsjenter på hockeylandslag

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: Rune Johansen Ranheimsjenta Marthe Kongstorp Johansen etter en kamp for landslaget mot Ungarn   Det hele har gått ganske ubemerket forbi oss. Helt utrolig er det likevel! Vi...

Les mer...

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:537 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:467 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:465 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...