A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen foto: Per A Johnsen

De som ferdes litt på «Ner-Ranheim» har sikkert ikke unngått å se at kirken er innpakket i plast og presenning. Det forteller at det skjer saker og ting med bygningen, både inne og ute. Vi tok oss en tur, «listet oss inn» i kirkerommet for å se hva som var på gang. Vel, vi slapp nok å gå ulovlig inn, en hyggelig arbeidskar tok seg sikkert en velfortjent røyk på gressvollen foran kirketrappa. Han ga oss lov til å tre inn i kirka og ta de bilder vi ønsket.

Det var lite som minnet om hvordan det har vært inne i kirka. Ingrid Kiærs altertavle og de flotte malerier på langveggene var møysommelig dekket til. Ikke noe av dette skulle bli skadet under det rehabiliteringsarbeidet som pågikk. Det var ingen benker, det var lite å se ved alteret, stillaser, stiger og arbeidsfolk preget kirkerommet. Vi kan vel si at det så skikkelig ut som en byggeplass?

En dame var fullt opptatt med å pusse på deler av orgelet og glatte flater som normalt er plassert ved alteret. Vi forsøkte å komme i kontakt med henne, få vite hva hun drev på med. Det var vanskelig. Hun gjorde tegn til at hun pusset flater glatte og skinnende, men ellers var hun ikke særlig snakkesalig. Vi ønsket heller ikke å forstyrre henne i arbeidet.

Våpenhuset
Ute i våpenhuset hadde karen med røyken kommet seg i arbeid igjen. Han var i ferd med å rive ned murer som skjulte de gamle sikringsskapene og mer til. Murene må ned, fortalte han. Her skal det bli større plass, og det skal bygges et HC-toalett. Det er jo en helt glimrende utnyttelse av plassen i våpenhuset, mente vi. Ja, fint skal det også bli, sa mannen med slegga.

Det var egentlig trist å stå der inne i kirka og se hvordan det så ut. Noe annet blir det når arbeidet er ferdig og alt er på plass igjen. Det kan vi alle se fram til. En slik renovasjon av Ranheim kirke har det vel ikke vært på mange, mange år.

Kirka oppussing hovedStort renoveringsarbeid

 

Vel ute igjen så vi to karer som jobbet rundt pipa på taket. Vi ropte og fortalte at vi var fra Ranheimsavisa og ønsket noen opplysninger om det som gjøres. Anleggsleder Roald Rø fra Bioconsult klatret ned fra høyden og redegjorde noe om det som skulle gjøres. Bioconsult hadde fått hovedentreprisen på rehabiliteringen, en rehabilitering som synes å være ganske så omfattende.

Vi skal totalrenovere den ytre fasade. Den har fått mange sprekkdannelser, trolig etter spreng fra de store trærne som har stått nært til kirkebygget i mange år. Alle sprekker og andre skader på veggene blir utbedret. Veggene blir deretter malt slik at kirkebygget framstår hvit og fin som det var tidligere. Så skal de vinduene som har fått karmene sine ødelagt av råte, skiftes ut.

Når dere så oss ved pipa på taket, så var vi på en sjekk for å se hvordan vi kunne utføre en lukking av denne. Nå blir det som dere vet, ikke noen oljefyring lenger. Dermed er det ikke bruk for pipa. For så vidt kunne den rives, men den har jo stått der i all sin tid, så vi nøyer oss med å lukke den med et flott beslag.

Nok varme blir installert
Inne i kirkerommet blir det også en omfattende rehabilitering. Alle vegger skal pusses og males. Gulvet skal også pusses og lakkes. Det blir nytt varmeanlegg med en liten 50 volts el-ovn. Denne skal gi varme til de nye radiatorene som blir plassert under benkene og langs veggene. I våpenhuset blir veggene som skjulte sikringsskap og lagerrom, revet. Her skal vi installere et nytt HC-toalett. Det har jo vært et stort savn i kirkebygget, men nå skal det savnet bli løst. I tillegg kan jeg også nevne at det blir ordnet med automatikk for åpning av de tunge dørene.

Kirkebenkene må renoveres, men det trengs penger
Etter det jeg forstår skal benkene flyttes inn igjen og monteres. Om de blir slipt og malt vet jeg ikke noe om, sier Rø. Etter det jeg har forstått så er det ikke penger til alt som burde være gjort. Menighetsrådets leder, Astri Siim, går langt i å mene at kirkebenkene blir slipt og malt før de monteres. Denne utgiften må vel menigheten ta? Astri vil gjerne oppfordre våre lesere til å bidra med noen kroner så dette kan utføres. Menighetens kontonummer er 0537 07 80775.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

3 poeng og tabelltopp!

13-07-2020 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

3 poeng og tabelltopp!

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag! Det er 27 kamper igjen å spille i...

Les mer...

Fra 1-3 til 5-3 og 2.plass på tabellen

06-07-2020 Hits:245 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å...

Les mer...

Et laaangt gjesp

09-06-2020 Hits:352 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det var en treningskamp som ble spilt på Lerkendal i kveld. For å si det mildt; - det var ei svært dårlig treningsøkt. Rosenborg fikk et mål...

Les mer...

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:835 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...